Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Playoff-ul este o cu totul altă poveste și se pot întâmpla multe lucruri”

Mihai Silvășan: „Playoff-ul este o cu totul altă poveste și se pot întâmpla multe lucruri”

Playoff-ul Ligii Naționale, ediția 2023-2024, a debutat marți, 9 aprilie, cu duelul dintre CSM Oradea și CSM Constanța. Miercuri, 10 aprilie, va începe postsezonul și pentru U-BT Cluj-Napoca, formație ce primește vizita lui CS Dinamo București.

Cu această ocazie, ardelenii au organizat o conferință de presă la care au participat atât Mihai Silvășan, cât și Patrick Richard. Iată ce a declarat antrenorul alb-negrilor:

Urmează, teoretic, cea mai interesantă parte a sezonului și anume playoff-ul. Chiar dacă suntem neînvinși până acum în Liga Națională, nu înseamnă mare lucru dacă nu continuăm acest parcurs și nu câștigăm ultimul meci care se va desfășura în acest sezon. Evident, toată lumea știe că ăsta e obiectivul – să câștigăm ultimul meci și să devenim din nou campioni naționali. La fel de evident, nu ne va mulțumi absolut nimic în afară de acest lucru. Băieții știu asta, știu la ce fel de club sunt, știu că nu va fi ușor, chiar dacă până în acest moment suntem neînvinși. Însă playoff-ul este o cu totul altă poveste și se pot întâmpla multe lucruri. Cred eu că trebuie să avem mentalitatea corectă, să rămânem cu picioarele pe pământ și, până la urmă, să continuăm munca pe care am făcut-o în aceste opt luni de zile de când am început sezonul. Vom lua meci cu meci, încercăm să fim motivați și să jucăm un baschet de calitate la absolut fiecare meci și vom vedea la final, când se trage linie, dacă vom reuși sau nu să ne îndeplinim obiectivul.

Întrebat dacă există vreo șansă ca U-BT să piardă trei meciuri într-o serie, Silvășan a răspuns astfel:

Cu siguranță că există, de ce să nu existe? Dacă mâine, la primul meci, se accidentează Pat și Emi, să zic așa? Ține și de noroc și de care e starea mentală în acel moment. Evident, repet, toată lumea ne vede favoriți, prin prisma faptului că nu am pierdut niciun meci și faptul că am jucat un baschet de calitate pe tot parcursul sezonului, însă lucrul acesta nu ne garantează trofeul de campioni. Trebuie să rămânem umili, să muncim cât mai e de muncă la antrenamente, să tratăm fiecare meci extrem de serios și, până la urmă, să fim profesioniști și să ne facem treaba. Lucruri miraculoase, să spun așa, se pot întâmpla. Deci, cu siguranță, că există șanse să pierdem acest trofeu dacă nu suntem atenți și dacă nu rămânem sănătoși.

În legătură cu atmosfera din cadrul echipei, tehnicianul clujenilor a spus următoarele:

Asta cred că pe Pat trebuie să îl întrebați, eu nu prea intru în vestiar. Însă, din ce se vede la antrenamente, atmosfera e foarte bună. Nu avem probleme cu accidentările, momentan, intensitatea este foarte bună, nivelul de competitivitate de la antreamente este ceea ce îmi doresc înainte de playoff, deci nu pot să mă plâng de absolut nimic.

Silvă a vorbit și despre ce a reprezentat cheia succesului pentru U-Banca Transilvania în această stagiune:

Cred că spiritul de echipă și coeziunea care s-a creat la această echipă a făcut ca lucrurile să meargă în direcția aceasta, în acest sezon, pentru echipa noastră. Evident, mai este un pas de făcut și anume câștigarea titlului național. De aceea nu vreau să trag linie și să trag concluzii în acest moment. Trebuie să se termine și, repet, ne dorim să se termine cu noi câștigând ultimul meci din acest sezon. După care putem vorbi de valoarea, calitatea acestui sezon 2023-2024.

La final, antrenorul în vârstă de 39 de ani a fost întrebat ce echipe pot ajunge în finală de pe cealaltă parte a tabloului:

Păi, în primul rând, trebuie să ajungem noi în finală ca să pot vorbi despre alte echipe. Din meciurile pe care le-am jucat cu toate echipele din Liga Națională, Oradea și Voluntari ne-au pus cele mai mari probleme și au părut echipele cele mai puternice. Însă, repet, se poate întâmpla orice, se pot întâmpla surprize. Nici Piteștiul, nici Rapidul nu sunt echipe rele. Chiar și Sibiul poate face o surpriză deci așteptăm cu nerăbdare să înceapă playoff-ul și să vedem cum vor evolua lucrurile.

Primul meci al sferturilor de finală dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București are loc miercuri, 10 aprilie, la ora 19:00, iar al doilea se joacă vineri, 12 aprilie, tot la ora 19:00. Ambele partide se desfășoară în BTarena și vor putea fi urmărite pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Thrilla in Ciurila!
    Tactica coconUts practicată de Silvă a început să-și arate fața nevăzută pentru suporterii "groopies" și pentru fanaticii de rezultat: nimeni nu se mai așteaptă ca U să ia măcar o bătaie în competiția internă și spectatorii nu mai au chef să vadă meciuri de dinainte cîștigate așa că Oradea are media cea mai ridicată de spectatori la jocurile din campionat. Mulțumim H'Akeem the Dream, tactica ta a funcționat încă o dată!

    cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • pipzn:

      Re
      Este adevarat ca la lotul actual si dupa ce s-a vazut parcursul in competitia europeana spectatorii au pretentii foarte ridicate in privinta campionatului intern dar in ceea ce priveste media de spectatori mai scazuta (decat Oradea cel putin) cauzele le-as cauta in alta parte (ordinea este aleatorie):
      -jocuri care au trebuit sa se dispute in sala H. Demian. Se stie ca sunt foarte multi abonati si clubul a fost obligat sa le asigure locuri si acolo. Asa ca bilete disponibile pentru restul au fost foarte putine chiar daca relativ recent s-a implementat varianta in care abonatul poate anunta ca nu ajunge si atunci locul lui sa poata deveni disponibil. Procedura mi se pare greoaie mai ales ca, daca nu ma insel, trebuie anuntat cu 24 de ore inainte. Nu stiu altii, dar eu am schimbari de program neasteptate si cu 2 ore inainte de inceputul unui meci
      -suprapunerea unor evenimente sportive/artistice in acelasi interval orar. Sunt destui suporteri care vor sa mearga sa vada si meciuri de fotbal de exemplu sau ceva spectacol (care poate e unic) pentru care si-au cumparat bilete cu luni de zile inainte
      -ore de desfasurare in timpul saptamanii, "ciudate". Tot ce este cu ora de incepere inainte de ora 18 poate sa insemne renuntarea de a vedea meciul in direct. (Inclusiv meciurile din Cupa Romaniei au fost la ore nepotrivite pentru cineva care lucreaza )
      -da, pot sa fie si spectatori care sa considere unele meciuri prea fara miza. (de aceea am spus spectatori si nu suporteri)

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!