Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Era important să reacționăm după cele două înfrângeri”

Mihai Silvășan: „Era important să reacționăm după cele două înfrângeri”

U-BT Cluj-Napoca s-a impus pe teren propriu în confruntarea restantă cu CSO Voluntari, 97-75 marți seara (15.03) și a ajuns la 20 de victorii în acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Mihai Silvășan a oferit câteva declarații după meci pentru pagina de Facebook U-BT Cluj-Napoca, spunând pentru început că apărarea a fost decisivă în acest meci și că oamenii importanți de la Voluntari au fost opriți din a avea acțiuni ușoare:

„Nu știu dacă a fost o revenire spectaculoasă, Voluntariul ne-a condus cu 7 puncte la pauză. Apărarea a făcut diferența. Nu am lăsat oamenii lor importanți să aibă acțiuni ușoare. În prima repriză au marcat extraordinar de bine. Știam că trebuie să fim agresivi și am reușit acest lucru. Ca în orice meci pentru un loc bun în clasament, apărarea face tot timpul diferența. S-au întâlnit două echipe mai bune, iar cine a fost mai constant în apărare a avut câștig de cauză.”

Tehnicianul campioanei nu crede că s-a schimbat ceva în determinarea jucătorilor săi pentru repriza a doua, spunând că și în prima parte a meciului această mentalitate a fost prezentă:

„Și în prima repriză au fost determinați. Am început agresiv, am pus presiune pe minge. Ei au plimbat mai bine mingea decât noi și au reușit să marcheze foarte, foarte bine de trei în prima repriză. Nu cred că am făcut ceva special să le schimb atitudinea, ei sunt jucători care au mândrie, își doresc să câștige campionatul și își doresc să fie buni, să nu piardă niciun joc și cred că asta e cel mai important lucru în această echipă.”

„Am arătat foarte bine din punct de vedere defensiv”

Atitudinea echipei sale l-a interesat pe Silvășan pentru acest joc, clujenii venind după două înfrângeri:

„Era important să reacționăm după cele două înfângeri. În primul rând să avem atitudine bună, asta mi-am dorit și am vorbit cu băieții înainte de acest meci. Acum dacă eram într-o zi proastă și nu reușeam să înscriem deloc, se putea să și pierdem meciul. Nu cred că pe acest lucru am pus cel mai mare accent. Pe atitudinea lor și pe faptul cum arată pe teren am pus accent, după aceste două înfrângeri. Se pare că au înțeles și am arătat foarte bine din punct de vedere defensiv, ceea ce ne-a dat și multe șanse ușoare de a înscrie, plus că am avut 48 de recuperări, dintre care 19 au fost ofensive, ceea ce este enorm de mult.”

Antrenorul își îndreaptă atenția spre duelul dintre Oostende și Unicaja (16.03), în urma căruia U-BT se poate califica mai departe în BCL dacă spaniolii se impun:

„Cu ambii, pot să zic. Văd încă bine, am și ochelari, cu toți patru (râde). Suntem interesați de ce se întâmplă acolo, ne vom uita la acel meci, însă nu depinde absolut nimic de noi în acea partidă. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla și oricare ar fi rezultatul, mergem mai departe.”

La final, Silvă a vorbit puțin și despre starea lui Karel Guzman:

„Este la spital să-și facă o radiografie în acest moment. Arată ca o entorsă destul de urâtă. Sper să nu fie nimic mai grav și să nu lipsească foarte mult.”

*foto: Manases Sándor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!