Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Indiferent de cine a fost în teren, am crezut în victorie”

Mihai Silvășan: „Indiferent de cine a fost în teren, am crezut în victorie”

Sâmbătă, 6 martie, U-BT Cluj-Napoca a obținut calificarea în semifinalele Cupei României, după ce a învins-o cu scorul de 106 la 103 pe rivala BC CSU Sibiu. Trupa gazdă a revenit de la un deficit de 16 puncte în sfertul al treilea și s-a impus, după o repriză de prelungiri.

După încheierea partidei, Mihai Silvășan a declarat următoarele:

Un meci foarte greu, știam că va fi așa. Sibiu este o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic. În prima repriză am fost dominați la recuperări. Au avut nouă recuperări ofensive și apărarea noastră i-a lăsat să înscrie 50 de puncte, ceea ce, evident, este foarte mult. Însă, în repriza a doua ne-am trezit, și chiar dacă ei au avut un run, am arătat caracter și determinare. Indiferent de cine a fost în teren, am crezut în victorie. Până la urmă am obținut-o. Cu o echipă ca Sibiul, dacă nu ești 100% din punct de vedere fizic și nu dai totul, nu se poate să câștigi. Primul lucru este să te lupți cu ei. După aceea putem vorbi despre baschet. Știam dinainte că Pat nu va fi român și ne-am pregătit așa în ultimele trei, patru zile, după ce-am aflat. Santa nu s-a antrenat de o săptămână, Vida a avut trei, patru zile de antrenament. Însă, chiar și așa, am arătat mare caracter, mai ales în repriza a doua. Țin să-l felicit pe Grasu, care de multe ori ne-a ridicat și a avut un meci foarte bun. Nu s-a văzut deloc că are 18 ani. A arătat multă maturitate și determinare. Sper s-o țină tot așa și să-și găsească constanța în astfel de jocuri”, conform FRBTV și u-bt.basketball.

De asemenea, antrenorul alb-negrilor a vorbit și despre accidentarea lui Karel Guzman și despre semifinala de duminică.

Meciul s-a terminat, nu ne mai gândim la el. Mâine avem semifinala, așteptăm să vedem cu cine vom juca. Karel a suferit o accidentare destul de urâtă, trebuie să vedem cât este de gravă. Nu știu dacă va juca mâine, Nu suntem în cea mai favorabilă situație însă, cu siguranță, nu vom ceda nicio secundă în meciul de mâine și vom lupta să câștigăm și să ne atingem obiectivul, acela de a juca finala și de a o câștiga. Urmează să vedem cu cine jucăm. Oradea sau Timișoara, evident. Cunoaștem ambele echipe destul de bine. În ultimul turneu de Liga Națională am jucat cu aceste două echipe. Ambele sunt formații experimentate, formații bune care pot să ne învingă. Sper să ne recuperăm din punct de vedere fizic, avem două ore de recuperare în plus față de ei.”

Mâine, 7 martie, U-BT Cluj-Napoca se va duela în semifinala Cupei României cu CSM CSU Oradea.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!