Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan va susține un masterclass în cadrul congresului EuroLeague Head Coaches Board 2024

Mihai Silvășan va susține un masterclass în cadrul congresului EuroLeague Head Coaches Board 2024

În cursul zilei de 1 aprilie, EuroLeague Head Coaches Board, asociația care reunește antrenorii din Euroligă și o parte din antrenorii din EuroCup, a anunțat programul congresului anual, care în 2024 se va desfășura în Glyfada, un oraș situat la suburbia Atenei.

După ce a fost prezent în mai multe rânduri ca participant, Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca, se va întoarce la acest congres în calitate de facilitator și va susține un masterclass în cea de-a doua zi a congresului.

Tehnicianul clujean a devenit membru al EuroLeague Head Coaches Board în 2022, după intrarea campioanei României în EuroCup și după mai mulți ani în care a participat la antrenamentele mai multor tehnicieni din Euroligă, făcând și un curs de doi ani facilitat de EuroLeague Basketball.

În urmă cu cinci luni, la începutul lui decembrie, EHCB a anunțat că Silvășan va ține un curs online în 8 mai, în cadrul EHCB Coaches Academy, iar luni, 1 aprilie, a anunțat și prezența acestuia printre speakerii de la congresul din vara lui 2024.

Congresul EHCB se va desfășura în 20-23 iunie și, pe lângă Silvă, vor mai avea masterclass-uri cei patru antrenori ai căror echipe vor ajunge în Final Four-ul Euroligii, dar și tehnicieni precum Guillermo Frutos (antrenor secund la Real Madrid), Georgios Bozikas (antrenor secund la Olympiacos) și Danny Franco (antrenor care s-a despărțit în cursul acestei zile, 1 aprilie, de Hapoel Tel Aviv).

„Sunt extrem de onorat pentru faptul că am fost invitat să țin un curs la clinicul de antrenori al Euroleague Head Coaches Board. Eu fac parte din această organizație de aproximativ un an și jumătate, însă faptul că voi ține un curs pe teren va fi emoționant. În același timp sunt foarte motivat să fiu bun acolo, să reprezint clubul și țara cu mândrie și, evident, îmi doresc să progresez tot mai mult”, a declarat Mihai Silvășan, conform u-bt.basketball.

În acest sezon, al doilea pentru U-BT Cluj-Napoca în EuroCup, campioana României a avut un bilanț de 13 victorii și 6 înfrângeri, calificându-se în sferturile de finală ale competiției și învingând formații precum Gran Canaria, ratiopharm Ulm sau Buducnost.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Am tot așteptat...
    ...să văd un comentariu, o reacție, ceva tresărire din partea grupului de susținători înfocați ai lui Silvășan. Nimic, pauză. Mă așteptam să văd cum se pune de-o inițiativă cetățenească să facă un bine amărâților naivi din boardul ăla de antrenori. Dacă nu printr-o scrisoare deschisă măcar să-i caute cineva pe ăia din poză, Itoudis, Scariolo, Laso sau Obradovic să le spună că Silvășan ăsta nu prea știe meserie. Are noroc că bagă sponsorul bani la echipa la care antrenează și și mai mult noroc că practic jucătorii joacă singuri și după capul lor.

    cu 1 lună în urmă (02.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @hunter
      stim ca esti groupie, nu i nevoie de reconfirmari :))

      Daca e sa mi dau si eu cu parerea, ca de asta suntem pe aici, cred ca in ziua de azi trebuie sa fii foarte atent pentru a putea distinge intre fatada si substanta. Sunt multi oameni de succes care au in spate 100 de profesionisti mai buni decat ei dar nu atat de vizibili sau trendy etc.

