Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Mă bucură că avem 2-0 în această grupă și că facem pași importanți spre calificare”

Mihai Silvășan: „Mă bucură că avem 2-0 în această grupă și că facem pași importanți spre calificare”

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 92-80 acasă cu BC Balkan în etapa a doua din grupele FIBA Europe Cup. Ardelenii au deschis foarte bine meciul și conduceau cu 20 de puncte la prima pauză. Antrenorul Mihai Silvășan și-a felicitat jucătorii pentru atitudine și și-a asumat decizia de a folosi mai mulți jucători de pe bancă în final, când ecartul a scăzut.  

„Nu pot decât să felicit jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o. Și-au dorit din primul moment să fie un meci intens din partea noastră, atât la nivel defensiv, cât și la nivel ofensiv. Ne-a ieșit în mare parte. Puțin cu un gust amar finalul meciului, când, în loc să creștem diferența, i-am lăsat să se apropie. Asta și pe fondul introducerii mai multor jucători de pe banca de rezervă. A fost decizia mea și mi-o asum”, a spus Mihai Silvășan după meci.

Tehnicianul formației clujene a fost întrebat de intensitatea cu care alb-negrii au început partida.

„Nu cred că am făcut ceva special noi ca staff tehnic. Cred că prin ceea ce facem la antrenamente și prin obiectivele pe care le avem suntem obligați să jucăm intens și să încercăm să jucăm un baschet de calitate la fiecare meci. Băieții au un mare merit în asta pentru că sunt extrem de profesioniști, muncesc foarte bine la antrenamente și înțeleg că sunt aici ca să câștige, nu doar un meci sau altul, să se creeze o mentalitate de învingători și să ajungem la finalul sezonului cu cât mai multe trofee”, a adăugat antrenorul clujean.

Kerron Johnson a fost aproape de triple-double în meciul de la Sala Horia Demian, cu 18 puncte, 8 recuperări și 9 pase decisive în 30:41 minute.

„Kerron a făcut un meci foarte bun, la fel ca și în cel cu Oradea, în care a jucat foarte bine mai ales în momentele cheie. Atât el cât și Patrick (Richard) au fost la înălțimea unui meci din Europa. Și ceilalți jucători și-au făcut foarte bine datoria, deci nu cred că contează foarte mult că azi sau la meciul cu Oradea sau la altul a ieșit în evidență Kerron. Important e că băieții se înțeleg între ei și se creează la antrenament, pe zi ce trece, o chimie cât mai bună, ceea ce nu poate să aducă decât rezultate bune”, a mai spus Mihai Silvășan.

Acesta a vorbit și despre meciul următor din grupa G din FIBA Europe Cup. Clujenii vor juca în deplasare la Enisey Krasnoyarsk miercuri, 6 noiembrie. U-BT Cluj-Napoca este singura formație din grupa G cu maximum de puncte după două runde, în timp ce BC Balkan a suferit primul eșec.

„Una peste alta, mă bucură foarte mult victoria, mă bucură că avem 2-0 în această grupă și că facem pași importanți spre calificare. Fiecare meci e important pentru noi în această competiție. Urmează o deplasare extrem de grea în Rusia, atât prin prisma drumului pe care îl avem, e o deplasare foarte lungă, cât și a echipei pe care o întâlnim. Pe hârtie este cea mai valoroasă echipă din această grupă, însă hârtia nu tot timpul dă rezultatul final. Vom merge acolo să încercăm să câștigăm și vom da totul ca să facem asta”.

Mihai Silvășan a vorbit și despre următoarea partidă a clujenilor, care primesc vineri, 1 noiembrie, vizita rivalei BC CSU Sibiu, tot la Sala Horia Demian, meciul fiind programat de la ora 18:30.

„Poate am vorbit prea repede de meciul din Rusia pentru că până atunci avem derby-ul Ardealului cu Sibiul, un meci foarte important pentru noi ca și echipă, pentru moralul nostru, cât și pentru suporterii noștri. Ne dorim foarte mult să ne refacem până la ora meciului și să avem o evoluție foarte bună care să se încununeze cu o victorie vineri”.

*foto: Manases Sandor / u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Intrebare
    Pana la urma cine e antrenor la Cluj, Vujosevic sau Silvasan? Ca doar Silva apare peste tot.

    cu 4 ani în urmă (30.10.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    *
    Silvasan sta pe banca in timpul meciurilor, dar antrenamentele si tot ce tine de echipa e Vujosevic.

    cu 4 ani în urmă (30.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!