Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Nu ne relaxăm și nu ne considerăm deja campioni”

Mihai Silvășan: „Nu ne relaxăm și nu ne considerăm deja campioni”

U-BT Cluj-Napoca a obținut vineri o nouă victorie în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin și se află la un singur succes de câștigarea titlului național. Alb-negrii au controlat toată partida și s-au impus la o diferență de 23 de puncte: 103-80.

La finalul meciului, Mihai Silvășan a analizat jocul echipei sale, remarcând din nou defensiva elevilor săi.

Evident, un meci mult mai bun din punct de vedere ofensiv din partea ambelor echipe, în special din partea noastră. Am reușit să marcăm 13 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 54%. Însă, eu tot cred că apărarea a făcut diferența, nu am vrut să lăsăm puncte ușoare și, cred eu, că ne-a ieșit în mare parte. Nu poți câștiga meciuri în finală sau finala fără să ai o apărare bună și aici felicitări pentru Kuti, în primul rând. El nu s-a văzut pe tabela de marcaj, nu a dat niciun punct, dar a avut o energie și o evoluție fabuloasă în defensivă. L-a stopat pe Watson în multe rânduri și le-a făcut viața extrem de grea celorlalți pe care îi apăra. Nu trebuie să ne uităm doar la punctele marcate. În echipă sunt mulți jucători care au rolul lor și astăzi și-au făcut cu toții treaba bine. Spunea și Pat de Grasu care, la 6-0 pentru ei, a avut două, trei situații în atac foarte bune, un coș cu fault și o aruncare de trei, care ne-au trezit puțin și ne-au băgat în meci”, a spus Silvășan pentru pagina de Facebook a lui U-BT Cluj-Napoca.

În ciuda rezultatului pozitiv, tehnicianul clujean a rămas moderat în declarații, arătându-de bucuros pentru apărarea terenului propriu.

Sunt la fel de mulțumit și dacă marcam 50 de puncte și câștigam meciul cu 50 la 40. Victoria e victorie, indiferent de cum o obții. Într-o finală nu poți să ai pretenții să dai 100 de puncte în fiecare meci. E important că am câștigat, punct. E important că ne-am apărat terenul propriu. Același lucru va dori să facă și Oradea la ei acasă. Cu siguranță, nu vor ceda. Am fost de multe ori în această situație în ultimii ani și știm la ce să ne așteptăm. Deci pentru noi este o victorie în această finală și atât. Cu siguranță nu ne relaxăm și nu ne considerăm deja campioni. Nici vorbă de acest lucru.

 

Declarații după victoria din meciul 2. #UBTvsOradea

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Friday, June 11, 2021

Atmosfera din Sala Polivalentă a fost din nou una incendiară, iar suporterii lui U-BT au fost lăudați de Silvășan.

Evident că ne-a ajutat foarte mult prezența fanilor. A fost o atmosferă senzațională. Din păcate, doar 25% din capacitate, însă și aceștia s-au simțit cu vârf și îndesat și, cred eu, că au fost un mare plus, al șaselea jucător pentru echipa noastră astăzi, cât și la victoria de alaltăieri.

La finalul declarației, antrenorul „studenților” a vorbit despre viitorul acestei serii, explicând mentalitatea pe care trebuie să o aibă elevii săi.

Extrem de puternic din punct de vedere fizic și din punct de vedere al apărării. Nu știm ce zi de șut și ce zi în ofensivă o să avem, însă în apărare nu putem să ne relaxăm, nu putem face rabat de la efort. Dacă vom avea o mentalitate bună din acest punct de vedere și ne vom apăra cum trebuie, cred eu că avem șanse să luăm acolo un meci. Dacă nu, ne vom face viața extrem de grea.

Meciul trei va avea loc marți, 15 iunie, de la ora 20, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

*foto: Valentin Todea/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!