Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, pe larg, despre finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Mihai Silvășan, pe larg, despre finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a izbutit duminică, 28 mai, să obțină cel de-al treilea titlu la rând, câștigând cu 4-2 finala cu CSM CSU Oradea. Ardelenii au revenit de la 0-2 și s-au impus cu 70-59 în meciul 6.

U-Banca Transilvania a încheiat astfel un sezon în care a avut nu mai puțin de 63 de meciuri și în care a reușit să obțină trei trofee, toate pe plan intern. De asemenea, alb-negrii au evoluat, în premieră, în 7DAYS EuroCup, terminând cu un bilanț de 5 victorii și 13 înfrângeri.

Despre stagiunea 2022-2023, despre finala Ligii Naționale, cât și despre următoarea ediție am discutat cu Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor în ultimele șapte sezoane. Întregul interviu l-am împărțit în trei părți și astăzi vă prezentăm prima parte, cea în care am discutat cu tehnicianul „studenților” despre finala LNBM.

„O finală grea, foarte grea. Probabil cea mai grea finală pe care am antrenat-o. Sunt la a patra finală ca antrenor principal și asta a fost cea mai grea. Cred că în primul meci de la ei am fost în joc, am avut șanse bune de a câștiga, însă nu am fost constanți. Nici nu cred că eram încă adaptați să jucăm sub presiunea publicului orădean. Nu e un lucru ușor de făcut. E o sală grea în care se câștigă foarte greu. Ca dovadă, nimeni nu a câștigat acolo în acest sezon, în LNBM. Al doilea meci l-au controlat ei de la început până la final. Apărarea noastră nu a fost cum trebuia să fie. Nu am avut intensitatea necesară și astfel s-a scris istoria celor două meciuri de-acolo. Evident, după 0-2, nu eram cea mai încrezătoare echipă din lume, însă nu aveam altă șansă decât să luptăm în continuare și să ne agățăm de orice ne putea da speranțe. Am încercat să fim concentrați și să ne bazăm foarte mult pe cele două meciuri de la Cluj ca să reușim să întoarcem seria”, a declarat Silvășan.

Întrebat despre cum au fost zilele dintre meciul al doilea, pierdut la Oradea, și meciul al treilea, primul de la Cluj-Napoca, liderul lui U-BT a spus următoarele:

„Nu au fost deloc ușoare. Au fost pline de dubii, pline de întrebări însă, cel puțin din punctul meu de vedere, niciodată nu a murit speranța că putem să întoarcem și putem să câștigăm această serie. Până la urmă despre asta este vorba când ai mentalitate de învingător. La noi la echipă cred eu că aceasta este mentalitatea care trebuie să existe și nu poți ceda niciodată. Chiar dacă ar fi fost 3-0 pentru ei, continuam să luptăm și să încercăm să revenim. Repet, cele trei zile nu au fost deloc ușoare. Am avut ședințe video, ședințe, antrenamente. Am încercat să rămânem împreună, să fim uniți și să ne recâștigăm încredere că suntem o echipă bună care merită și trebuie să câștige campionatul.”

Una dintre schimbările vizibile între partidele de la Oradea și cele de la Cluj a fost reprezentată de introducerea lui David Lăpuște, în vârstă de 18 ani, în formația de start. Silvășan ne-a explicat care a fost raționamentul din spatele acestei decizii:

„Încă de la meciul 2 m-am gândit să-l bag pe David în primii 5. Cum e vorba și de regula cu doi români pe teren în prima repriză, trebuie să te gândești foarte mult și la rotațiile pe care le ai. După primele două meciuri nu eram foarte mulțumit de ceea ce venea de pe bancă și de ceea ce primeam. De aceea am și hotărât să vin cu Leo și cu Emi de pe bancă ceea ce ne-a dat un plus foarte mare când am jucat cu echipa a doua. Lăpuște, fiind un tânăr jucător, neavând experiență mare, cred eu că cel mai simplu pentru el era să înceapă meciurile. Atunci greșelile nu se văd așa mult și nu afectează așa mult rezultatul final. El a făcut o treabă excelentă prin energia pe care a adus-o la fiecare meci, prin apărarea pe care a arătat-o și a mai și înscris câte un coș. Este un jucător foarte curajos, nu îi este frică de astfel de momente și îi mulțumim că ne-a ajutat în această finală. Cred eu că și pe el s-a ajutat, în primul rând, ca jucător. E primul an în care are un rol important într-o finală de campionat și sper eu să evolueze din ce în ce mai mult de-aici încolo.”

