Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Motivația jucătorilor este maximă în acest moment”

Mihai Silvășan: „Motivația jucătorilor este maximă în acest moment”

U-Banca Transilvania se află în fața unui duel foarte important în vederea calificării în sferturile de finală FIBA Europe Cup. Trupa ardeleană primește vizita lui Tsmoki Minsk într-un meci din cadrul etapei a 5-a.

Astăzi, 28 ianuarie, alb-negrii au organizat o conferință de presă, iar Mihai Silvășan a oferit o scurtă descriere a adversarei, vorbind mai mult despre importanța acestui joc și despre echipa sa.

Mâine jucăm cu o echipă foarte puternică, o echipă din liga VTB, cu jucător extrem de experimentați. Au în componență, dacă nu mă înșel, cinci sau șase jucători de peste 30 de ani. Joacă un baschet de calitate, mai ales în ultima vreme când nu au mai avut probleme cu accidentările și, evident, sunt o echipă redutabilă. Da, sunt doi jucători foarte fizici (n.r. Alex Gavrilovic și Vladimir Veremeenko). Un plus pentru Veremeenko care are o știință a jocului excelentă. Se vede faptul că a evoluat la cel mai înalt nivel, se văd cunoștințele. Chiar dacă din punct de vedere statistic nu se remarcă foarte mult, impactul lui se vede prin felul cum cunoaște și înțelege baschetul. Este un jucător extraordinar datorită deciziilor pe care le ia în timpul meciurilor. Bineînțeles, are o vârstă, are și el slăbiciunile lui. Niciunul dintre noi nu suntem perfecți. Noi trebuie să le găsim slăbiciunile lor și să-i atacăm acolo unde îi doare mai tare. Eu cred că va fi un meci foarte fizic, având în vedere care e componența lotului lor. Asta ar trebui să fie prima condiție pentru a face un meci bun și pentru a reuși să câștigăm – să fim foarte puternici din punct de vedere fizic și din punct de vedere al intensității.

Pentru noi e un meci extrem de important. Practic, avem calificarea în faza următoare în mâini. Nu este 100% sigur că vom fi calificați dacă învingem mâine, însă am face, cu adevărat, un pas mare înainte. Probleme de lot nu avem – Artis Ate a revenit la antrenamente. Aseară s-a antrenat la 50, 60% din capacitate. Am avut un antrenament foarte, foarte bun. Băieții sunt extrem de motivați să învingem. Așteptam la sală publicul într-un număr cât mai mare să ne susțină și sper să ne împingă de la spate spre o victorie frumoasă, o victorie pe care ne-o dorim cu toții.

E important să câștigăm fiecare meci. Bineînțeles, nu ne gândim la ultimul meci din grupă, la cel cu Ironi Ness Ziona. Toată concentrarea noastră merge spre meciul de mâine cu Minsk. Sper eu să reușim să-l câștigăm. La ei am pierdut la două puncte. Dacă reușim să ne impunem la mai mult de două puncte, va fi extraordinar. Avem mari șanse să terminăm grupa pe locul 1 dacă vom câștiga cele două meciuri. Însă, șansele acestea sunt pur teoretice, nu înseamnă absolut nimic acum. Trebuie să demonstrăm în teren și trebuie să câștigăm meciul de mâine.

Într-adevăr, în ultima lună am avut câteva meciuri mai puțin reușite, am avut și câteva înfrângeri. Însă, eu cred că avem capacitatea și jucătorii necesari pentru a ne mobiliza exemplar și a ne ridica la nivelul de intensitate și la cerințele unui astfel de meci pe care-l vom disputa mâine. Mă repet, motivația jucătorilor este maximă în acest moment. Își doresc foarte mult să câștige și eu, personal, sunt foarte optimist în ceea ce privește partida de mâine.”

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Tsmoki Minsk are loc miercuri, 29 ianuarie, de la ora 19:00. Partida va fi transmisă, în direct, pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!