Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Intensitatea și dăruirea nu pot lipsi dacă vrei să câștigi un meci cu Oradea”

Mihai Silvășan: „Intensitatea și dăruirea nu pot lipsi dacă vrei să câștigi un meci cu Oradea”

U-BT Cluj-Napoca a debutat cu victorie în faza a doua a FIBA Europe Cup. Liderul la zi al LNBM a dispus de campioana en-titre a României, CSM Oradea, cu scorul de 81 la 76. 

La conferința de presă de după meci, antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a tras concluziile despre această partidă extrem de disputată si echilibrată. 

Un meci ca oricare meci cu Oradea..foarte greu, este o echipă care are calitate, are ambiție și au mândria de a fi echipa campioană a României. Îmi felicit jucătorii pentru victorie, mai ales după începutul mai puțin fericit pe care l-am avut. În primele cinci minute parcă nu ne-am gândit că meciul va fi așa de dificil, așa de intens...însă Oradea ne-a făcut să revenim cu picioarele pe pământ și să ne dăm seama că trebuie să depunem efort pentru a câștiga această partidă, ceea ce am și făcut după primul sfert. La urma urmei o victorie este o victorie. Avem 1-0 în această grupă, grupă în care toate meciurile vor fi dificile și disputate. Ne dorim să ne calificăm, acesta este obiectivul nostru...Vom analiza mâine partida, care putea fi mai bună din punctul nostru de vedere și peste câteva zile avem încă un meci greu la Oradea, împotriva aceleași echipe, meci pe care dorim să îl câștigăm. 

Întrebat dacă îl îngrijorează faptul că Oradea joacă atât de bine fără doi oameni de bază (Zekovic și Nicolescu), Silvășan a răspuns: 

Cu Bobe și cu Zekovic aveau o rotație mai lungă, însă asta nu înseamnă obligatoriu că jucau mai bine. Fiecare meci e diferit...într-un meci putem evolua de la început bine... Dacă ne aducem aminte de meciul din campionat și atunci am avut 18-20 de puncte avans, dar tot au revenit și au fost la 3-4 puncte diferență în sfertul decisiv. Oradea este o echipă cu care nu te poți relaxa nici măcar un moment, au calitate individuală, au jucători care pot face diferența și nu vor ceda niciodată...este mentalitatea pe care și-au creat-o fiind campioni ai României. Deci cu sigurantă fiecare meci va fi diferit și în fiecare meci trebuia să găsim soluțiile potrivite pentru a câștiga meciul. Intensitatea și dăruirea nu pot lipsi dacă vrei să câștigi un meci cu Oradea. 

U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea se vor întâlni  din nou sâmbătă, 14 decembrie, la ora 20:30, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

*foto: fiba.basketball

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!