Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Trebuie să avem energia bună şi să ne folosim de ajutorul sălii”

Mihai Silvășan: „Trebuie să avem energia bună şi să ne folosim de ajutorul sălii”

U-BT Cluj-Napoca are șansa în această seară, 28 mai, să câștige pentru al treilea an consecutiv titlul în Liga Națională de Baschet Masculin. „Studenții” primesc vizita lui CSM CSU Oradea în meciul șase al finalei, duel care pornește de la 3-2 la general pentru U-BT.

Mihai Silvășan a vorbit pentru site-ul echipei clujene despre această întâlnire din BTarena, care poate închide sezonul în LNBM și a scos în evidență ce are de făcut clubul pe care îl antrenează:

„Este important să ne gândim numai la ce avem noi de făcut pe teren. Nu trebuie să ne gândim că trofeul e pe masă, că jucăm acasă şi că suntem marii favoriţi. Ar fi o greşeală să ne raportăm astfel. Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru şi să jucăm un baschet de calitate pentru a câştiga. Trebuie să avem energia bună şi să ne folosim de ajutorul sălii. În primul rând contează ce vom face noi pe teren, se joacă pe apărare şi pe atac, aşa că ne focusăm să fim buni pe ambele faze. Nu vrem să îi lăsăm pe orădeni să îşi facă jocul şi să aibă oportunităţi uşoare de a înscrie.”

În primele patru confruntări ale finalei, atât Oradea, cât și U-BT au putut să-și apere terenul propriu, după care în meciul cinci clujenii au câștigat în Oradea Arena și au preluat conducerea în lupta pentru titlu.

Alb-negrii au devenit campioni de două ori pe teren propriu în ultimul deceniu și jumătate, prima dată întâmplându-se în finala din 2011 contra lui Asesoft Ploiești, iar cel mai recent în cea din 2021 tot cu CSM Oradea.

Cel de-al șaselea duel din finala LNBM dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca va avea loc în această seară, 28 mai, de la ora 18.00 în BTarena. Partida va fi transmisă pe Digisport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • ovidel :

    Cred ca cel mai important lucru...
    ... este ca (indiferent cine castiga meciul de azi sau campionatul) BASCHETUL in general a castigat mult anul asta. Faptul ca de la ora 10 era deja coada la sala de bilete de la Polivalenta (care urma sa se deschida abia la ora 12:00) pentru cele 200 de bilete ramase intr-o sala de peste 10000 de locuri, faptul ca reusim sa umplem doua sali relativ mari (Oradea si Cluj), una ceva mai mica (Sibiu) la o competitie interna de baschet sunt din punctul meu de vedere marele castig al sezonului care tocmai se incheie.

    Asa cum a fost el, cu bune si cu rele, cu episoade mai mult sau mai putin placute, cu replici acide intre suporteri si/sau cu aplauze la adresa echipei adverse si a fanilor acesteia pe final, cu aprecieri si critici la adresa arbitrilor, cred ca per ansamblu a fost un sezon bun. Sa nascut (sau mai degraba accentuat) o noua rivalitate (Cluj-Oradea), le doresc insa tuturor suporterilor multa intelepciune in a-si gestiona emotiile (la urma urmei, cu totii avem ceva in comun: simpatizam o echipa de baschet, un sport care nu are prea mare raspandire la noi in tara). Imi doresc ca aceasta rivalitate sa ajunga la o maturitate. De exemplu, imi doresc sa vad aplauze si de la peluza oradeana cand pe parchetul Polivalentei din Cluj intra pe teren ca sa fie prezentati, la pauza mare, garnitura de copii si juniori U-BT - la urma urmei sunt niste copii si rivalitatile de la echipa de seniori nu trebuie sa-i afecteze pe ei). Sau, sa vad si aplauze din partea suporterilor clujeni catre peluza oradeana la final, pentru modul frenetic in care si-au sustinut echipa la 150 km distanta de propriul teren. Cred (nu doar sper) ca toate astea se vor invata, in timp.

    Desi tare mult mi-ar place o baie in Somes in seara asta, nu ar fi un capat de tara daca nu ni se va ivi prilejul (mai ales ca Boc nu a terminat amenajarea falezei:). Vreau sa vad un meci frumos, daca se poate fara faulturi tehnice la nici una dintre banci. Sa fie BASCHET, haide "U"!

    cu 10 luni în urmă (28.05.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Civilizatie
      Ma bucura ca exista astfel de comentrii. Si eu cred ca putem duce rivalitatea intre echipele bune din campionat, la un alt nivel. Sa ne respectam reciproc, suporterii, cluburile, jucatorii si stafful. Cu totii ne dorim sa castige echipa pe care o sustinem, uneori se intampla, alteori nu. Insa viata merge inainte, si nu e o tragedie.
      Sa castige echipa mai buna!

      cu 10 luni în urmă (28.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca teooo:

      apropo de respect
      mi-ar fi placut ca azi la meci, atunci cand toata sala striga Romania! sa fi strigat si galeria Oradiei acelasi lucru. Ei au continuat sa strige insistent CSM. Recunosc ca am fost dezamagita de atitudine, imi aduc aminte meciurile in care striga toata lumea acelasi lucru, era pana la urma o forma de salut si de respect reciproc.

      cu 10 luni în urmă (28.05.2023)
    • Snake:

      teooo
      Am fost la meci in galeria lui CSM , noi nu am auzit , probabil am fost prea înflăcărați, fii sigur ca dacă realizam asta , se striga și de la noi!

      cu 10 luni în urmă (28.05.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Baschetul RO este in urcare
    Adevarat ca si in acest sezon baschetul romanesc la nivelul LNB si- a continuat mersul ascendent si asta e bine.
    Despre Cluj care domina practic competitia interna din 2020, e favorita azi si va fi tot favorira si la msciul 7, in cazul in care va exista un meci decisiv.
    Bugetul, organizarea si antrensmentul dat de meciurile din Eurocup [ce ritm de joc si ce valoare aveau echioele cu care s-a intalnit !], le dau acest statut.
    Sa ne bucuram de baschet !
    P.S. Sa nu uitam totusi ce rdprezinta Oradea, ce realizari a avut si are dpdv sportiv, cu un buget transparent [respect presedintelui] si care nu mai este este al doilea, de ceva timp.

    cu 10 luni în urmă (28.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!