Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Orădenii au multă încredere, însă scopul nostru este să îi batem”

Paul Olar

Paul Olar
14.09.2016

U-Banca Transilvania se va lupta pentru SuperCupa României, joi, în Arena Antonio Alexe din Oradea. Deși clujenii au cedat ultimele trei meciuri amicale, Mihai Silvășan spune că băieții săi sunt pregătiți să aducă primul trofeu al sezonului pe malul Someșului.

Mihai, începeţi sezonul joi şi aveţi şansa să câştigaţi un trofeu...

Da, un prim meci oficial pe care îl aşteptăm de o lună şi jumătate. Mergem la Oradea să câştigăm, asta le-am spus şi la băieţi. Este unicul nostru scop în acest meci, să câştigăm. E un trofeu pus în joc pe care vrem să îl aducem acasă.

Ce părere ai despre lotul orădenilor?

Au un lot foarte puternic. Sunt campionii României, şi-au păstrat o parte din jucătorii de anul trecut şi au adus câţiva sportivi noi. Spre exemplu, Branko Mirkovic are o experienţă internaţională bogată, a jucat în naţionala Bulgariei şi are sezoane bune în Liga VTB. El este un jucător foarte bun, iar ei au multă încredere, însă scopul nostru este să îi batem. Am mare încredere în băieţi şi că putem câştiga.

Orădenii au pierdut doar un meci amical şi au câştigat alte şapte. Contează rezultatele din amicale?

Pot conta pentru moralul echipei, dar la ora meciurilor oficiale poate fi total altceva. Acum, când e pus un trofeu în joc, când e greu, se vede adevăratul caracter al unei echipe. Nu mă bucur că am pierdut amicalele de la City Cup, dar nu facem un capăt de ţară şi sunt foarte optimist în ceea ce priveşte meciul de joi.

Cât de important e să începeţi sezonul cu o victorie în SuperCupă?

Luna aceasta, luna septembrie, va aduce un program foarte greu. Orice victorie contează pentru moralul echipei, iar noi vom aborda fiecare meci la victorie. Aşa ne-am hotărât şi aceasta trebuie să fie mentalitatea băieţilor. Bineînţeles, eu îmi doresc să nu pierdem niciun meci, însă în sportul de performanţă e aproape imposibil. Contează să te ridici cât mai repede.

Tot lotul este valid?

Da, chiar dacă la City Cup am avut câteva probleme cu Ousmane Barro. Sper ca la ora meciului să fie apt.

*Foto: Andor Marton

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Tenter
    Presimt can va veni curand o vreme cand il vom regreta pe Tenter.

    cu 7 ani în urmă (14.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca threepointer:

      Hmm...
      Eu zic ca Silva va fi schimbat si va ramane secund daca e dezastruos pana la jumatatea campionatului.S-au bagat prea multi bani in echipa ca sa-si asume un esec intreg zic eu...

      cu 7 ani în urmă (14.09.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Tenter
      Eu nu il regret. Oamenii fara caracter nu pot fi regretati.

      cu 7 ani în urmă (15.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eu tot o zic, nu il vad pe Silvasan mare antrenor niciodata, nici statura de antrenor nu are cand il vad pe margine. Tenter din pacate nu se mai regaseste(dincolo de a avea sau nu caracter), se pare ca despartirea de antrenorul jucator Branko Cuic(omul care ii facea jocul la CLuj), l-a afectat definitv. Are sclipiri in meciuri mari care le poate castiga(gen cupe europene), dar per total e pierdut complet in spatiu.

      Sa fiu sincer am tot zis-o, decat Silvasan, daca tot dorea un astfel de pas, mai degraba l-as fi vazut pe Dumitrescu antrenor...cred ca era o alegere mai normala. Vedem ca daca si azi se joaca la fel ca la Cluj, atunci mai bn ar face schimbarea. Trebuie un antrenor f bien pregatit tactic, cu baschet in viteza, capabil sa colaboreze bn cu secundul, iar acel secund trebuie sa fie unul si bun, Dorin Pintea. Decat 100 de specialisti, e mai bine 2 si buni...ca o echipa buna de astia 2 e condusa....la noi antrenor e si team managerul si preparatorul fizic si capitanul...numa cine trebuie nu. Pintea de ex care e cel mai experiemntat dintre ei nici sa dea "Buna ziua" nu ami apuca.

      Cand a fost Pintea principal, nici macar secund nu i-au adus(avusese omu problema aia cu taica-sau si a trebuit sa vina la meci ca nu avea cine sta pe banca), acum la Tenter sau Silvasna li se face un staff de nu il pot duce...nu ii bn nici asa

      cu 7 ani în urmă (15.09.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!