Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Trebuie să revenim cu o evoluție bună”

Mihai Silvășan: „Trebuie să revenim cu o evoluție bună”

Duminică, 25 aprilie, BTarena va găzdui un nou derby între U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu. Alb-negrii se vor putea baza în acest meci și pe Donatas Tarolis și Nandor Kuti, doi dintre jucătorii care au lipsit la turneul de la Craiova.

La conferința de presă de dinaintea turneului 13, Mihai Silvășan a declarat următoarele:

Va fi un turneu foarte important pentru noi. În primul rând, meciul cu Sibiul este foarte important. Va fi primul joc după înfrângerea de la Craiova. Trebuie să revenim cu o evoluție bună, să fim puternici din punct de vedere mental și să facem tot ce ține de noi pentru a câștiga. Din alt punct de vedere, este important meciul cu Sibiul pentru că ne oferă, în cazul unei victorii, locul întâi în clasament. Sperăm să reușim să ne clasăm pe primul loc la finalul returului. Realmente, Sibiul se află pe locul doi. Sunt o formație puternică pe tranziție ofensivă, sunt buni la recuperări ofensive și au mulți jucători care pot să facă diferența. Cu siguranță va fi un meci de care pe care. Ca noutăți, pot să vă spun că va fi prezent pe teren Nandor Kuti. El a mai jucat doar în Cupa României și în calificările Basketball Champions League. S-a antrenat cu echipa de câteva zile și se simte destul de bine. Evident, nu avem așteptări să fie 100%, dar cu siguranță va fi un plus. De asemenea, și Donatas Tarolis și-a revenit după entorsa avută. Karlo Žganec nu va fi disponibil. La recomandarea doctorului, va face în zilele următoare o serie de analize amănunțite. Noi suntem optimiști și putem doar spera că revine în acest sezon, dar lucrurile nu arată extrem de bine în acest moment”, conform u-bt.ro.

De asemenea, tehnicianul lui U-Banca Transilvania a răspuns și la două întrebări adresate de redacția noastră, legate de impactul pe care înfrângerea cu SCM U Craiova a avut-o asupra echipei și de valoarea pe care Donatas Tarolis și Nandor Kuti o pot aduce la revenirea pe teren.

De cele mai multe ori o înfrângere, mai ales dacă vine după 20 de victorii la rând, are și aspecte pozitive. Chiar dacă nu ne-a prins bine, chiar dacă nu ne-am dorit acea înfrângere, ne-a adus puțin cu picioarele pe pământ. Drept concluzie, trebuie să fim concentrați la fiecare meci, trebuie să fim concentrați la fiecare antrenament și să nu uităm niciodată că obiectivul nostru este să terminăm primii la finalul campionatului, nu la finalul turului sau în orice alt meci.

Cu siguranță, Tarolis va avea un impact foarte mare. El ne-a lipsit cel mai mult, probabil, în meciul de la Craiova. Pe Kuti încercăm să îl integrăm încet, încet. El vine după o perioadă foarte lungă, mă repet, nu ne așteptăm la minuni de la el. Însă, este un lucru îmbucurător. Când a fost pusă în discuție operația, nu ne prea așteptam să mai revină în acest sezon, dar uite că s-a recuperat bine. A avut o operație foarte reușită și este pe teren. Încercăm să-l integrăm și încercăm să-l facem să se simtă cât mai confortabil. Evident, va avea minute mai puține la început, însă el se bucură foarte mult că și-a revenit și că este din nou pe teren. Asta e foarte important.”

 

Urmărește conferința de presă înaintea turneului XIII din Liga Națională! 🗓 www.u-bt.basketball

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Friday, April 23, 2021

Partida va începe la ora 21:00 și va fi transmisă pe Digisport, Look Sport și FRB TV.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!