Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înainte de duelul cu Oostende: „Nu contează dacă ne-am revenit sau nu”

Mihai Silvășan, înainte de duelul cu Oostende: „Nu contează dacă ne-am revenit sau nu”

U-BT Cluj-Napoca se pregătește de un meci foarte important din faza a doua a Basketball Champions League. Luni, 7 februarie, la ora 19:30, alb-negrii primesc vizita lui Filou Oostende, în BTarena.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă premergătoare acestei partide:

Un meci pe care vrem să-l câștigăm, cu siguranță. Tot timpul, în faza superioară a Champions League, nu cred că există meciuri ușoare. Oostende este o echipă puternică, o echipă care are experiență în Champions League, joacă an de an în această competiție. Au o echipă înaltă, ei au cea mai mare medie a înălțimii din BCL, și au doi, trei jucători care pot face diferența în relațiile 1 la 1 și în ball-screens. În momentele importante ale meciului, au jucători care își asumă responsabilitatea și pot face diferența. Noi tratăm acest joc extrem de serios, ne dorim foarte mult victoria. Ei le-am spus băieților, înainte de faza a doua a grupelor, să luăm aceste șase meciuri ca o serie de playoff, pentru că, practic, asta și sunt. Fiecare greșeală, fiecare meci în care faci un pas greșit, în care nu ești sută la sută concentrat sau în care nu dai tot ce ai mai bun din tine, din punct de vedere al intensității, poate costa la finalul grupei. Deci, tratăm extrem de serios acest meci, ne dorim victoria, suntem pregătiți pentru acest lucru și sper eu să o și obținem la finalul jocului”, conform paginii de Facebook a clubului clujean.

Filou Oostende a pierdut la mijlocul acestei săptămâni o partidă cu Unicaja Malaga în care a marcat doar 59 de puncte. Întrebat dacă intensitatea defensivă va fi cheia spre victorie, tehnicianul ardelenilor a răspuns următoarele:

Aproape tot timpul intensitatea, atât în defensivă, cât și în ofensivă, poate fi cheia meciului. La acest nivel, dacă nu ai o apărare puternică și nu pui presiune pe adversar, încercând să-l scoți din ritmul jocului, nu prea ai șanse să câștigi. Am văzut meciul de la Malaga, au avut o primă repriză destul de bună însă, în a doua repriză, nu le-a mai ieșit mare lucru. Evident, Malaga a prestat o apărare extrem de agresivă. Asta ne propunem și noi de la fiecare meci. Ei, în general, sunt o echipă care marchează multe puncte, nu sunt o echipă care marchează puține puncte. Însă, acest meci a arătat că se poate să îi ții sub 60, 70 de puncte și atunci ai șanse mult mai mari la victorie.”

 

🎙 Conferință de presă cu Mihai Silvășan și Andrija Stipanović Basketball Champions League: U-BT Cluj-Napoca vs. Filou Oostende

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Friday, February 4, 2022

Ultimele două săptămâni au fost dificile pentru campionii României, care au zburat la Malaga, apoi au plecat la Oradea, iar, în dimineața următoarea derby-ului cu CSM, s-au deplasat în Ucraina, unde au aflat că meciul cu Prometey a fost amânat. Drept consecintă, Silvășan a fost întrebat dacă elevii lui și-au revenit după aceste drumuri.

Nici nu contează dacă ne-am revenit sau nu. E important să fim sută la sută din cât se poate la ora meciului. A fost, într-adevăr, o deplasare grea. Am stat în aeroport, în Istanbul, de două ori câte opt ore. Am avut de așteptat acolo însă, una peste alta, asta este situația, nu avem ce face. Nu ne plângem, trebuie să scoatem ce e mai bun din ce avem la ora actuală și să fim pregătiți, la ora meciului, să dăm totul pe teren”, a fost răspunsul antrenorului clujean.

La Malaga, U-Banca Transilvania a evoluat excelent și a obținut o victorie importantă (79-73), astfel că o altă întrebare pe care a primit-o „Silvă” a fost următoarea: „O prestație la nivelul celei din Spania va fi de-ajuns pentru o victorie contra lui Oostende?”.

Nu știu”, a spus tehnicianul în vârstă de 37 de ani. „Niciun meci nu seamănă cu altul. Sunt două echipe diferite, sunt două meciuri diferite, strategii diferite, probabil. Vom vedea la ora meciului dacă va fi de-ajuns intensitatea cu care am evoluat la Malaga. Cu siguranță avem nevoie de concentrare, cu siguranță avem nevoie să dăm maxim din noi la fiecare posesie. Sau aproape la fiecare posesie, pentru că nu există perfecțiune. Trebuie să ne dăm șansa de a câștiga acest meci. Dacă facem tot ce țin de noi la un nivel foarte ridicat, eu cred că avem șanse să câștigăm.”

La final, Mihai Silvășan a fost întrebat dacă faptul că echipa sa ar putea fi favorită în duelul cu trupa belgiană schimbă într-un mod felul cum abordează meciul și motivarea jucătorilor, spre deosebire de alte partide în care „studenții” au avut postura de „underdog”.

În absolut niciun fel. Nu m-am dus înaintea meciurilor să le arăt cotele la pariuri sau declarația nu știu cui de nu știu unde. Cu siguranță nu se întâmplă lucrurile acestea. Noi ne concentrăm foarte mult pe jocul nostru. Evident, pregătim și știm ce joacă fiecare adversar, însă e foarte important să facem bine ceea ce ține de noi și să fim, la fiecare meci, în fiecare sfert al unui meci și în fiecare minut al fiecărui sfert, sută la sută cu dorință de victorie și cu intensitate maximă. Acum, dacă suntem favoriți sau nu, alții să spună. Noi trebuie să ne facem treaba pe teren iar, la finalul meciului, vom vedea dacă acest lucru a fost suficient pentru a câștiga”, a venit răspunsul antrenorului aflat în al 6-lea sezon pe banca tehnică a echipei de sub Feleac.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Filou Oostende va fi transmisă, în direct, pe Look Sport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!