Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Un lucru foarte important e modul în care formația noastră a rămas unită”

Mihai Silvășan: „Un lucru foarte important e modul în care formația noastră a rămas unită”

U-BT Cluj-Napoca a obținut miercuri, 29 noiembrie, o victorie extrem de frumoasă în fața lui Lietkabelis, câștigând cu 120 la 111, după o repriză de prelungiri. Astfel, campioana României a încheiat prima jumătate a sezonului regulat pe poziția secundă în grupa B din EuroCup.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă organizată după încheierea jocului:

A fost un meci extrem de frumos pentru privitori. Nu atât de mult pentru noi, ca staff și jucători. Probabil că e o partidă de care să îți tot amintești. Cred că am jucat bine, mai ales în prima repriză. Ne-am respectat planul, am fost concentrați și am controlat jocul. Am început bine și repriza secundă, însă apoi i-am lăsat să arunce de la distanță, care este principala lor armă și știam asta. Asta a fost din cauza lipsei de comunicare, concentrare și reacție, câteva din aspectele fundamentale la care lucrăm. Astfel au revenit în meci. Lietkabelis e o echipă cu multă încredere, câștigaseră precedentele șapte jocuri și știam că nu putem să ne relaxăm nicio secundă. Dar, știți cum e, natura umană ne-a făcut să ne relaxăm așa că trebuie să muncim mai mult la asta, să avem o atitudine diferită când conducem. Dar un lucru foarte, foarte important e modul în care formația noastră a rămas unită și a jucat în prelungiri după această situație în care am condus, ei au revenit și aveau momentumul de partea lor. Nu am renunțat, iar în prelungiri am controlat meciul până la final. Sunt foarte fericit pentru echipa mea și pentru că am revenit după înfrângerea cu Gran Canaria cu un rezultat excelent. Am jucat cu o trupă care este într-o formă foarte bună, care are o medie de 13 triple pe confruntare în ultimele jocuri. Trebuie să mergem mai departe, ne așteaptă o perioadă complicată așa că trebuie să ne odihnim și să ne concentrăm pe zilele care urmează.

Tehnicianul alb-negrilor a declarat că Lietkabelis este o echipă foarte încrezătoare, însă și U-BT Cluj-Napoca a părut așa pe finalul ultimului sfert și în prelungiri, mai ales când mingea era condusă de Seeley:

Te referi la prelungiri, probabil. În ultimul sfert, dacă eram foarte încrezători, câștigam, nu mai veneau ei de la 14 puncte în 3 minute. Și noi suntem o echipă încrezătoare, nu avem de ce să nu fim. Era un moment, din punct de vedere mental, destul de greu după meciul trecut, însă băieții și-au arătat caracterul, au arătat ce doresc să facă în această competiție și au arătat-o, în această seară, pe teren. Nu avem de ce să nu fim încrezători.

Duelul cu Lietkabelis a consemnat revenirea lui Stefan Bircevic pe terenul fostei sale echipe, iar acesta a părut copleșit de emoții și nu a avut o evoluție prea bună. Întrebat cum a văzut acest moment, Silvășan a răspuns astfel:

Exact cum ai văzut-o și tu. Ne-am bucurat, ne-am îmbrățișat, am dat mâna, ne-am salutat și speram să joace prost pentru ca noi să câștigăm și să nu ne pună mari probleme. S-a întâmplat, mă bucur.

Antrenorul clujenilor a vorbit și despre poziția în care se află echipa sa la jumătatea sezonului regulat:

Locul doi, la egalitate cu una dintre Ulm și Bourg, cred că încă se joacă meciul acela (n.r. JL Bourg s-a impus pe terenul lui Ulm și a ajuns la un bilanț de 7-2, la fel ca U-BT). Suntem bucuroși pentru parcursul pe care l-am avut până acum, însă e doar jumătatea competiției, jumătatea sezonului regulat. Mai sunt multe meciuri de jucat, lucrurile se pot întoarce, vedem cum stăm cu accidentările. Noi, nefiind o echipă extrem de lungă, orice accidentare contează. Pe Bryce Jones, de exemplu, nu l-am mai putut folosi de la acea lovitură. Mâine dimineață va face niște teste să vedem despre ce e vorba. Sper eu să nu fie grav. Mai e mult de jucat, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și trebuie să rămânem modești, să muncim în continuare și să luăm fiecare meci extrem de serios.

