Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, înaintea turneului 5: „Treaba noastră este să fim concentrați”

Mihai Silvășan, înaintea turneului 5: „Treaba noastră este să fim concentrați”

Joi, 14 ianuarie, Liga Națională de Baschet Masculin continuă cu cel de-al 5-lea turneu, organizat în Oradea, Cluj și Constanța. Singura echipă neînvinsă până în acest moment este U-BT Cluj-Napoca, formație ce are șase victorii.

În turneul organizat pe teren propriu, trupa antrenată de Mihai Silvășan le va întâlni pe CS Dinamo București și pe SCM U Craiova. La conferința de presă organizată marți, 12 ianuarie, tehnicianul alb-negrilor a prefațat cele două partide, anunțând și că există șanse mari ca Mike Dixon, fundașul adus în locul lui Gregory Vargas, să debuteze pentru clujeni.

Urmează al 5-lea turneu. Noi venim după aproximativ două săptămâni de pauză, am stat la ultimul turneu jucat. Întâlnim doi adversari destul de incomozi, pe Dinamo și Craiova. Două echipe care au ambiții mari sezonul acesta. Noi avem de integrat și un jucător nou în echipă, mă refer la Mike Dixon, care a sosit la noi de ceva timp. Nu a apucat încă să joace în meciurile oficiale, probabil acesta va fi debutul lui în Liga Națională. Probleme de lot nu avem – altele decât cele cunoscute, adică Kuti care va lipsi o perioadă mai îndelungată. Suntem pregătiți, ne-am antrenat foarte bine. Toată lumea e dornică să joace meciuri, să câștige și, cu siguranță, acesta va fi principalul nostru obiectiv în următoarele două meciuri.

Legat de cele două adversare, Silvășan a declarat următoarele:

Doi adversari foarte incomozi. Dinamo este o echipă foarte atletică, joacă agresiv în apărare. Dacă ați urmărit meciul cu Craiova, erau conduși cu zece puncte când mai erau două minute până la final și cu o apărare extrem de agresivă au reușit să întoarcă soarta meciului și să câștige. Au jucători cu experiență, au jucători valoroși care pot face diferența. Aici mă refer la Price, în primul rând, care este principalul lor scorer, la Abukar, pe care îl știm de acum trei sau patru ani când am jucat cu Keravnos și el era principalul lor marcator, precum și la Armwood, care e un jucător foarte atletic, joacă cu extrem de multă energie și o ajută pe Dinamo în toate situațiile de joc. Craiova e o echipă care nu a avut o evoluție foarte constantă până în acest moment. Dar e o echipă cu mulți jucători de valoare, o echipă care a arătat, mai ales în turneul de Cupa României, că poate juca un baschet de foarte mare calitate. Au shooteri foarte buni, toată lumea aruncă de trei puncte. Cu siguranță, ambele echipe vor veni aici să își vândă scump pielea. Treaba noastră este să fim foarte concentrați și să transpunem practic ceea ce facem la antrenamente.

U-Banca Transilvania a fost una dintre cele două echipe care nu au jucat turneul patru, astfel că a avut o perioadă mai îndelungată de pauză. Antrenorul ardelenilor consideră că elevii săi s-au adaptat la noul format, fiind dornici să intre pe teren.

Eu, și cred că și jucătorii gândesc la fel, mă bucur foarte mult că putem să jucăm din nou. A fost o pauză extrem de lungă până la primul turneu de Cupa României. Ne bucurăm că putem să jucăm, că suntem sănătoși, că am trecut cu bine peste problemele cu COVID pe care le-am avut. Se știe că toată echipa a avut acest virus. Însă suntem sănătoși, toți am ieșit negativi la ultima testare și așteptăm cu nerăbdare fiecare meci.

Turneul cinci este organizat în BTarena, o sală de 10.000 de locuri, care va fi însă goală la confruntările din 14 și 15 ianuarie. Mihai Silvășan de-abia așteaptă ca restricțiile să fie ridicate și ca suporterii să poată fi din nou prezenți pentru a-și încuraja favoriții.

Cu toții ne dorim acest lucru. Noi sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, însă nu depinde de noi. O sală goală nu face bine sportului. Sunt convinși că și spectatorii își doresc să fie în sală alături de noi. Este o situație pe care nu am mai întâlnit-o până acum, însă trebuie să ne adaptăm și să scoatem ce e bun și din aceasta. Evident, îi reașteptăm pe fani cât mai repede, sperăm să se întâmple în sezonul acesta, poate în playoff. Însă, dacă nu se va întâmpla, îi așteptăm în sezonul viitor.

U-BT Cluj-Napoca o întâlnește joi, de la ora 19:30, pe CS Dinamo București și vineri, tot de la 19:30, pe SCM U Craiova. Ambele confruntări vor fi transmise în direct pe Digisport 4 și Look Sport 1.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Cluj
    Aștept meciurile astea doua sa vad cum ne prezentam în fata unor echipe mai cu pretenții, pt ca pana acum nu a prea fost sugestiv.
    Cel puțin Dinamo, personal o consider cu reale șanse la o semifinala anul asta.

    cu 3 ani în urmă (14.01.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      yap
      cum ar spune studentul de la UBB, asta e primul partial :)...
      eu unul cred ca va fi trecut cu brio...

      cu 3 ani în urmă (14.01.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!