Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Știam că echipa din Oradea va juca în partea a doua numai cu străini, cu americanii naturalizați”

Mihai Silvășan: „Știam că echipa din Oradea va juca în partea a doua numai cu străini, cu americanii naturalizați”

U-BT Cluj a reușit o victorie după un meci foarte dur împotriva celor de la CSM CSU Oradea, scor 68-61.

La finalul partidei, Mihai Silvășan a explicat care a fost tactica dinainte de startul partidei, a vorbit despre avantajul pe care bihorenii îl au cu cei doi americani naturalizați în echipă, dar și despre prestația elevilor săi, în special în defensivă:

„Am obținut această Cupă cu multă muncă și cu ajutorul unui public minunat care ne-a împins de la spate. Am început foarte concentrați această partidă. Voiam să facem o diferență mai mare în primele două sferturi. Știam că echipa din Oradea va juca în partea a doua numai cu străini,cu americanii naturalizați, și va trebui să facem o diferență cât mai mare în prima parte. Din păcate am terminat cu un avantaj de numai 5 puncte în prima repriză. În a doua repriză am jucat foarte bine cel puțin din punct de vedere defensiv, nu am lăsat aproape niciun coș ușor, ceea ce ne-a făcut viața ușoară. După cum spunea domnul Vujosevic înaintea acestui turneu, apărarea câștigă în astfel de meciuri. Felicit publicul și îmi felicit jucătorii pentru prestația din această seară”

„Silvă” a avut numai cuvinte de laudă la adresa fanilor:

„Senzațională atmosfera. De când jucăm în Sala Horia Demian, sala e arhiplină, galeria a cântat tot meciul, este practic al șaselea jucător. Noi le mulțumim și îi așteptăm în continuare să ne bucurăm de fiecare meci și de ce nu să terminăm acest sezon și cu un titlu național.”

Antrenorul lui U-BT a dedicat această victorie coordonatorului Dusko Vujosevic:

„Acest titlu îl dedicăm domnului Vujosevic, care astăzi de dimineață a fost la dializă, s-a întors de acolo foarte obosit după ora 12. Pentru sacrificiile și munca pe care le-a depus la această echipă merită din plin acest trofeu și, evident, dacă vor mai fi și trofeele viitoare. Evident, și jucătorii au avut o mentalitate deosebită, au muncit din greu și merită toate laudele”.

A fost a treia Cupă a României pentru Mihai Silvășan în calitate de antrenor principal, după finalele câștigate în 2017 și 2018.

*foto: Manases Sandor / u-bt.ro

23 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Dorinta
    Bt arena e prea mare pt presiune. Nu suntem nici fener, nici steaua rosie sa punem presiune acolo. Din pacate acolo prea mult popcorn, facebook si insta.
    Desi in HD vara te sufoci, acolo mi-as dori sa ne luptam pt titlu.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Presiune
      Presiunea s-a văzut din plin asupra vestitului ciulin, fără a știrbi nicio secunda din meritele Clujului.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      Ciulinul
      Ciulinul cred că a făcut cel mai prost meci din toată cariera lui..... La un moment dat cred că nu mai știa ce fluieră.... Bătut în cap..... Sper să primească note mici pentru prestație și să stea pe tușă măcar o etapă...

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Ajax
      A fost un moment in care au dat 2 libere pt voi, nu stiu care arbitru a dat, nu era ciulin, a mers johnson sa povesteasca cu el si i-au anulat faultul. Nu intelegea nimeni ce si cum. Zekovic cu markovic aproape la fiecare fault fluierat ei comentau ca nu a fost. In primul sfert banca Oradeana era galerie. Cand au luat avertisment a sarit Sere zici ca la 220 v a intrat. La voi pe site 80% din comentarii is cu si despre ciulin si arbitraj. Ati jucat prost si astialalti mai bine. Secretul era sa reveniti la cele 6 7 turnovers facute de noi consecutiv. Nu este meci in care sa nu ziceti de arbitraj. La fel cum la noi la infrangeri, am tot respectul pt suporterul Vass Bela ( chiar are comentarii bune, aproape toate). Cum pierdem Silvasan e de vina si trebuie schimbati jucatorii samd. Nu vedem esenta. Noi de la tastatura sunt tare buni sau din sala sa comentam aruncarile