Se spune că apărarea câștigă campionate, iar în această finală exact acest lucru s-a întâmplat. Erick Neal a înscris 55 de puncte în primele 9 sferturi ale finalei și apoi, în următoarele 15 sferturi, a mai reușit să marcheze doar 27 de puncte.

„Ce-am mai schimbat după primele două meciuri a fost apărarea la Neal. Am renunțat la apărarea noastră clasică în care puneam presiune foarte mare pe el. Apărarea agresivă la el nu a funcționat foarte bine, fiind mic și foarte rapid. Am jucat mai defensiv cu el, nu l-am atacat foarte mult, am jucat maxim la linia de 3 puncte cu omul care-l ținea. Evident, asta s-a întâmplat după pauza meciului 3 în care l-am pus pe Gordic la el. Gordic e un jucător inteligent, nu la fel de rapid ca Neal, însă știe să folosească spațiile extrem de bine. Cred eu că asta a fost una dintre cheile revenirii noastre – schimbarea tactică în ceea ce privește apărarea la Neal.”

Așadar, defensiva la Neal și la Kris Richard s-a dovedit a fi decisivă în duelurile dintre clujeni și bihoreni:

„La el (n.r. Kris Richard) nu am schimbat foarte mult, însă avem jucători capabili care pot să se apere la Richard și chiar au făcut-o extrem de bine. Însă cred eu că la acești doi jucători a fost cheia. Evident, ei sunt motoarele echipei din Oradea. Când Neal merge bine, echipa merge bine. Când Kris merge bine, echipa merge bine. Era crucial să nu-i lăsăm să-și facă jocul”, a declarat Mihai Silvășan.

La final, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca a mărturisit cum se simte după al 4-lea titlu din cariera sa de antrenor:

„Sunt liniștit acum. Evident, antrenând o echipă cum este U-Banca Transilvania, obiectivele sunt aceleași în fiecare an și anume câștigarea trofeelor pe plan intern. Mă bucur că am reușit și în acest an să luăm titlul de campioni naționali. Nu a fost deloc un sezon ușor. Am avut multe provocări, multe probleme care au trebuit rezolvate însă, până la urmă, satisfacția este extrem de mare, știind prin câte am trecut. Felul cum băieții au reacționat și au înțeles că trebuie să fim o echipă unită pentru a întoarce rezultatul și pentru a reuși să câștigăm un nou titlu de campion îți dă o satisfacție extrem de mare.”

În zilele următoare, vom publica și celelalte două părți ale interviului cu Mihai Silvășan.

Citiți și:

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

24 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Certitudini ...
    Da, pe Silva l-a ajutat mult experienta celor doi ani in care s-a batut cu echipe de echipe. Stiu ca multi il contesta, ca nu ar fi de nivelul Eurocup, dar eu am o certitudine, aceea ca el a progresat continuu, an de an. Nu stiu daca, inca, e de nivelul Eurocup, dar stiu sigur ca , in acest moment, e cel mai bun antrenor roman. Dovada? L-a batut pe coAch H Akeem cu 4-2, revenind de la 0-2!

    cu 9 luni în urmă (01.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Of, habar n-ai...
      ...în ce te-ai băgat. Nu Silvășan l-a bătut pe Achim. Silvășan nu are niciun merit. Oradea a pierdut din cauza mai multor motive, printre care:

      - BT e și sponsorul FRB
      - interese și chestii ciudate la pariuri, neelucidate încă dar care sunt inconcret de sigure
      - banii de la BT
      - arbitri
      - Banca Transilvania dă bani clubului
      - banca (nu Transilvania, de data asta, la rezerve ne referim) mai lungă la Cluj
      - vrăjitoare (aici includem și oculta mondială, reptilienii + ședințele voodoo comandate de Guzman în Caraibe)
      - nu s-a dorit să câștige Oradea pentru că sunt interese mari la mijloc

      cu 9 luni în urmă (01.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Așadar, pentru binele tău...
      ...corectează rapid, că sar imediat cu gura pe tine specialiștii.

