Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înaintea duelului cu Hapoel Holon: „Trebuie să fim mai constanți în jocul nostru”

Mihai Silvășan, înaintea duelului cu Hapoel Holon: „Trebuie să fim mai constanți în jocul nostru”

U-BT Cluj-Napoca dispută returul cu Hapoel Holon din Grupa G a Basketball Champions League, miercuri (17.11) începând cu ora 19.30. Ardelenii își doresc revanșa după înfrângerea din Israel, prima din acest sezon în toate competițiile.

Înaintea meciului cu Hapoel Holon, antrenorul Mihai Silvășan a oferit mai multe declarații într-o conferință de presă organizată de clujeni. Acesta se așteaptă la un meci greu, dar spune că gândul formației sale este doar la victorie:

„Jucăm un meci dificil, cu o echipă foarte bună, una dintre echipele de top din Israel. Ei ne-au făcut să pierdem primul și unicul meci de până acum din acest sezon. Evident, ne dorim să ne luăm revanșa pentru înfrângerea de acum două săptămâni, însă cu siguranță nu va fi ușor. Ei sunt o echipă extrem de agresivă, care joacă în viteză, joacă agresiv atât în apărare cât și în atac, aruncă mult și bine de la 3 puncte și merg în continuu la recuperări ofensive. Cu siguranță nu va fi un meci ușor, însă gândul nostru este doar la victorie și sper să avem puterea necesară de a o obține. Trebuie să facem un joc bun pentru a se întâmpla acest lucru.

Silvășan știe de ce are nevoie echipa sa pentru a se bate cu șanse bune la victorie:

„Trebuie să fim mai constanți în jocul nostru, să facem lucurile bune la un nivel constant pe toată durata meciului. Ei taxează orice fel de greșeală. În Israel am avut un meci prost din punct de vedere ofensiv. Chiar și așa, ne-am dat unele șanse, mai ales în sfertul trei, când i-am condus la 5-6 puncte. La Cluj va fi, la fel, un meci extrem de greu și trebuie să fim concentrați pe toată durata partidei pentru a face lucrurile bine.”

Întrebat cât poate conta faptul că Hapoel Holon a pierdut ultimul meci oficial, tehnicianul Clujului a punctat un alt rezultat recent obținut de adversari:

„Nu știu dacă are foarte multă relevanță că au pierdut în campionat. Am văzut meciul cu Hapoel Tel Aviv (62-67). Nu au avut procentaje bune, cred că de aceea au pierdut acel meci. De exemplu, Steven Gray a avut 1/10 la 3 puncte și e cel mai bun shooter al lor. N-a fost un meci cu multe puncte marcate, însă a avut ritm bun și apărări agresive, cu multe situații de tranziție. Să nu uităm că acum o săptămână au învins Maccabi Tel Aviv, care este o echipă de top în Euroligă, deci nu cred că ne putem lua după înfrângerea din weekend. Cu siguranță vor încerca să câștige meciul cu noi și să nu aibă două înfrângeri la rând.”

Silvășan a scos în evidență și un detaliu important pentru meciul de miercuri (17.11), lipsa publicului din BTarena:

„Este un dezavantaj pentru noi. În Israel au fost 5000 de oameni la meci, un public foarte cald care a încurajat-o pe Hapoel de la început până la final. Noi vom simți lipsa publicului, este greu să joci fără acei 3-5000 de oameni care îți vin la fiecare meci. Din păcate asta este situația, nu o înțeleg foarte bine. Nu înțeleg cum ai voie să mergi la cinema, unele concerte, la mall-uri sau la alte activități, dar să nu ai voie să intri la un meci de fotbal, baschet sau handbal. Nu-mi explic situația, nu văd de ce nu se poate intra, însă asta este legea și trebuie s-o respectăm.”

 

*foto: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!