      Acum, eu nu sunt un extremist sau un limitat sa spun ca Silvasan e un antrenor slab sau nu e un profesionist. Se vede ca are microbul in sange si isi face meseria cu pasiune. Dar asta nu inseamna ca nu are muuuulte hibe si multe lucruri de invatat. Rezultatele in sport azi pot veni si maine nu. Iar cand la el nu au venit, a avut sustinere totala, i s-a adus practic profesor pe banii clubului. Deci, e o conjunctura speciala a carui beneficiar este chiar el si suntem si noi, suporteri avizi de baschet.

      cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Mie mi se pare ciudat
    Sa il cheme. A avut un sezon bun, dar din punctul meu de vedere e mai putin meritul lui. Eu cred ca multi alti antrenori buni puteau avea rezultate similare cu echipa asta… tre sa ai si material, si el a avut.
    Anul trecut de ce nu l-au chemat sa tina masterclassuri? :)) E departe de a tine el masterclassuri.
    Ii poate invata pe aia cum sa trântească clipboard ul mai eficient, sau cum sa urle mai tare la jucatori 🤷🏻‍♂️.
    Is un pic rauț aici, dar na… ei ştiu ce au văzut la el de l-au chemat.
    Bravo lui, ce sa mai zic.

    cu 1 lună în urmă (02.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Probabil
      Ca ar trebui mers la masterclass si vazut ce are omul de zis, ca de aia l-au chemat.

      Daca e de dat cu presupusul, probabil ca e vorba de faptul ca a luat o echipa clasata pe penultimul loc ca valoare, cu multi jucatori la finalul carierei, si a terminat pe 2 in grupa.

      cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Și mie mi se pare ciudat...
      ...că, acceptând teza cum că rezultatele ar fi fost obținute doar pentru că e un lot bun, nu se merge și mai departe cu firul ăsta logic - cine a făcut lotul?

      cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Mai mult ca sigur ca
      Rezultatul din Eurocup a făcut posibila această invitație. Dupa cum spuneam, un rezultat extraordinar.
      Intradevăr nu putem cuantifica cine a avut merit mai mare, parere mea e ca aportul lui evident ca există, dar nu e atât de mare, nu el e singurul care decide acolo. In spate are o echipa interesantă de scouteri, plus secunzii, manageri etc.
      Da, are un aport important la crearea lotului, dar după cum putem observa, nu îi iasa tot timpul, sezonul trecut a mers prost, fiind nevoie de mai multe schimbări in plin sezon, nici alea prea grozave. Anul ăsta le-a ieșit.
      Asta e, cu riscul de a atrage puțin hate, eu nu îl văd (cel puțin nu încă) la un nivel așa ridicat, dar Doamne ajută sa ma contrazică.
      Prefer să ajungem si mai departe in Eurocup si să îmi zică toată lumea că ce fraier am fost că n-am vazut cat de mare antrenor e Silvășan, și o sa accept fara probleme.
      Haide U!

      cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    Raspunde
  • Bihor :

    pareri ...
    discutiile despre antrenori sunt aproape interminabile, ele se incheie abia in situatia in care acestia confirma in toate mediile si situatiile posibile ... adica sa aiba rezultate peste cele scontate in conditiile unui buget mic sau a unui lot slab valoric (cum e la nationala, unde nu mai putem vorbi de buget), dar si sa confirme prin rezultate si sa treaca peste presiunea la care este supus atunci cand dispune de un buget generos si un lot pe masura
    poate sa para subiectiva parerea mea, fiind din tabara adversa, dar pana acum silvasan nu a confirmat decat atunci cand a beneficiat de conditii favorabile ... in conditiile in care diferenta de buget fata de alte echipe din campionat nu era atat de mare ca acum, silvasan a pierdut, si era foarte aproape sa o faca si anul trecut ... la nationala, unde nu dispune de lotul pe care il permite bugetul de la club, a pierdut intr-un mod foarte neplacut ...
    intrucat nu cred ca o sa il vedem foarte curand pe silvasan la o echipa cu un buget mic, cred ca singura varianta pentru el de a inchide gura criticilor ar fi sa confirme la nationala

    cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Hop si eu ca e pe gratis
    Am si eu o intrebare :
    - pe ce loc ar iesi Focsaniul sau Galatiul sau Laguna daca ar avea ca antrenor pe unul din cei 5 din afis ? sau
    - pe ce loc ar iesi nationala Romaniei intr-o grupa de pre-pre-calificare cu unul dintre aceiasi 5 din acelasi afis ?