      cu 9 luni în urmă (01.06.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Sincer,
    eu ma refeream, in primul rand, la unii din sustinatorii lui U, care il contesta de mult timp pe Silva, inclusiv eu am facut, la un moment dat, parte dintre ei. Evident ca printre oradeni or fi unii care cred in oculta, dar, cel putin pe acest forum, eu am vazut si multe pareri de-ale lor, obiective si echilibrate. Si pana la urma, ca sa o tin si eu pe calea obiectivitatii, si mie mi s-a parut ca in meciul 3, la 0-2, fluierasii au cam inclinat-o catre U. Zic si eu. Dar, in rest, toata desfasurarea din teren, pe parcursul finalei, e o dovada a superioritatii lui Silva in fata lui Achim. Motivul ca ar fi avut o echipa mai valoroasa nu tine, dupa forma aratata in sferturi si semifinale, eu chiar am vazut Oradea echipa mai buna sau, cel putin, mai in forma.

    cu 9 luni în urmă (01.06.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Incertitudini la certitudini
    @Silvois și Hunter
    Băieți stati linistiti si savurati-va mica vacanță.Nu sare nimeni pe vòi,Nu va speriati.
    Aveti perfectă dreptate în tot ce spuneti.
    Cat despre Silvia,nu pot sa spun decat urmatoarele:
    "Mare antrenor,mare caracter"

    cu 9 luni în urmă (01.06.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Suporter,
    sunt ok cu faptul ca ai o cu totul alta parere, dar n-am inteles care-i smecheria cu numele Silvia, poate ma lamuresti?! Iar o certitudine, trebuie sa recunosti, avem impreuna, si anume ca U BT e campioana 2022-2023. Cu sau fara conspiratia universala.

    cu 9 luni în urmă (01.06.2023)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Erata
      Silva

      cu 9 luni în urmă (01.06.2023)
    • Snake:

      Silvois
      Cred ca hunterUCJ nu merita un răspuns, pentru ca la 2/0 pt CSM nu își găsea cuvintele, abia acuma ii revin glumele însă vb aia : e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune , cam atât despre el.
      Referitor la Silva care pana la un moment dat intr-o anumită măsura l-am apreciat, ți se pare normal sa înjure către banca lui CSM și nu o data , in aceasta finala după o faza reușită la unul dintre meciuri le striga vi-am dat m..e, poate nu crezi asta ca nu a fost filmat însă înjurăturile din timpul finalei cu Câte sau cu Stipe care îl înjurau la rândul lor ce îți spune despre caracterul lui?? Se vede și pe transmisie asta… sigur U a fost mai buna , in primul rând fizic ceea ce e chiar interesant întrucât a avut un sezon mai complicat, sigur valoarea individuală a fost de partea lui U, clar este ca ca Kris de la noi nu a făcut nici un meci bun, nici măcar unu și mai mult am tot zis asta Lapuste chiar a avut un mare merit in aceasta finala întrucât l-a scos in ultimele 2 meciuri pe Neal de tot din joc și orice ar zice lumea e unul dintre cei mai buni pg care au activat pe la noi cu atât mai mult e chiar deosebit acest puști de la voi 👏👏, incăpățânarea lui Achim de a juca cu Carter in meciul 4 care aveea 1 din 7 și Bobe avea 4/4 … toate astea și altele au dus la acest rezultat însă orice ar zice oricine de la U ca Ranga Boy a fost provocat și ca nu e vinovat pentru ce a făcut după meci ( e chiar penibil sa se susțină asta, și sunt mulți chiar f mulți suporteri a lui U cărora le este Rușine ca acest … face parte din familia U )sau ca sunt și alți antrenori in Euroliga care înjură asta nu înseamnă ca trebuie apreciați astfel de personaje… in rest Multe felicitări și promit in Europa sa țin cu U însă nu îmi cere sa îl aplaud pe Ranga Boy sau pe Silva… Seara faina

      cu 9 luni în urmă (01.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Carter vs Niculescu
      O tot țineți în sus cu comparația asta dar...
      1. Nu vă uitați la +/-? Adică la ce s-au întâmplat cu el în teren?
      Sau la faptul că nu joacă pe aceleași poziții? Au fost momente când erau amândoi în teren
      Sau la faptul că Achim a început cu Nicolescu sfertul 4, și l-au ținut în teren 4min jumate, timp in care Nicolescu nu a făcut nimic. E drept că nici Carter, dar de aici până la "marele Nicolescu" e cale lungă.

