Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Este un succes important pentru clubul nostru și pentru baschetul românesc”

Mihai Silvășan: „Este un succes important pentru clubul nostru și pentru baschetul românesc”

U-BT Cluj-Napoca a obținut miercuri, 7 decembrie, una dintre cele mai spectaculoase victorii din istoria clubului. Alb-negrii au făcut o repriză secundă excepțională împotriva lui Joventut Badalona și au reușit să înscrie 98 de puncte celei mai bune apărări din EuroCup.

La conferința de presă, Mihai Silvășan a vorbit despre succesul cu gruparea spaniolă și și-a lăudat elevii pentru felul cum au evoluat.

Sunt foarte bucuros pentru această victorie, având în vedere cu ce echipă am jucat, din ce campionat vine. Să nu uităm că ei sunt foști câștigători de Euroligă. E ușor când marchezi 16 coșuri de trei puncte. Ne-am creat foarte bine acele oportunități și astăzi ne-au ieșit acele aruncări. Mă bucur foarte mult pentru băieți, au avut un spirit extraordinar astăzi. Și-au dorit mult victoria, nu am părut în degringoladă pe teren. Cred eu că am controlat mare parte din joc, trecând peste acele două, trei minute de la început când am avut ceva probleme. Însă lucrurile au arătat bine și sunt extrem de fericit pentru această victorie.

Întrebat dacă victoria cu Badalona a produs un click în rândul jucătorilor săi, tehnicianul clujenilor a confirmat că această ipoteză este posibilă, însă a rămas cu picioarele pe pământ și a îndemnat la calm.

Se poate să fie o victorie mai specială, dacă pot să spun așa, decât altele. Evident, datorit[ numelui echipei cu care am jucat, echipă de top 4 în ultimul sezon în ACB, echipă cu asemenea tradiție, cu jucători precum Pau Ribas, câștigător de campionat mondial, câștigător de campionat european cu naționala Spaniei, sau Ante Tomic, care nu cred că are nevoie de prezentări. Este un succes important pentru clubul nostru și pentru baschetul românesc, de ce nu? Dar e EuroCup, e un singur meci, e o competiție extrem de echilibrată în grupa noastră. Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate, pot apărea surprize. Mergem înainte, sperăm să rămânem cu capul jos, să muncim în continuare, să nu ne credem prea buni pentru că, evident, nu este cazul și să mai aducem suporterilor astfel de bucurii.

La final, Silvășan a vorbit și despre Victor Sanders, baschetbalist ce a înscris 14 puncte în fața spaniolilor, povestind o anecdotă interesantă de la antrenamentul de marți al „studenților”.

Da, a avut un meci foarte bun. Ne-a ajutat foarte mult cu cele patru coșuri de trei puncte marcate. În sfârșit a reușit să prindă un meci bun din acest punct de vedere. Ieri a avut un antrenament extraordinar în care a marcat absolut tot ce a aruncat și, evident, l-am încurajat să facă același lucru și în meci. I-a ieșit și ne bucurăm foarte mult că ne-a ajutat să obținem această victorie.

Datorită succesului cu Joventut Badalona, campioana României ajunge la un bilanț de 3-4 în EuroCup și ocupă poziția a 6-a. În următoarea etapă, U-BT Cluj-Napoca va evolua, în deplasare, împotriva lui Prometey.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!