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Arbitri
      Sunt multe de comentat - de ex au fost doua situatii cand au anulat cosul, dar au acordat 2 libere - explicatii ar putea fi (probabil) pasi dupa fault (Barnette), sau minge batuta (Tarolis). La faza cu anulatul liberelor e simplu - a fost faultat Barnette, dar a executat Richard libera - nu stiam de regula asta ce-i drept. Din sala au parut multe greseli/fauturi nesanctionate (si normal majoritatea vazute de mine au fost cele facute de oradeni, dar aici e mult subiectivism). Oricum acuzele cu arbitri facute de oradeni sunt penibile, dar ei ne-au obisnuit ca altii sunt de vina, in nici un caz Waston (2-9) Barnette (1-7) Broussard (3-11) - adica procentaj de 22% !!!! de Reljic nu zic nimic, ca a fost cam pe langa azi. Plus 17 TO (care pt Oradea e mult, noi o scoatem la capat chiar si cu 20 :) )

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      ovidiu89
      Sa înțeleg ca ești apărătorul lui Ciulin? Sau nu mai avem dreptul de a critica un arbitraj (fără sa spun pe cine a avantajat/dezavantajat) când echipa adversă câștigă. Ma faci sa rad. Uită-te la meci, în reluare, și ai sa vezi cât de penibil a fost acel domn, împreună cu brigada lui. Bravo vouă ca ati luat cupa, dar acei arbitri nu fac cinste acestui sport.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Arbitraj
      Ajax, dacă ați fost în sala ați văzut ce primire a avut Ciulin. Și cu Timișoara a fluierat cum a vrut. Ciulin nu este prietenul nostru. Asta este sigur. Faur la fel.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Mai citeste o data comentariul meu
      Am spus de momentelen' interesante' din meci cand nimeni nu stia nimic din ce se intampla.
      Cum a zis colegul mai sus, la infrangeri arbitri is de vina. Voi nu aveti nici o vina. Ca watson si richard (in partea a doua, a jucat), aaron altul, nu si-au facut jocul tot ciulin e de vina?

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Exact
      Iar la - 15 ei strigau hotii, hotii.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Ciulinu
      L-am injurat odata pe Ciulin ca ne defavorizeaza..... S-a intorss la mine si a zis: " Tot eu is de vina si ca nu va intra mingea in cos, nu?"

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • teddy:

      Arbitraj
      Imi place ca toata lumea vorbeste de arbitraj, dar habar nu au ce si de ce se fluiera... Liberea lui Richard a fost anulata deoarece cel faultat si cel care ar fi trebui sa arunce libere era Barnette, s-a dorit o jmecherie sa arunce Richard deoarece da mai bine. Arbitrii au anulat libera si au acordat mingea lui "U". Greseli au fost impotriva ambelor echipe si nu cred ca au ceva de comentat oradenii, care au schimbat regulamentul in timpul desfasurarii competitiei in legatura cu strainii...

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Haos
      Ai grija, aici nu se mai comenteaza nimic ce ar putea supara un clujean, ca iar ne iau cu galeria...

      Arbitri ca arbitri, daca vrei sa spui ceva si de echipa ta, tot clujenii vin cu justitia pe forum. Numai ei au voie sa se planga aici, ca-i anu' lor.
      ---
      Meci slab al nostru, cum s-a asteptat orice realist atent. Arbitri loviti in cap rau de tot. Asta ca au gresit de ambele parti e intotdeauna corecta. N-ai cum decat sa gresesti insa de o parte mai mult.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CSM CSU Oradea Black_Mamba:

      Strict la liberele cu pricina
      Puneti-va in pielea personajelor. Richard a fost trantit (el crede ca a fost faultat) si imediat dupa aceea Barnette faultat (arbitrul vede si fluiera) de aceeasi persoana. R a auzit fluierul si considera ca a fost pentru el deci el trebuie sa arunce. B il vede pe R ca se duce la aruncari si considera ca s-a fluierat fault pentru acesta. Consider ca arbitrii sunt dobitoci ca nu justificat ce au fluierat dovada ca l-au si lasat pe R sa arunce odata. "Noroc" cu Ciulin ca i-a luminat.
      Asta nu inseamna ca am fi castigat jocul.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Black_Mamba
      Pe Ciulin l-a luminat Kerron Johnson. Faza s-a petrecut chiar in fata mea, la 3 metri de teren.

      cu 4 ani în urmă (12.02.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    ovidiu89
    despre meci, arbitrii, am spus ca nu comentez..arbitrii slabi, ca de obicei, in alt meci.. ce vreau sa-ti spun este ca Sere, banca noastra nu se poate ridica niciodata la nivelul bancii voastre cand sunteti condusi ca nemultumire, agitatie, presiune pe arbitrii, tot timpul Silvasan, Ciuic, Pintea, parca sunt posedati asa reactioneaza..

