Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Ne bucurăm de victorie, dar nu am obținut încă nimic”

Mihai Silvășan: „Ne bucurăm de victorie, dar nu am obținut încă nimic”

U-BT Cluj a reușit a doua victorie din faza grupelor principale a FIBA BCL. Clujenii s-au impus în fața belgienilor de la Filou Oostende, scor 86-75.

La finalul partidei, Mihai Silvășan s-a arătat bucuros de prestația elevilor săi, în special în a doua repriză, dar rămâne cu picioarele pe pământ în ceea ce privește fazele superioare ale competiției:

„A fost un meci dificil, știam că va fi așa. Știam că trebuie să fim consistenți timp de 40 de minute. Nu ne așteptam ca meciul să fie câștigat de la început. Ei au jucat bine în prima repriză. Ulterior, am fost mai agresivi și am avut o defensivă bună. Pe contra-atac am reușit câteva faze frumoase, care i-au ridicat în picioare pe fani și ne-a dat energia necesară pentru a câștiga meciul. Este doar a doua victorie în grupă, ne bucurăm de victorie, dar nu am obținut încă nimic. Nu am cucerit niciun trofeu. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să continuăm să muncim zi de zi.”

Întrebat de reporterii baschet.ro cum de a luat decizia de a-l ține pe parchet pe Elijah Stewart, în ciuda celor patru greșeli personale acumulate, „Silva” a spus:

„Am riscat, pur și simplu. Aveam nevoie de el, în special pe partea ofensivă. Știm că este un jucător care poate face diferența în momente importante, cu aruncări grele, a și făcut lucrul acesta. I-am spus că nu trebuie să facă faulturi. L-a făcut pe al patrulea destul de prostesc, dar s-a apărat apoi foarte bine și nu l-a făcut și pe ultimul. Ceea ce e un semn că se maturizează și înțelege de ce și când e important într-un joc”.

Antrenorul lui U-BT a spus că echipa sa trebuie să rămână concentrată pe parcursul formației sale și în următoarele partide:

„Înseamnă că avem 2-0 și atât. Dacă pierdem următoarele patru meciuri nu ne vom califica cu siguranță. Suntem bucuroși că am câștigat însă nu înseamnă mare lucru. Trebuie să muncim în continuare, să tratăm fiecare meci și fiecare antrenament extrem de serios.”

Pentru U-BT Cluj urmează meciul cu Dinamo din LNBM, pentru ca apoi să joace în Final Four-ul Cupei României, la Craiova.

*foto: fiba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!