Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Darussafaka: „Va trebui să fim concentrați pe fiecare minge”

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Darussafaka: „Va trebui să fim concentrați pe fiecare minge”

Faza grupelor din Basketball Champions League ajunge la final, prin disputarea etapei a 6-a, U-BT având o deplasare la Istanbul pentru duelul cu Darussafaka.

Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor, a vorbit în conferința de presă organizată de U-BT despre postura în care se află echipa sa înaintea meciului din Turcia:

„Urmează un meci extrem de important pentru noi. Ne-am pus într-o situație favorabilă, în sensul că lucrurile se află în mâinile noastre. Dacă mergem acolo, facem un joc bun și câștigăm, vom avea calificarea asigurată. Nu va mai trebui să jucăm niciun meci în plus. Acesta este scopul, dar va fi extrem de greu. Ei sunt o echipă bună, se află pe locul patru în campionatul Turciei, ceea ce spune multe despre valoarea lor. Își doresc să câștige, deci va trebui să facem un meci foarte bun din toate punctele de vedere. Sper să fim 100% apți atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental și să luptăm pentru fiecare posesie.”

„Lucrurile arată bine, pozitiv, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”

Întrebat dacă se aștepta ca, la prima participare în BCL, U-BT să aibă șansa înaintea ultimului meci din grupă de a termina cvartetul pe primul loc, Silvășan a răspuns:

„Îmi doream să ajungem în acest punct, nu știu neapărat dacă mă și așteptam la așa ceva. E ușor să visezi și să spui că vrei să te califici. Nu am abordat așa problema. Începând cu prima partidă din calificări am luat-o pas cu pas. Mi-am dorit să evoluăm bine și să fim concentrați în permanență. Așa se va întâmpla și acum. Va trebui să fim concentrați pe fiecare minge. Nu ne gândim la calificare, nu mergem extraordinar de entuziasmați. Trebuie să știm cum să abordăm meciul. Vom reuși să ne impunem dacă vom fi focusați în permanență.”

Tehnicianul nu crede că este momentul potrivit să se înceapă o discuție dacă U-BT a făcut un pas spre marea performanță:

„Suntem doar la jumătatea sezonului, mai este mult până departe. Încă nu am reușit să câștigăm nimic, nici nu am ieșit din grupă. Lucrurile arată bine, pozitiv, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Eu spun că această discuție trebuie s-o avem la finalul sezonului, când tragem linie și vom ști exact ceea ce s-a întâmplat în fiecare competiție în care am participat.”

Duelul dintre Darussafaka Tekfen Istanbul și U-BT Cluj-Napoca are loc miercuri, 22 decembrie, și va fi transmis pe LookSport începând cu ora 19.00.

*foto: Emanuel Turbuc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!