Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Ne aflăm în fața primului eveniment important din acest sezon”

Mihai Silvășan: „Ne aflăm în fața primului eveniment important din acest sezon”

Sâmbătă, 6 martie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui cele patru partide din sferturile de finală ale Cupei României. Cel mai atractiv duel este cel dintre U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu, cele mai în formă echipe din baschetul românesc.

Cu această ocazie, U-BT Cluj-Napoca a organizat o conferință de presă la care au participat Mihai Silvășan și Patrick Richard. Iată ce a declarat antrenorul alb-negrilor:

Ne aflăm în fața primului eveniment important din acest sezon baschetbalistic. Jucăm pentru prima oară cu trofeul pe masă. Evident, din punctul nostru de vedere, ne dorim foarte mult să câștigăm trofeul. Avem niște adversari puternici și aici mă refer în primul rând la primul meci cu Sibiu pentru că dacă nu vom câștiga primul meci, nu mai putem vorbi de alți adversari. Sunt o echipă foarte competitivă, o echipă într-o formă sportivă foarte bună, o echipă ce joacă foarte agresiv atât pe faza de apărare, cât și pe faza de atac. Dacă ne uităm pe statistici, sunt primii în țară ca număr de puncte marcate, ca număr de posesii avute, ca număr de mingi aruncate la inel și ca procentaj la nivelul aruncărilor de trei puncte, ceea ce spune foarte multe despre jocul lor în viteză, despre faptul că joacă foarte mult în tranziție și au șuturi rapide. Au jucători care să facă diferența și să creeze aruncări foarte bune pentru ei. Trebuie să ne adaptăm la acel stil, am mai jucat o dată în acest sezon competițional cu ei, la ei acasă, într-un turneu de Liga Națională. Am reușit să învingem, însă a fost un meci extraordinar de strâns, deci cred eu că și aici la Cupă va fi un meci echilibrat, un meci între două echipe bune și sperăm noi să fim aceia care vom ieși învingători.

În această pauză competițională, clujenii au schimbat din nou conducătorul de joc și l-au adus pe Marquis Wright în locul lui Mike Dixon. Fundașul în vârstă de 25 de ani a început antrenamentele cu noii săi coechipieri, iar Silvășan i-a lăudat viteza, apărarea și caracterul.

Încă încercăm să îl facem să se adapteze cât mai bine la stilul nostru și la ceea ce vrem noi. Cum a zis și Pat, este un jucător foarte rapid, care va aduce un plus de energie, un plus de viteză, un plus de apărare, mai ales când ne gândim la apărarea pe tot terenul. E un jucător foarte bun în ceea ce privește tranziția ofensivă și, din ce am văzut până acum, este și un jucător cu un caracter foarte plăcut, care vrea să se integreze în echipă, își dorește să câștige și vrea să fie într-o echipă câștigătoare.

Un aspect discutat de tehnicianul lui U-BT la conferința de presă a fost cel al formatului în care se desfășoară Cupa României. După două sezoane în care s-a jucat după un sistem de Final 4, Federația a decis reîntoarcerea la formatul de Final 8.

Da, am mai jucat Final 8, au mai fost două turnee de acest gen. Orice greșeală te poate costa. Eu cred că, din punct de vedere mental, este foarte important să fii acolo, să fii prezent, să fii concentrat pentru că, așa cum a spus și Pat, e vorba de un singur meci. Dacă nu ești pregătit la ora meciului în acea zi, nu mai poți recupera. Pierzi și pleci acasă. Pentru asta ne pregătim și am pus accent mare pe acest aspect – să fim, din punct de vedere mental, concentrați și 100% la ora fiecărui meci.

La final, Mihai Silvășan a vorbit despre tinerii jucători români ai echipei, care vor avea un rol foarte important, în contextul regulamentului specific pentru Cupa României.

Eu cred că fiecare jucător se pregătește și muncește la antrenamente pentru astfel de momente, pentru momentul în care joacă cu un trofeu pe masă. Ei sunt niște jucători foarte muncitori, evoluează cu mult curaj, evoluează cu încredere și sunt o parte importantă din echipa noastră. Fac parte din rotația de bază, fie că vorbim de Cupa României, unde este regula cu doi români, fie că vorbim de Liga Națională. Sunt jucători care au prins deja minute bune în acest sezon competițional și ne așteptăm de la ei să dea tot ce au mai bun pentru a ajuta echipa să învingă.

 

🎙 Mihai Silvășan și Patrick Richard înaintea turneului Final 8 | Cupa României la Baschet Masculin.

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Thursday, March 4, 2021

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu va începe sâmbătă, la ora 18:25, și va putea fi urmărită pe Digisport 4 și Look Sport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!