    Pare ca REZULTATELE fac ANTRENORUL si atit. Sau altfel spus cu un buget de sa zicem 100-200 milioane euro, pe ce loc ar iesi Verstapen la Formula 1 cu sa zicem o Lada Niva ?

    cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Cred ca
    invitatia primita de d-nul Silvasan are legatura in primul rand (daca nu exclusiv) cu rezultatele foarte bune din actualul sezon de EuroCup. Toti stim care a fost pozitia de la care s-a plecat (adica din partea de foarte jos, undeva pe locul 3 de la coada, pozitie stabilita de altii mai obiectivi decat noi) si ce s-a obtinut.
    Acesta ar fi un raspuns (partial) pentru @Bihor vizavi de raportul buget-performanta. Deci da, din acest punct de vedere invitatia respectiva este corecta si meritata.

    Altfel, da, sunt de acord cu @Bihor (si nu numai) ca evaluarea strict a antrenorului e greu de facut intr-o competitie (ma refer la cea interna) in care lotul lui "U" s-a aratat net superior tuturor. In ultimii 10 ani nu cred ca am vazut o diferenta de loturi asa de evidenta.
    Imi permit o comparatie care chiar daca are lipsuri de detalii exacte sper sa fie clara ideea si sa-mi fie iertat scaparile de memorie. Imi vine in minte o situatie de acum foarte multi ani din Formula 1 (posibil primii ani de glorie a lui Schumacher). Majoritate sublinia valoarea pilotului (nu ca ar fi ceva de contestat la asta, mai putin caracterul omului) si destul de putini mai remarcau ca a existat cel putin un sezon in care echipa tehnica ce asigura schimbul de anvelope, realimentare din timpul cursei ajunsese la niste performante exceptionale: isi facea treaba cu un numar mare de secunde mai repede decat orice concurent, ceea ce in sportul asta in care fiecare secunda conteaza e chiar important. Pentru mine o evaluare mai corecta a pilotilor ar fi cursele de tip "monomarca" cu echipari identice in care pilotii sa fie singura "variabila". Iar in ceea ce priveste baschetul nu putem vorbi decat la modul pur ipotetic: daca d-nul Silvasan ar fi antrenat lotul actual de la Oradea ar fi obtinut un bilant mai bun decat d-nul Achim? Si viceversa.
    Probabil sunt destui care urmaresc Euroliga. Ce spuneti de multicastigatorul de trofee la nivel de club si echipa nationala Pablo Laso? Eu m-am uitat la cateva meciuri (unele doar partial) ale lui Bayern. Echipa e pe locul 15 din 18.

    cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    • varu silvois:

      posibil sa ma numar in top 3 contestatari ai lui Silvasan
      In ce ma priveste, nici nu ar merita sa ma exprim in ce priveste acest subiect, dar intrucat a fost activat spiritul cetatenesc, as preciza, ca invitatia acceasta la ....seminar e venita si ca scop ....propagandistic, de dezvoltare a fenomenului in tari mai putin dezvoltate ( pe plan sportiv), de incurajare a unui antrenor tanar , de recunoastere a impactului publicului (clujean)asupra jocului in sine, sigur si in contextul unor rezultate favorabile, evidente si rasunatoare. Prelegerea in sine probabil va fi un fassss, dar.....pentru imagine si propaganda, Silvasan e omul perfect in acest moment. Sa auzim doar de bine si mereU nUmai U!

      cu 4 săptămâni în urmă (03.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!