Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Sunt foarte fericit. Am arătat multă mândrie și caracter”

Mihai Silvășan: „Sunt foarte fericit. Am arătat multă mândrie și caracter”

Miercuri, 27 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie extrem de importantă în Muntenegru, revenind de la -15 și câștigând cu 79 la 77, după un ultim sfert excelent, care i-a consolidat poziția a treia în grupa B a BKT EuroCup.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan imediat după meci, în interviul acordat celor de la EuroLeague TV:

Trebuie să îmi felicit jucătorii, au arătat foarte mult caracter în a doua repriză și un spirit de luptă. Am reușit să jucăm mai bine în apărare și să protejăm mingea mai bine. În repriza secundă am comis doar cinci greșeli, în comparație cu cele 12 făcute în prima repriză. Asta a fost cheia jocului. Sunt foarte fericit. Am arătat multă mândrie și caracter și așa ne doream să fie construită această echipă.

Întrebat despre cum reușește echipa sa să lupte până la final și să nu se dea bătută niciodată, antrenorul alb-negrilor a răspuns următoarele:

Încă din prima zi când ne-am reunit, am încercat să le transmit asta jucătorilor. De ce să renunțăm? Suntem plătiți să ne facem treaba așa că hai să o facem timp de 40 de minute, la antrenamente sau oriunde am fi. Haideți să avem un spirit competitiv. Uneori suntem destul de buni pentru a câștiga, alteori nu. Dar e important să nu renunțăm.

Mai târziu, la conferința de presă, Silvășan a vorbit încă o dată despre succesul obținut în fața alb-albaștrilor:

E un meci în care jucătorii mei au arătat foarte mult caracter. Din acest motiv am câștigat meciul. După -14 la pauză, după ce am pierdut mingea de 12 ori în prima repriză, nu ne-am dat bătuți și am luptat la fiecare posesie pentru a câștiga. Așa ar trebui să arate caracterul echipei și am arătat asta azi și în aproape fiecare meci din acest sezon. E o victorie mare pentru noi, am jucat împotriva unei echipe foarte talentate. Dar și noi suntem buni și cred că am arătat asta în această seară. Sunt foarte fericit pentru această victorie.

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un bilanț de 9-4 în EuroCup și poate obține a zecea victorie stagională în 10 ianuarie, în BTarena, unde va primi vizita grecilor de la Aris Salonic.

*foto: Facebook – U-BT Cluj-Napoca

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Calcule
    Cum spuneam ieri, de astăzi putem face calcule. Sincer, nu mă așteptam să fie așa simple (aparent). Cel puțin pentru U treaba este la îndemînă. Două victori acasă cu Aris și Trento asigura MINIM locul 4 ! In plus o victorie la Ulm ar duce pe U pe locul 3. Acum să vedem ce ne dorim de dincolo ( Grupa A ). Personal aș prefera Hapoel - meciul se va juca pe teren neutru sau London Lions, echipa ce pare mai accesibilă.
    Dar vorba aia , mai este mult pînă departe, respectiv 5 etape.
    Soarta este la mîna noastră ( mă rog, a lui Petrică & Co... și mintea lui Silvă & Co ).
    HAIDE U !

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!