Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu cred că e un scor realist. Sibiul a avut un jucător foarte important accidentat și o zi mai puțin de pauză”

Mihai Silvășan: „Nu cred că e un scor realist. Sibiul a avut un jucător foarte important accidentat și o zi mai puțin de pauză”

U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie categorică acasă cu BC CSU Sibiu, 92-64 în etapa a 4-a din prima grupă valorică a LNBM. Antrenorul învingătorilor, Mihai Silvășan, a vorbit despre cum au încercat în ultimele zile să îi conștientizeze pe jucători despre importanța acestui derby, dar și despre problemele cu care s-au confruntat oaspeții.

„În primul rând, felicitări băieților. Am încercat să le expunem în ultimele două zile ceea ce înseamnă un meci cu Sibiul, pentru fanii noștri în primul rând, derby-ul care s-a accentuat în ultimii ani, atmosfera din jurul partidei. Ei au înțeles foarte bine toate lucrurile acestea și și-au făcut treaba. Până la urmă, nu cred că este un scor realist. Sibiul a avut un jucător foarte important accidentat (n.r. Barry Stewart), ei au avut și o zi mai puțin de pauză, însă astea nu sunt problemele noastre. Eu mă bucur că am fost profesioniști, ne-am făcut treaba, ce a dus să câștigăm într-un mod categoric. Ca să îl parafrazez pe domnul Vujosevic, felul în care ne antenăm va reflecta felul în care vom juca. Băieții muncesc foarte bine la antrenamente și asta se vede în meci”, a declarat Mihai Silvășan la finalul partidei.

Acesta a fost întrebat și dacă își amintește de o diferență atât de mare în Derby-ul Ardealului.

„Nu știu să mai fi existat, dar cum au fost foarte multe meciuri... Din 2002, de când sunt eu în baschetul clujean la nivel de seniori, nu țin minte, însă asta nu este foarte important. Este important că am obținut victoria. Să nu uităm, asta le-am spus și băieților în vestiar, nu am câștigat nici un trofeu, e doar un simplu meci pe care l-am câștigat. Suntem bine poziționați momentan, însă asta nu înseamnă nimic. Foarte important este să rămânem sănătoși și să putem munci în continuare”, a adăugat tehnicianul clujean, care a lăudat atmosfera din sală.  

„A fost o atmosferă perfectă, s-a ridicat la intensitatea unui asemenea derby. Țin să le mulțumesc din suflet fanilor pentru că ne-au susținut și au umplut Sala Sporturilor Horia Demian. Îi așteptăm în continuare și sperăm să nu îi dezamăgim prin prestațiile noastre”, a mai spus Mihai Silvășan.

Formația clujeană nu are prea mult timp să sărbătorească victoria din această seară. Pentru U-BT Cluj urmează miercuri, 6 noiembrie, meciul din lunga deplasare la Enisey Krasnoyarsk, din grupele FIBA Europe Cup.

„Pentru noi e foarte simplu, ne odihnim în seara asta și de mâine începem să pregătim meciul din Rusia, unde ne dorim tare mult să facem o figură frumoasă. O deplasare foarte grea, însă la fel va fi și pentru ei când vor veni aici. La fel a fost pentru ei când au mers în Bulgaria săptămâna trecută și au pierdut. Ăsta e sportul, ei sunt acceptați în această competiție, așa că trebuie să ne conformăm, nu e absolut nicio problemă. Cu siguranță noi vom încerca să dăm 100% la ora meciului și să îl câștigăm”, a concluzionat Mihai Silvășan.

Următorul meci al clujenilor în campionat va fi la finalul săptămânii viitoare. Alb-negrii vor primi vizita celor de la SCM Timișoara în etapa a 5-a. U-BT este singura formație cu punctaj maxim în grupa valorică A din LNBM, având 4 victorii în patru meciuri.

*foto: Manases Sandor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!