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      .
      A fost doar o remarca, nici Silva cu ai lui nu is buni. Sigur au fost meciuri in care faceau spume si nu unul, dar a luat si tehnice.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      mikki
      Poate nu ai observat la meciul de ieri amandoi sarbii se ridicau de pe banca si strigau la jucatori mai ceva ca Achim. Eu chiar am obiceiul sa ma uit in timpul meciului la banca adversa. Chiar si Sere a comentat de multe ori si nu a primit nici un avertisment. Daca facea Ciuia asa ceva lua tehnic automat.

      cu 4 ani în urmă (12.02.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Stefan
      da, la televizor am vazut doar la faza cu capacul lui Tarolis.. probabil ai dreptate dar si eu faceam o remarca ca sarbii sunt incepatori fata de Ciuc si compania. i-am vazut de-a lungul ultimilor ani aici si chiar faceau spume, vb lui ovidiu. urat de ambele parti, cred ca ar trebui sanctionati drasnic toti care fac circ si produc tensiune si nervi. imi aduc aminte de Jacobescu ce putea face cocalarul acela de pe margine si nu lua niciodata nimic..

      cu 4 ani în urmă (12.02.2020)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    cupa
    3 concluzii dupa meciul de ieri:

    1. Meci fara istoric in care Clujul a fost net superioara. In schimb meciul in ansamblu a fost slab spre foarte slab. O multime de greseli si de executii ratate. Cea mai urata finala din ultimi ani.
    2. Clujul trebuie sa faca tot posibilul sa ajunga pe primul loc. Cu avantajul terenului propriu e campioana 80%. Spun asta pt ca la finala va fi acelasi Ciulin si maniera lui de arbitraj se potriveste ca o manusa jocului actual al Clujului.
    3. Forma sportiva a Oradiei e in cadere libera. Transferuri vor mai face doar in caz de accidentari, in rest aceasta va fi echipa iar Achim trebuie sa gaseasca solutii pt ca in play-off jucatorii sa fie din nou in forma.

    2 lucruri negative :
    1. Inconstienta lui Johnson! Interventia la cos asupra lui Richard putea incheia sezonul pt ambii jucatori. Nu pot sa inteleg ce-a fost in mintea lui. A mai facut si in meciul din Euro Cup o interventie sub cos la un jucator oradean care putea iesi rau. La un jucator care e in saritura nu vii din lateral sau din spate sa-l dezechilibrezi. Jucatorul respectiv nu se va putea echiplibra si va cadea fara control. Aduceti-va aminte ce a patit Capers acum 2 ani. Nu e normal. Si cand repeti astfel de gesturi nu mai e inconstienta ci prostie.
    2. "Știam că echipa din Oradea va juca în partea a doua numai cu străini,cu americanii naturalizați" - a trecut si Silva la atac. In primul rand ca pe unul dintre acei americani l-a dat chiar Silva afara de la Cluj si acum se plange. Acum ceva timp cand Clujul juca numai cu straini (Watson si Calnicenco) iar Oradea si Sibiul jucau cu romani, nu a venit cu astfel de declaratii. Nu-si avea rostul afirmatia respectiva, indiferent de context.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      românii Oradei
      Cred că folosirea excesivă a celor doi români naturalizați a ajutat mai mult pe „U” decât pe Oradea. A se vedea statisticile. Watson a jucat cum juca pe vremuri la Cluj, „mingea este numai a mea și dacă pot să dau la coș e bine, dacă nu, nu o dau la nimeni”.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Maniera de arbitraj a lui Ciulin se potriveste ca o manusa jocului Clujului
      Ai putea elabora putin idea asta ? :)))

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      jordan 23
      tu spui asa...Transferuri vor mai face doar in caz de accidentari, in rest aceasta va fi echipa... o fi asa, dar nu are logica deloc atunci toata tevatura, scandalul, cu dreptul lui Richard de a juca pe post de roman. toate astea doar pt a juca titular Pavle Relijk pe locul ramas?????!!!!! Nu pot sa cred asta!!! Sper sa nu! inseamna ca suntem fraieri daca ar fi asa.

      cu 4 ani în urmă (13.02.2020)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Ilie Andrei :

    teddy
    Da, exact asta am urmarit, sa-l trimitem pe Richard la libere in locul lui Barnette pentru ca da liberele mai bine, drept dovada si statistica de dupa meci. Unul a terminat cu 57%, celalalt cu 100%.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!