Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Ne-am făcut viața grea cu unele decizii”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.03.2023

Mihai Silvășan: „Ne-am făcut viața grea cu unele decizii”

U-BT Cluj-Napoca a suferit un eșec în fața celor de la BC Prometey în ultimul meci de pe teren propriu din această stagiune de Eurocup. Ardelenii au cedat cu scorul de 87-96 și au ajuns la un record de 5-12 în a doua competiție inter-cluburi de pe bătrânul continent.

Mihai Silvășan a fost prezent la conferința de presă de după meci. Iată ce a avut acesta de spus despre confruntarea cu formația ucraineană.

„În primul rând, îmi pare rău pentru fanii noștri că nu am putut câștiga în ultimul meci acasă. Cred că am fost aproape și ne-am făcut viața grea cu unele decizii. Mă refer la unele mingi pierdute, unele recuperări ofensive pe care le-am permis și o echipă cu atât de mult talent s-a descurcat să iasă cu o victorie din această confruntare. În mare parte, cred că am făcut un meci bun. Desigur, am permis 17 recuperări ofensive și asta nu e ceea ce voiam. Nu așa ne-am pregătit pentru meci, știind că este o echipă care înscrie multe puncte, o echipă bună din Eurocup. Recuperările ofensive și jocul în tranziție sunt armele lor și nu am putut opri una dintre acestea. Asta a fost istoria meciului. Din nou, îmi pare rău pentru fani că nu am putut câștiga în seara aceasta. Vreau să le mulțumesc din toată inima pentru că au fost aproape de noi în timpul acestui sezon de Eurocup. Au venit în număr mare la fiecare meci, ne-au susținut și în meciurile de deplasare. Sper că ne vor susține și mai departe în campionat.

Cred că băieții au jucat și pentru mândria și ego-ul lor de jucători. Au jucat totuși cu echipa de pe primul loc, una competitivă în Eurocup, nu cred că vreunul dintre ei își permite să vină la sală și să dea doar 50% din ce are. Sunt jucători profesioniști și trebuie să își facă treaba indiferent de situație, la fel cum și noi staff-ul trebuie să ne facem treaba și la fel și toată lumea din jurul echipei.”

Silvă a discutat și despre presiunea de pe umerii lui Karel Guzman la acest joc. El a terminat cu 4 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

„Cu siguranță a fost presiune pe el și va fi în continuare. Asta este situația. Cum v-am spus și acum două zile sau ieri când a fost conferința de presă, noi vom fi alături de el, am luat această decizie și îl vom ajuta să treacă peste acea perioadă mai grea pentru el.”

Tehnicanul lui U-BT Cluj s-a declarat încântat de implicarea clubului în diverse acțiuni umanitare în comunitate.

„Cred eu că acțiunile sunt în primul rând foarte importante pentru comunitatea din care facem parte. Clubul U Banca Transilvania tot timpul și-a dorit să susțină comunitatea, iar astfel de evenimente au făcut parte din viața noastră. În fiecare sezon am avut câte ceva. Deci ne bucurăm că putem susține comunitatea, că putem participa la astfel de campanii și cred eu că așa trebuie să fie și așa va fi și pe viitor.”

Nu în ultimul rând, Silvășan a vorbit despre interacțiunea cu cei de la Prometey la finalul partidei și despre nivelul înalt la care adversara lor se prezintă în acest sezon.

„Le-am urat succes, le-am spus că au avut un sezon foarte bun și le-am urat succes pe mai departe. La fel au procedat și ei pentru campionatul intern, ne-au urat să câștigăm titlul și cam atât. Ei nu sunt într-o situație extraordinară. Nu joacă acasă meciurile de pe teren propriu. Joacă la Riga, într-o sală frumoasă, însă vă dați seama că nu sunt fanii lor proprii. Cu atât mai mult este de apreciat performanța lor din acest sezon. Au nouă sau zece victorii consecutive și le urez multă baftă în continuare. Orice este posibil pentru ei. Pot ieși din primul tur, ceea ce nu cred că vor face dacă termină pe primul loc, dar pot să câștige și competiția. Orice se întâmpla cu acest sistem, fiind un singur meci eliminatoriu. Am văzut anul trecut ce surprize de proporții au existat. Nu putem face o predicție exactă.”

Pentru U-BT Cluj urmează un meci în Liga Națională, programat vineri, 24 martie de la ora 17:15 în BTarena. Confruntarea va putea fi urmărită pe Digi Sport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Ricardo :

    U BT CLUJ NAPOCA
    Cred ca echipei din Cluj i-a lipsit un PG de valoarea acestei competiții. Mai mult nici pivotii nu s-au ridicat în multe momente la un nivel care sa dea speranta unei evoluții mai lungi în aceasta competiție. Cred ca din greșeli se învață iar alegerile pt sezonul viitor sa fie unele net superioare !

    cu 1 an în urmă (22.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!