Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Jos pălăria pentru jucătorii mei, ei sunt eroii acestei seri”

Mihai Silvășan: „Jos pălăria pentru jucătorii mei, ei sunt eroii acestei seri”

Miercuri, 31 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca a obținut una dintre cele mai spectaculoase victorii din istoria clubului și, cu siguranță, cea mai importantă, fiindcă o poate trimite pe campioana României în sferturile de finală ale BKT EuroCup.

Fără Karel Guzman și DJ Seeley, accidentați, alb-negrii au evoluat excelent pe terenul Gran Canariei, câștigătoarea ediției precedente a competiției, și, după o repriză de prelungiri, s-au impus cu 113 la 111, grație unui coș decisiv marcat de Emanuel Cățe.

Chemat la interviul pentru EuroLeague TV, Mihai Silvășan, antrenorul „studenților”, și-a găsit cu greu cuvintele prin care să descrie succesul în fața „insularilor”:

Cu siguranță, nu ne-am așteptat la un asemenea meci însă, cu siguranță, suntem mulțumiți de rezultat. Sunt foarte mândru de modul în care jucătorii mei au luptat în această partidă. Ne lipseau doi jucători de bază și, cu toate acestea, am găsit resursele de a juca împotriva echipei cu cea mai lungă bancă din EuroCup, probabil, sau, cu siguranță, din grupa noastră. Au cei mai mulți jucători, sunt agresivi, au încercat să ne forțeze să greșim. Am făcut-o la început, dar apoi am revenit și cred că am evoluat cu curaj, cu inimă. Am câștigat acest meci datorită caracterului. Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Sunt fără cuvinte acum.

Nici la conferința de presă nu a fost ușor, însă tehnicianul lui U-BT a reușit să vorbească despre detaliile care au făcut diferența în Gran Canaria Arena:

E foarte greu să îmi găsesc cuvintele pentru a descrie acest joc. Pentru noi a fost o performanță extraordinară. Ne lipseau doi jucători de bază, care de-obicei sunt titulari, și totuși am găsit resursele de a câștiga. Sunt extrem de mândru și fericit pentru jucătorii mei. Au arătat astăzi mult caracter, au evoluat împreună și au crezut în echipă și în ei înșiși. De asemenea, au arătat multă dorință de a câștiga. Când ai această mentalitate, această putere mentală, e foarte greu ca cineva să te bată. Așadar, jos pălăria pentru jucătorii mei, ei sunt eroii acestei seri. Am jucat cu deținătoarea trofeului și am evoluat împotriva formației cu cea mai lungă rotație din grupa noastră și, probabil, din EuroCup. Am reușit, fără doi jucători, să obținem victoria. Ce le-am spus după meci, în vestiar, e că e extraordinar ce s-a întâmplat, însă e extraordinar dacă vom continua să construim pe acest joc. Mai avem încă o partidă de câștigat pentru a termina pe locul al doilea așa că lupta pentru poziția secundă nu este încă gata. Dar, cu siguranță, e un pas important pentru încrederea noastră.

Întrebat despre faza următoare a competiției și despre posibilii adversari, Silvășan a răspuns astfel:

Nu ne gândim atât de departe. Avem mentalitatea de a lua fiecare meci și fiecare posesie la rând. Cred că această mentalitate ne-a adus în acest loc, să avem șansa de a lupta pentru locul secund, care ne va duce direct în sferturile de finală. Nu ne gândim prea departe. În primul rând, ne vom gândi la duelul din Liga Națională de sâmbătă și apoi la confruntarea cu Lietkabelis de miercurea viitoare. Apoi, pas cu pas, vom vedea cine ne va fi adversar, împotriva cui vom juca și ne vom pregăti așa cum am făcut-o tot sezonul - la fiecare antrenament, la fiecare meci să încercăm să dăm ce avem mai bun. Aceasta este atitudinea și mentalitatea noastră.

U-BT Cluj-Napoca are un bilanț de 13-4 în EuroCup și ocupă poziția secundă a grupei B, pe care și-o poate asigura săptămâna viitoare, în cazul unui succes în Lituania, pe terenul lui Lietkabelis. Ardelenii au izbutit pentru al treilea sezon consecutiv să se impună în fața unei grupări din puternica ligă ACB. În stagiunea 2021-2022, U-BT a câștigat pe terenul lui Unicaja Malaga în faza Top 16 a Basketball Champions League, iar în ediția 2022-2023, trupa din orașul de sub Feleac a învins-o, în BTarena, pe Joventut Badalona.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    FELICITARI
    Felicitari tuturor pentru acest meci, pentru acest sezon, inca neterminat, dar totusi felicitari. Pun acest meci alaturi de "istoricul" Primigi ( la feminin ), de victoriile cu Malaga, Darussafaka, Ulm, de prima finala cistigata in 1991, de finala din 2011 si inca altele, dar si de prima infringere cu Ulm. Sper sa mai adaug ceva chiar anul asta. Eu cred ca meritam un loc in Liga ABA, mai ramine sa nu se fi speriat cei ce decid :)
    Cu toata bucuria, acum mai la rece -4 grade Celsius, dupa ce am revazut meciul, am citeva mici "nemultumiri" sau nelinisti.
    - o GRAVA greseala de arbitraj la o faza care putea fi decisiva- FOTBAL clar la Albicy, dar si Jones a fost usor neglijent. Poate se vor schimba regulile in ceea ce priveste arbitrajul video. { La meciul Milano-Barcelona s-a dat un fault antisportiv care la reluare s-a dovedit a fi exact invers, dar faultul nu poate fi contestat?!?}
    - totusi se repeta situatia, cind avem nevoie de 1 punct, Petrica patrunde este la jumatate de metru de inel , si scoate mingea la Jones pentru 3 puncte ! ( castanele le ia Jones !) Asta nu o sa-mi pot explica niciodata, dar trec cu vederea deoarece am vazut de curind aceiasi situatie la Llull si Hezonia.
    - ceva nu imi este foarte clar ( eufemistic), de ce la un meci in care avem banca foarte scurta Mejeris are sub 20 minute jucate ? Un jucator foarte folositor si cu un IQ baschetbalistic ridicat. Sper sa fie doar o mai grea adaptibilitate ( amici stiu la ce ma refer).
    Mai este un HOP, destul de mare, orgoliul lui Lietkabelis nu trebuie subestimat, dar nici Gran Canaria nu are meci usor, Buducnost isi joaca ultima sansa. Din pacate programul afisat arata ca meciurile nu sunt la aceiasi ora, dar poate ca este mai bine ca jucam mai repede.
    Avem variante... HAIDE U !.

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Felicitari baiete
    Desi sunt un suporter PRO Silva si consider ca are toate atuurile sa ajunga departe mai ales ca doreste sa evolueze si nu sa ramana in mocirla.
    Ca o remarca: urmariti bucuria lui dupa meciul cu Darussafaka si urmariti cu atentia retinerea de la meciul asta. LA inceput ii vine sa urle sa alerge si sa faca slalom dar apoi instant are un declic in care cred ca se gandeste ho sa fiu om si sa dau mana cu celalalt. Jucatorii erau ca niste oite zburdand pe maidan:)).
    Cate era la 100 m garduri :))

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Felicitări!
    Apreciez în mod deosebit atitudinea echipei, arătată în acest meci și per ansamblu în acest sezon!
    "Excellence is not a skill, it's an attitude." - Ralph Marston

    cu 3 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!