Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înaintea debutului finalei LNBM: „Cel mai important moment al anului”

Mihai Silvășan, înaintea debutului finalei LNBM: „Cel mai important moment al anului”

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSO Voluntari pentru primele două partide ale finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, debutul fiind programat pentru 26 mai.

Ardelenii au susținut o conferință de presă premergătoare finalei campionatului, antrenorul Mihai Silvășan începând astfel:

„Cel mai important moment al anului, cu siguranță. Chiar dacă am avut un sezon extraordinar până acum, un parcurs excelent în Basketball Champions League, să nu uităm că obiectivul nostru principal este câștigarea titlului național. Suntem în acest punct al sezonului în care ne luptăm pentru acest titlu. Nu avem probleme mari de efectiv. Singura noastră problemă este că n-am jucat un meci serios de aproximativ 20 de zile. Am încercat prin antrenamente să ridicăm nivelul intensității și să avem antrenamente mai tari, fiindcă avem nevoie de acest lucru. Suntem pregătiți și ne dorim foarte mult să înceapă această finală și să facem tot posibilul să câștigăm titlul.”

Nu o să fie pentru prima dată în acest sezon când U-BT și CSO Voluntari luptă cu trofeul pe masă, cele două fiind adversare și în SuperCupă, eveniment care a deschis sezonul în baschetul masculin românesc:

„Ne-am întâlnit mult. Este, după SuperCupa României, prima serie pe care o jucăm cu ei pentru un trofeu. Ne dorim să îi învingem. Avem avantajul terenului propriu, avem suportul fanilor și sper să vină într-un număr cât mai mare. Cu siguranță mentalitatea și dorința noastră nu ne permit altceva decât să fim cu gândul la victorie în fiecare meci.”

„Cu siguranță o să vină aici cu gândul să câștige”

CSO Voluntari a oprit Clujul din cursa pentru câștigarea Cupei României, cele două fiind adversare în semifinalele competiției, unde ilfovenii s-au impus cu 81-80. Silvășan a vorbit și despre acea partidă, dar a amintit și succesul alb-albaștrilor din seria cu CSM Oradea în semifinalele LNBM:

„Vorbim de reguli diferite. În cupă să nu uităm că s-a jucat după alte reguli, însă ei par o echipă foarte încrezătoare în momentul de față. Au învins cu 3-0 Oradea, o echipă bună din Liga Națională și cu siguranță o să vină aici cu gândul să câștige. Noi trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru și să arătăm un baschet de calitate pentru a reuși să câștigăm.”

Întrebat, la final, cât ar însemna o sală plină pentru jocurile de la Cluj-Napoca, tehnicianul a răspuns:

„Ar însemna enorm. Nu știu dacă va fi plină, însă suporterii care vin alături de noi ne dorim să ne susțină și să ne bucurăm împreună la fiecare moment al meciului și, de ce nu, pentru victorie.”

Primul meci al finalei LNBM se joacă joi, 26 mai, în BTarena începând cu ora 19.30 și va putea fi urmărit pe Digisport 2, Prima Sport 1 și YouTube FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!