Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Ne așteaptă un meci dificil”

Mihai Silvășan: „Ne așteaptă un meci dificil”

U-BT Cluj-Napoca are un nou joc în EuroCup, miercuri (23.11) duelându-se cu Germani Brescia în cadrul etapei a cincea a grupei A. Este a doua echipă din Italia pe care ardelenii o întâlnesc în acest sezon.

Mihai Silvășan a participat la conferința de presă premergătoare jocului, antrenorul lui U-BT declarând următoarele pentru început:

„Ne așteaptă un meci dificil. Întâlnim o echipă bună, experimentată din campionatul Italiei. Au în componență jucători care știu ce înseamnă să joci la acest nivel. Tocmai au învins-o pe Tortona, o echipă de top anul acesta în Italia. Cu siguranță ne așteaptă un joc dificil, ca și oricare alt meci pe care îl jucăm în această competiție. Ne dorim să facem un meci foarte bun, ne dorim să câștigăm. Venim după o pauză destul de lungă, în care nu ne-am putut antrena într-un mod intens și normal de care aveam nevoie, având jucători plecați la loturile naționale, însă asta este situația. Am avut un meci înainte de acest joc cu Brescia și sper ca la ora jocului să fim într-o formă cât de cât bună, ca să putem să avem șanse la victorie. Evident, contează și suportul fanilor și îi așteptăm într-un număr cât mai mare alături de noi. Ne dorim să ne bucurăm împreună de un nou succes în EuroCup.”

Tehnicianul campioanei României consideră că Nemanja Gordic nu o să aibă probleme cu integrarea cât mai rapidă:

„Evident că nu este integrat 100%, însă el este un jucător inteligent și cu experiență foarte mare în baschetul european. Acest proces de integrare este puțin mai simplu la el decât la alt jucător. El are și un caracter foarte plăcut și cred că nu va fi absolut nicio problemă în a se integra în acest colectiv și în a ne ajuta la câștigarea meciurilor și la îndeplinirea obiectivelor.”

Silvășan s-a ferit să o compare pe Brescia cu celelalte echipe pe care U-BT le-a întâlnit până acum în EuroCup:

„Absolut orice echipă poate să bată pe oricine în această grupă. Brescia are 2-2, noi avem 1-3, totul este extrem de echilibrat. Ei au pierdut cu Bourg acasă un meci pe care francezii l-au controlat, dar Brescia a revenit și au avut șansa prelungirilor, însă au ratat în ultima secundă. Cred că e prea devreme să fac o comparație a acestei echipe în raport cu toate celelalte. Nu le-am întâlnit pe toate în primul rând. Mă repet, cred că va fi o grupă extrem de echilibrată și intensă. Absolut fiecare meci va avea istoricul lui și va fi de o intensitate aparte.”

Întrebat la final dacă în înfrângerile suferite în grupă a fost vorba despre lipsa experienței sau de moment, antrenorul a spus:

„Grea întrebare. Ține de baschet până la urmă. În baschet se pot întâmpla foarte multe. Este un sport dinamic, în care te poți bucura acum și peste 30 de secunde poți pierde un avantaj de 10 puncte. Evident, am fost în meci în toate cele trei înfrângeri, am avut șansa victoriei, însă în niciunul dintre ele nu am jucat cel mai bun baschet al nostru. Ne-am luptat ca să revenim în două din cele trei meciuri. Cu Bourg și Venezia am fost conduși în mare parte din meci, iar în Lituania am avut mai multă șansă și am jucat un baschet mai bun, însă pe final n-am reușit să înscrie cum ne doream și am pierdut. Cred că este și o chestie de moment și de experiență a acestei echipe în această competiție. Nu avem timp să gândim foarte mult la aceste lucruri, din punctul nostru de vedere. Evident, am analizat fiecare meci foarte în detaliu și sper, cu unele ajustări tactice, după cum ați văzut am și schimbat până acum un jucător, să ne apropiem mai multe victorii și să fim cât mai sus în clasament la finalul sezonului regulat.”

U-BT Cluj-Napoca și Germani Brescia se întâlnesc miercuri seara, 23 noiembrie, de la ora 19.30 într-un duel care o să fie transmis în exclusivitate pe Prima Sport 1.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!