Întrebat despre diferența pe care a făcut-o faptul că Jones nu a mai putut evolua în a doua parte a meciului, Silvă a spus următoarele:

Cu siguranță, Jones era un jucător care putea face diferența în acest meci. De ce spun asta? El fiind extrem de rapid, echipa adversă are jucători foarte înalți pe pozițiile lui, însă nu la fel de mobili precum este el. Asta s-a și văzut că a și început extrem de bine meciul. Ne bazam pe asta, ne bazam ca el să facă diferența în relațiile 1 la 1 sau să aducă mingea cât mai aproape de inel cu pătrunderile lui însă, din păcate, nu a putut evolua atât de mult, din cauza acelei accidentări. Avem soluții, am mers mai departe și am reușit să câștigăm meciul ceea ce e foarte important.

La final, ultima întrebare a pornit de la evoluția excelentă a lui Emanuel Cățe și curiozitatea a fost dacă au existat scheme specifice pentru el în acest meci sau dacă așa a ieșit:

Greu de răspuns la întrebarea asta, chiar nu știu ce să răspund. Nu am făcut nimic special, am jucat sistemul pe care îl jucăm de-obicei. El a fost concentrat încă de la început. E prima oară când încep cu el în EuroCup, în acest sezon. Ambii oameni mari și-au făcut treaba extrem de bine. Cred eu că am avut un plus acolo. Emi cred că a reușit 20 de puncte și Stipe 14, deci cred că am făcut un pic diferența cu oamenii mari. Însă, repet, toți jucătorii trebuie să își pună amprenta, într-un fel sau altul, în jocul echipei, într-un mod pozitiv, dacă ne dorim să câștigăm și să avem succes în această competiție. Nu putem avea într-o seară doi jucători, într-una trei care să se simtă bine pentru că echipele ne vor taxa și vom pierde meciuri.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează confruntarea cu CS Rapid București din etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    vai, vai, vai
    Din ciclul : "Bine dar sa nu mai faci ! "
    Auzi colo : " A fost un meci extrem de frumos pentru privitori." Banuiesc ca este vorba de privitori neutri ( altii decit aia cu setarile sus de tot, pentru care nu a fost decit un meci mediocru, intr-o competitie mediocra, intre 2 echipe mediocre ), ca mie si acum dupa ce am vazut reluarea meciului, imi bate inima si pulsul nu s-a domolit. FELICITARI !
    Totusi este a patra oara in ultimii 2-3 ani cind avem nevoie de 1 sau 2 puncte pentru a cistiga ( sau egala, in alt caz ) si noi aruncam de 3. Si din reluarea meciului, am constatat ca nu este vina lui Silvasan, mai degraba un prea mare entuziasm al jucatorilor. Pe Cate l-a "umilit" din nou si era aproape sa-l "umileasca " si pe Maciuca, daca ii intra aruncarea de 3, dupa un "capac" perfect. Constat totusi o mai mare implicare si siguranta in jocul lui Maciuca. Asteptam si punctele... poate marti.
    Acum urmeaza o saptamina de foc. Parerea mea de chibit este ca nu ar trebui sa ne omorim cu firea ( pardon, nu de celebra duoamna e vorba, copris, neuronas ? ) in jocul cu Rapid, meciul cu Turk Telekom fiind mult mai important. Ar fi fost mai bine daca meciul din Turcia era miercuri. Numai de vreo accidentare nu avem nevoie.
    Inca o data FELICITARI si HAIDE U !

    cu 5 luni în urmă (30.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Jucatorii
      Ziceau ca si-au stabilit obiectiv in squad sa nu piarda nici un meci in campionat (PTSD dupa finala de anul trecut?).
      Cred ca la Rapid o sa fie un meci frumos.

      cu 5 luni în urmă (30.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Foarte bine
      Și eu aș vrea la fel. Dar în același timp cred că nu este cazul să răspundă la eventuale provocări. Nu ar fi un capăt de țară dacă am pierde, principalul scop ar fi să nu avem accidentări. Minute multe pentru Lăpuște, Măciucă, de ce nu Roschnavsky. Meciul de marți cred că este mai important.

      cu 5 luni în urmă (30.11.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!