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Am sunat la la 112 să reclam un viol...
    cu victimă limba română. Am detaliat modul se operare al făptașului și-a fost identificat imediat Snake. Mi s-a spus că e cunoscut ca operând de mult timp și că fiind recidivist tura următoare au să-l expună lecțiilor de gramatică cel puțin 12 ore neîntrerupte. Au promis că imediat ce se termină greva profesorilor vor lua măsuri în acest sens.

    Observ continuarea retoricii cu Guzman & povești cu pești cu înjurături care nu-s filmate, etc. Pe de altă parte, curios, penibil și dovadă maximă de ipocrizie, în același timp nimeni de la Oradea nu pare să zică nimic despre video-urile (sunt mai multe, nu doar unul) în care sere e filmat în timp ce-i arată degetul mijlociu lui Guzman.

    Mulți orădeni vor rămâne mult timp cu amintirea performanței de-a avea 2-0 într-o finală. Finală pe care majoritatea de-acolo nu pricepe nici acum de ce-au pierdut-o*. Le va rămâne și amintirea de-a fi scandat ”cine e pe primul loc” în ultimul meci de campionat. Și plăcerea de-a fi strigat ”nu se aude” plus aceea de-a fi clăpăit din palme și urlat fără fair play în timp ce suporterii U cântau ”Slava tie studenție”. În final, mulți vor rămâne cu sentimentul de-a se fi simțit campioni după 2 meciuri. Și cu sărbătorirea prematură a titlului, pe modelul ”S-a suit scroafa-n copac”, timp în care s-au dat în spectacol pe-aici, pe facebook, instagram, etc.

    *Oradea a pierdut finala pentru că U a făcut ajustările tactice corecte. Pentru cei care chiar știu baschet e evidentă diferența de abordare tactică dintre meciul 2 și 3. Mai apoi, în meciurile 4 și 5, au îmbunătățit, modificat un pic și au continuat să închidă și mai bine acolo unde trebuia închis. Dovadă stau procentajele dezastru ale lui Kris (9p + 2p) și Neal (9p + 5p). În plus, ca să fie treaba completă, în meciul 6 l-au închis și pe Tarolis (4 puncte!), pe care cei din Cluj îl știu foarte bine. Așa că, da, evident că Silvășan și-a făcut treaba de antrenor.

    cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Hunter
      Multumim ca ne-ai luminat! In sfarsit cineva care intelege baschet, ne explica ce s-a intamplat. Gratie tie, care iti faci timp de noi, amariti si agramati, mai avem poate o sansa.
      Chiar nu iti inteleg frustrarea. Nu te poti bucura? echipa pe care o sustii a castigat tot pe plan intern. Ati facut o figura frumoasa in Eurocup. Silva e cel mai tare, in pluspoate si Guzman va ramane la U pe viata.

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • varu silvois:

      luarile de cuvant
      ...in scris sunt deosebite. Multi dintre noi patimasi, unii priceputi, altii doar suporteri subiecivi si unii carcotasi. Toti ne dorim ce e mai bun si mai bine pentru echipele noastre si dorim sa ne exprimam in acest sens. Stam binisor, atat U cat si Oradea pentru nivelul intern, haideti insa sa fim obiectivi, suntem in urma rau ca tara, ca sport . Pe plan sportiv , bani multi merg pe fotbal si...degeaba pentru ca sunt totusi infimi raportati la ce investesc altii. Totusi la nivel european, in baschet, U Cluj a avut o sansa enorma cu BT si poate se va continua acest drum intrucat Polivalenta noastra este deja un NUME in Europa si putem avea succes mai usor decat in fotbal. Sunt convins ca asa se gandeste la nivelul conducerii BT si investitiile spper sa creasca progresiv in fiecare an. E fantastic ca am iesit campioni cu un joc destul de modest, hai sa credem ca va fi mult mai bine pe viitor. Hai U!!!!

