Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milan Mitrovic a făcut radiografia sezonului 2022/23 pentru FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.05.2023

Milan Mitrovic a făcut radiografia sezonului 2022/23 pentru FC Argeș

FC Argeș Basketball a încheiat sezonul de Liga Națională de Baschet Masculin pe locul al șaptelea. Piteștenii au intrat în play-off de pe locul al șaselea în Top 10, fiind eliminați de Rapid București în sferturile de finală ale campionatului.

Mai departe, alb-violeții au cedat în fața lui SCM U Craiova în prima luptă pentru locul al cincilea, ajungând să se dueleze cu SCM Timișoara pentru locul șapte. Trupa din Trivale a avut câștig de cauză la capătul unei serii ce a avut nevoie de meci decisiv.

Milan Mitrovic a pregătit echipa pe toată durata sezonului. Tehnicianul sârb a oferit un interviu amplu pe rețelele de socializare ale echipei argeșene, realizând concluziile stagiunii 2022-23. Iată ce a avut acesta de spus despre realizările echipei, evoluțiile tinerilor, staff-ul său, dar și despre publicul piteștean:

„S-a încheiat un sezon lung, încărcat și cred că pot trage câteva concluzii. Cu o calificare în Final Eight-ul Cupei României, o poziție a șasea în sezonul regulat de campionat, alături de un buget ce nu se încadrează în playoff, am putea fi mulțumiți. Sunt sigur că puteam obține mult mai mult, dar se pare că asta a fost limita echipei pe care am avut-o la dispoziție. Liga Națională a devenit mult mai puternică, echipele au început să investească mult, iar jucătorii și antrenorii de calitate au apărut în campionatul nostru.

Eu sunt mândru de doi tineri foarte talentați pe care ne-am bazat, iar aici mă refer la Fome (n.r. Tudor Fometescu) și Mișu (n.r. Mihai Măciucă). În același timp, îi felicit pentru faptul că au crescut, și-au dezvoltat jocul și au arătat devotament. Am avut atât meciuri bune, cât și mai puțin reușite, ca oricare altă echipă din campionat. Nu pot decât să le mulțumesc băieților pentru nivelul de profesionalism de care au dat dovadă. Regret că în sistemele mele nu l-am folosit mai mult pe Radu Voinescu, un băiat deosebit și un jucător ce se antrenează foarte bine. Vreau să îi mulțumesc lui Alin Andrieș, care ne-a ajutat de câte ori am avut nevoie, cu o extra energie și foarte multă încredere. Nu pot spune multe despre Nikola, decât că a parcurs un sezon extraordinar și a fost MVP-ul nostru. Le mulțumesc tututor celorlalți jucători, care au fost mereu conectați pentru a ajuta să obținem rezultate bune: CJ, Bruce, Andreja, Josh, Joe, Mihai, Ciro, Flavius și Vali. Încheiem un an fără incidente interne, lucru ce denotă caractere bune ale băieților pe care i-am ales.

Doresc, de asemenea, să le mulțumesc membrilor staff-ului tehnic. Sakis ne-a ajutat cu experiența sa și cele mai bune sfaturi, cu un scouting eficient și idei foarte bune legate de joc. Sunt foarte mândru de Mihai Căprărescu, preparatorul nostru fizic, care ne-a reprezentat și în cadrul lotului național de seniori al României. A învățat multe încă de la început, din luna august, și cred că merită respect. Văd în el un viitor în pregătirea fizică nu doar în România, ci în Europa. Desigur, echipa nu putea funcționa fără pasiunea lui Sică, care a fost mereu lângă jucători și ne-a ajutat enorm. Îi mulțumesc lui Ionuț Pița, care a avut grijă de sănătatea băieților și ne-a ajutat mereu să îi avem la dispoziție, deși au apărut probleme medicale. Am avut un om care s-a ocupat exemplar de imaginea noastră, de prezentarea antrenamentelor și a întregii activități, iar aici mă refer la Luci Călinescu. E unul dintre cei mai importanți oameni ai echipei, iar ideile și rezultatele sale sunt deosebite. Mai mult, fără Sorin Căprărescu și Mihai Popescu nimic nu ar fi fost posibil.

Suntem a patra echipă în rândul prezenței fanilor la meciuri. Le mulțumesc tututor piteștenilor pentru faptul că au fost loiali, că ne-au susținut de la început până la final, că au reușit să ne transmită energie atunci când am avut nevoie. Au fost unele meciuri în care am revenit de la diferențe importante și asta datorită lor, nu a sfaturilor venite de pe bancă sau a sclipirii jucătorilor. O să fac o paralelă spre tragedia ce a avut loc în orașul meu, Belgrad. Și am un mesaj pentru păriți: continuați să aduceți copiii la meciuri. Numărul tinerilor ce vin la sală este imens și sper ca ei să rămână infectați cu acest virus, numit baschet. Ajutați copiii să facă sport, e un lucru benefic pentru viață.

Dragi piteșteni, rămăneți sănătoși, mult succes și vă iubesc!”

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca U 66 :

    Respect
    Încă nu am văzut niciun antrenor roman sau străin care sa mulțumească nominal, atât echipei, staffului și tuturor celor care au ajutat echipa. Bravo!

    cu 11 luni în urmă (17.05.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Mesaj frumos
    Si pentru MM a fost o mare oportunitate sa inceapa ca principal, iar daca a internalizat si a invatat si din deciziile mai putin bune luate pe tradeu, atunci acest sezon de principal face cat sase sezoane de secund.

    cu 11 luni în urmă (17.05.2023)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      Luate
      *pe traseu

      cu 11 luni în urmă (17.05.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!