Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milan Mitrovic o părăsește pe FC Argeș după un singur sezon petrecut pe banca tehnică

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.05.2023

Milan Mitrovic o părăsește pe FC Argeș după un singur sezon petrecut pe banca tehnică

După ce pe parcursul zilei de astăzi, FC Argeș a anunțat despărțirea oficială de trei jucători (Bruce Massey, Josh Cunningham și Joe Lawson), piteștenii au anunțat și o mutare surprinzătoare în staff-ul tehnic. Milan Mitrovic va părăsi banca tehnică a echipei după un singur sezon.

Mitrovic a fost numit antrenor la FC Argeș în vara anului 2022, luându-i locul lui Tudor Costescu pentru prima sa experiență ca antrenor principal la un club profesionist. Sezonul de debutant nu a fost cel mai liniștit pentru sârb.

El a fost implicat într-un mic clinci cu fanii echipei în această toamnă din cauza unei postări pe Facebook, în care își ataca criticii pentru comentariile la adresa lui după startul nefast de sezon al echipei. Această problemă s-a rezolvat rapid după ce acesta și-a cerut scuze public și a fost băgat în ședință de către conducerea clubului.

FC Argeș a terminat pe locul al șaptelea acest sezon, cu trei poziții mai jos decât în stagiunea precedentă când a pierdut finala mică în fața celor de la CSM Oradea. Trupa din Trivale a terminat pe locul al treilea în Grupa A din prima fază a campionatului, cu un bilanț de 9-7, calificându-se astfel în Top 10.

În Top 10, alb-violeții au avut un bilanț echilibrat, reușind să se impună în cinci din cele 10 meciuri, pentru a merge în play-off unde aveau să piardă cu 3-0 la general în fața lui Rapid București. A urmat seria din lupta pentru locul cinci cu SCM U Craiova, pierdută din nou în minim de meciuri de vulturi, cu 2-0, înainte ca echipa lui Mitrovic să o învingă pe SCM Timișoara cu 2-1 la general în duelul pentru locul șapte.

În Cupa României, FC Argeș s-a oprit în sferturile de finală. Argeșenii s-au calificat în Final Eight-ul de la Constanța din postura de lucky-loser în primul tur, după care aveau să fie eliminați de CSM Oradea. Astfel, Milan Mitrovic a adunat 37 de prezențe oficiale pe banca tehnică a echipei și a avut un bilanț de 17-20.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Catalinn :

    @Gyke
    Ceva vești deapre noul antrenor al Pitestiului? Pe Mitrovic oare il mai vrea cineva din LNBM ca si antrenor? Personal nu crede ca a avut un sezon super prost dar imi aduc aminte de cateva meciuri pierdute pe mana lui.

    cu 10 luni în urmă (26.05.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Oportunitate
    Presedintele a vorbit vara trecuta cam asa: ,,un obiectiv realist este clasarea in primele sase’’.
    A fost o buna oportunitate pentru Mitrovici acest contract pt ca a gasit locul unde sa porneasca/sa piloteze cum e sa iei decizii ca principal - insa si consecintele acestor decizii trebuie sa ti le asumi, cum ar fi multe jocuri stranse pierdute in ultimele secunde.
    Insa ca sa ramana trebuia sa faca mai mult cu ceea ce avea (un ex bun in acest sens este antrenorul Sibiului TR).
    N-ar fi rau sa vina Achim la Pitesti:) daca baietii din Oradea sunt suparati pe el.

    cu 10 luni în urmă (26.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!