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • Snake:

      hunterUCJ
      Am făcut o greșeală deși știam asta , însă mai jos este un mesaj pentru toată lumea care citește ce scrii: “ nu râdeți de proști, fiindcă își vor închipui ca au umor” , cât adevăr e in asta…

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Draga Sean,
    hai sa va lamuresc, pe tine si pe altii, inclusiv clujeni, care au facut o obsesie din incidentele provocate de Guzman la Oradea. Iti expun punctul meu de vedere, dar sunt sigur ca multi, foarte multi suporteri clujeni au aceleasi trairi ca si mine, dar mai sunt sigur de ceva, anume ca foarte multi suporteri oradeni, cei mai multi, ar fi exact in aceeasi situatie daca lucrurile s-ar fi intamplat in oglinda! Comportamentul lui Guzman a fost unul complet irational, prostesc, a facut un deserviciu de imagine imens clubului pe care il reprezinta. Norocul lui, as zice providential, au fost coechipierii care l-au impiedicat sa agraveze iremediabil situatia, in special Stipe, care pentru ceea ce a facut atunci, chiar ar putea avea un contract pe viata la U! Datorita coechipierilor, Guzman chiar nu a facut nimic iremediabil, ceea ce i-a si adus sanctiuni nu atat de drastice cum si-ar fi dorit multi oradeni. Sigur ca ramane imaginea deplorabila pe care a lasat-o acolo, dar pentru mine ca suporter al echipei in care joaca, imaginea unui Guzman stralucitor in multe partide, plutind deasupra inelului, e mai puternica! Da, e un cretin, dar e cretinul nostru, dragi suporteri ai lui CSM, la fel ati fi si voi intr-o situatie similara!
    Si inca ceva. I s-a dat, uman, sansa reabilitarii, iar eu spun, tot subiectiv, ca in proportie de 90%, omu s-a comportat ok in meciurile disputate dupa expirarea suspendarii.
    Imi asum toate comentariile negative care, probabil, vor urma.

    cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      De acord...
      ...cu ce ai scris. Like.

      De asemenea, provoc orice suporter (orădean sau nu) să îmi arate despre ce gesturi e vorba. Să văd și eu un video cu ce a făcut Guzman în afara terenului și despre ce ranga e vorba. Aștept un link la un video, să văd despre ce naiba tot vorbiți.

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Hunter
      Silvios, eu am reactionat la provocarea lui Hunter. Care a generalizat si a ridiculizat gratuit oradenii. Nu ma regasesc in afirmatiile acelea, si nu cred ca aduc ceva benefic aici. Punct.
      Legat de Guzman, este strict problema clubului, si a suporterilor clujeni. Cred ca momentul a fost depasit, si sper sa profite de sansa de reabilitare oferita. Nu vreau sa rascolesc eu acest subiect, dar nici sa ignoram gravitatea lui, sau sa minimizam. Uite spre exemplu, reactia lui Sere pe care a surprins-o cineva cu degetul mijlociu, in arena clujeana - mi se pare de ultima speta. Nu este demn de un conducator de club. Nu ne face cinste asemenea reactie. Nu as vrea sa mai vad asa ceva, si mi se pare normal sa fie dezaprobat. Asta nu inseamna ca eu, trebuie sa ma simt responsabil pentru Sere. Dar pot, sa ma delimitez, si o fac.
      Felicitari si bucurati-va de victorie! Sa ne auzim de bine!

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      SB...
      ...în niciunul dintre comentariile mele, respectiv în niciuna dintre afirmațiile mele nu am scris ”TOȚI suporterii orădeni” / ”TOȚI orădenii”. Ar fi fost incorect să mă refer la toți. De altfel, nici nu cred că toți intră sub incidența celor scrise de mine. Doar unii sau (în anumite situații) mulți. Atenție, ”mulți”, nu ”cei mai mulți”. Atât.

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    sa bati oradea lui prof Achim
    nu inseamna ca suntem miezu sau cei mai tari.

    @varu Silvois a rezumat bine: "E fantastic ca am iesit campioni cu un joc destul de modest".

