Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înaintea duelului cu Voluntari din SuperCupă: „Au o echipă mult mai fizică decât cea de anul trecut”

Mihai Silvășan, înaintea duelului cu Voluntari din SuperCupă: „Au o echipă mult mai fizică decât cea de anul trecut”

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari deschid oficial sezonul 2022/2023 în baschet masculin românesc cu ocazia SuperCupei. Meciul va avea loc marți seara, 27 septembrie, în Sala Olimpia din Ploiești.

Campioana României a organizat o conferință de presă premergătoare debutului în noua stagiune, antrenorul Mihai Silvășan spunând pentru început ce duel anticipează cu CSO Voluntari și în ce mod s-au schimbat ilfovenii față de ultima întâlnire directă:

„Mă aștept la un meci intens, echilibrat. Se întâlnesc două echipe puternice. Cei de la Voluntari s-au întărit în așa fel încăt să ne poată pune și mai mari probleme decât ne-au pus anul trecut. Au o echipă mult mai fizică decât cea de anul trecut, însă și noi avem un lot de calitate. Mă bucur foarte mult că am reușit să păstrăm cinci jucători de bază dintre cei care ne-au adus atâtea victorii în sezonul trecut. Am mai adăugat niște piese de care credeam că avem nevoie, evident cu speranța de a întări echipa și de a o face mai completă. Cred că am reușit acest lucru, văzând primele meciuri amicale. Problema a fost că nu am avut toți jucătorii disponibili, dar acum s-au reglat aceste probleme și absolut toată lumea este prezentă la antrenamente. Sper să reușim să ne ridicăm la nivelul așteptărilor pe care tot noi le-am creat prin performanțele pe care le-am reușit sezonul trecut.”

Întrebat cât contează faptul că CSO Voluntari a avut deja ocazia să joace meciuri oficiale, Silvășan a spus că acest aspect o să se vadă la ora jocului direct:

„Nu știu, vom vedea la ora meciului. Au jucat mai multe amicale, după cum ați spus au jucat și câteva meciuri oficiale. Sincer, nu mă gândesc la acest lucru. Mă gândesc cum să pregătesc echipa cât mai bine în aceste antrenamente pe care le avem până la ora meciului și cum să fie motivați pentru a câștiga primul trofeu pus pe masă în acest sezon.”

„Treaba jucătorilor este să fie concentrați și atenți la ce au de făcut”

Duelul dintre Stipanovic și Planinic este cel care a atras o întrebare, dar antrenorul Clujului a pus accent pe jocul de echipă, nu pe un matchup anume:

„Va fi un duel între U-BT și Voluntari, eu la asta mă gândesc. Cu siguranță Planinic își va dori să joace foarte bine, este fostul nostru jucător. Stipanovic va fi în unele momente omul care îl va ține. Însă nu doar el, ci și Emi Cățe îl va ține. Nu vreau să mă gândesc doar la un duel Stipanovic-Planinic. Este un sport colectiv, un joc de echipă și la final echipa mai bună câștigă, nu jucătorul.”

Tehnicianul campioanei en-titre se gândește doar la victorie în SuperCupă, asta mai ales că U-BT o să debuteze și în LNBM la scurt timp după acest duel cu un trofeu pus în joc:

„Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci. Cu siguranță va ajuta din punct de vedere al moralului dacă vom obține victoria marți. Doar cu gândul acesta mergem la Ploiești. Nici nu vreau să mă gândesc dacă vom pierde, pentru că acest lucru nu face parte din mentalitatea noastră. O să pregătim meciul cât de bine putem. Treaba jucătorilor este să fie concentrați și atenți la ce au de făcut, iar împreună, ca echipă, mentalitatea noastră este să învingem, deci cu gândul acesta vom aborda primul meci oficial.”

U-BT Cluj și CSO Voluntari se întâlnesc marți seara, 27 septembrie, pentru al doilea an consecutiv în SuperCupa României. Disputa de la Ploiești o să înceapă la ora 19.00 și va putea fi urmărită pe Digisport 3 și Prima Sport 2.

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Constanța Măndilă Hristu :

    Bine că se televizează
    Bine că se televizează să vedem la ce nivel sunt.

    cu 1 an în urmă (27.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!