Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „În prima repriză sigur am început cu stângul, dar un pas mare cu stângul”

Mihai Silvășan: „În prima repriză sigur am început cu stângul, dar un pas mare cu stângul”

U-BT Cluj-Napoca a avut de suferit în prima repriză a meciului 1 cu Dinamo București, din sferturile de finală ale Ligii Naționale. Trupa din Capitală a evoluat foarte bine și a condus chiar și la 21 de puncte, însă gazdele au revenit și s-au impus cu 87 la 68.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan, la finalul jocului:

În prima repriză sigur am început cu stângul, dar un pas mare cu stângul și era cât pe ce să cădem în prăpastie. Trebuie să avem puterea să și glumim după un astfel de meci în care, evident, nu am fost deloc mulțumiți de cum am început. În prima repriză, nu am avut niciun fel de atitudine. Probabil au fost cele mai proaste 20 de minute ale noastre de când a început acest sezon. Probabil că i-am subestimat și asta s-a văzut pe teren. Dar sunt convins că acum am înțeles că fără o mentalitate puternică, nu avem cum să jucăm un baschet de calitate și nu ne putem impune stilul și ritmul jocului. Noi asta trebuie să facem – să fim agresivi, să ne apărăm foarte agresiv, să mergem la recuperări, să alergăm, să jucăm un baschet de calitate, până la urmă. Din păcate, în prima repriză nu am arătat asta. În repriza a doua s-a schimbat puțin această mentalitate și am reușit să primim doar 22 de puncte, să fim mai agresivi și să fim, practic, echipa care am fost până acum în acest sezon.

Întrebat ce le-a spus la pauză jucătorilor săi, antrenorul alb-negrilor a răspuns astfel:

Nu le-am spus mare lucru. Până la urmă e vorba de mândrie. Nu a fost vorba de absolut nicio tactică. A fost, pur și simplu, de mindsetul cu care am ales să intrăm pe teren și, la pauză, mindsetul cu care am ales să începem repriza a doua. Se pare că ne-am trezit și acesta a fost rezultatul, până la urmă.

La final, Silvășan a prefațat următorul duel cu Dinamo:

Nu știu [cum va fi], vom vedea. Cu siguranță, eu voi face tot ceea ce ține de mine ca să nu mai avem un joc atât de prost cum l-am avut în prima repriză.

Meciul al doilea al seriei are loc vineri, 12 aprilie, la ora 19:00, în BTarena, și poate fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Nu sunt fun Silvasan
    Dar cu sinceritate consider că aceste evoluții oscilante, fără nerv sunt.....aproape firești, mai ales că meciurile nu se decid într-o singură manșă. MereU nUmai U.

    cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      in general
      nu esti foarte fun...:)) fan/fun

      just kidding

      cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Dar ca abordare punctuala...
    .... mai că merge!

    cu 2 săptămâni în urmă (11.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!