    Deci pentru Silva groupies, dpmdv, Mihai Silvasan nu e cel mai bun coach din tara, pentru parcursul de anul acesta i-aș acorda de departe acest titlu lui Rinkevicius, antrenorul Sibiului, care a făcut ceea ce nimeni nu se aștepta. Bineînțeles că există și contra-argumente de genul e mai ușor să performezi când ești underdog și fără presiune dar eu cred că la nivel de atitudine și găsirea celor mai bune soluții vs resurse, acolo a fost cel mai bun rezultat.

    În rest, întotdeauna vor exista preferințe și subiectivisme. DAR, dacă U-BT funcționează și evoluează în această paradigmă, cu Silvășan antrenor și Cuic manager sau ce-o fi, atunci, aia e. O luăm așa cum este. Cum am mai spus și anterior, eu cred că este destul de multă pasiune în finanțarea BT către U-BT via Patrick Ciorcilă. De aici decizia legată de Guzman, care, într-o organizație puternică ar fi dus, fără doar și poate, la excluderea jucătorului. Pentru echipă eu cred că a fost însă decizia mai inspirată, chiar dacă evoluțiile lui au scăzut dramatic după acel incident, dar a fost totuși un om important în rotație.

    Management profesionist sau mai profesionist și potențial finanțare mai slabă sau managementul actual și finanțarea actuală sau mai bună? Acesta pare să fie compromisul. Corectați-mă dacă greșesc.

    cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • varu silvois:

      si....si
      se poate oare si....si? Adica un management putintel mai bun ( expresia e intentionata) si investitii crescute in functie de performanta. Anul acesta ...gramatical vorbind.... obiectivul a fost indeplinit. Sa vina banii....la club!

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      desi
      ne place sa credem ca finantarile functioneaza asa, cauza->consecinta, performanta->bani, din fericire sau din pacate intotdeauna exista factorul uman, preferinta sau absenta ei, indiferent de factorii obiectivi.

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • varu silvois:

      logic
      Pertinenta observatie, de aceea m-am si exprimat asa....oare se poate? oarecum retoric. Intrucat iubim echipa asta si deopotriva ....fenomenul, ramanem optimisti si ii asteptam si pe restul lasand in urma ce a fost! hai U

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    StudentU,
    Cred si eu ca e nevoie, mai degraba, de un plus de profesionalism in zona managementului, s-au facut greseli destul de mari in politica de transferuri de anul trecut. Cu mai multa inspiratie, fara neaparat mai multi bani (il tot regret pe Stewart, adus in ultima clipa la echipa, cumva ca ultima solutie!), cred ca am putea avea o echipa mai completa in sezonul urmator.
    In privinta lui Guzman, chiar n-as fi atat de sigur ca ar fi fost ejectat dintr-o echipa mai cu staif. Pana la urma primeaza interesul pragmatic si, chiar tu ai recunoscut, El Macete si-a adus o contributie substantiala la cucerirea celui de-al treilea titlu consecutiv! Studentule, fa un exercitiu de sinceritate, spune ca n-ai sarit de pe scaunul din sala sau de pe fotoliul de acasa, la fazele reusite ale lui Guzmy, in ultimele meciuri ale finalei!

    cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ba da
      cu siguranta ca am sarit de pe scaun. dar e irelevant. e ca si cum ai un parinte abuziv care iti cumpara dulciuri. bine, poate e exagerata comparatia, dar ideea e ca nu poti trece peste anumite lucruri. Eu nu am strigat niciodata numele lui dupa acel eveniment. Si nici nu l-as striga. Il aplaud pentru evolutia din teren si atat. Nu-mi pot face un idol dintr-un sportiv profesionist care nu-si poate gestiona emotiile. Pot extrapola la fel pentru Silvasan, o parte din profesionalismul lui se observa in reactiile pe care are sau le retine. In ultima vreme am vazut progres vizibil dpdv al frecventei episoadelor de pierdere a cumpatului si inclusiv linistire a bancii. Dar e un proces...

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    • Silvois:

      Ok,
      nici n-a spus nimeni ca ar trebui sa-i scandezi numele ...

      cu 9 luni în urmă (02.06.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!