Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miljan Pavkovic la primele declarații în tricoul Stelei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.12.2013

Miljan Pavkovic are 32 de ani, 1.78m și evoluează pe poziția 1. Acesta este cea mai recentă achiziție a formației bucureștene, Steaua CSM EximBank. Acesta și-a început cariera de baschetbalist profesionist în anul 1998 la Zdravlje, în Serbia șu unde a jucat timp de șase sezoane. Apoi au urmat formaţiile cu nume din fostul spațiu ex-iugoslav precum NIS Vojvodina, Buducnost Podgorica, Hemofarm și Radnicki Kragujevac. Pavkovic a făcut pasul spre formații străine abia după 30 de ani când pentru prima dată în 2012 a plecat în Cehia la CEZ Nymburk pentru un sezon iar după o prima parte de stagiune la Igokea, sârbul a ajuns la Steaua CSM. Astfel conducătorul de joc a ajuns să explice din ce motive a ales Steaua:

„În primul rând pentru că Steaua reprezintă un nume mare în baschet, în special în România, și am auzit multe lucruri bune despre noua organizare a acestui club, de la prieteni de-ai mei care joacă în România. În al doilea rând îl cunosc bine pe antrenorul Mladen Jojic, știu filozofia lui despre baschet și cred că mă pot încadra în sistemele pe care le aplică la echipă. Am luat decizia de a veni aici foarte repede și este o bucurie pentru mine că pot face parte din familia Steaua.”

Campion european în anul 1997 la U16, Pavkovic a fost adversar al Asesoftului în EuroCup iar acum și-a spus părerea despre campionatul nostru pe site-ul oficial al grupării militare:

„Știu că nivelul campionatului este unul ridicat și că sunt multe echipe care au jucători de valoare. Am jucat în acest sezon împotriva celor de la Asesoft, sunt o echipă foarte bună, dar cred că în acel meci în care ne-au învins la Aleksandrovac au prins o zi fantastică. Sunt conștient că va fi un drum greu pentru Steaua în acest sezon dar eu am încredere în coechipierii mei și cred că împreună vom putea duce echipa acolo unde ne-am propus.”

Pavkovic are în palmares două titluri, Campionatul Muntenegrului, respectiv Cupa Muntenegrului câștigate în același an, 2007 pe când îmbrăca tricoul lui Hemofarm. Sârbul are și o distincție individuală, în anul la finele sezonului 2011 el fiind desemnat cel mai bun pasator din Liga Adriatică. Acum Pavkovic și-a exprimat dorințele și așteptările pe care le are de la acest sezon pe care-l va petrece în tricoul Stelei:

„Cred că Steaua are un lot bun și știu că ambițiile actualei echipe sunt să atingă playoff-ul, dar eu sper să ajungem printre primele patru echipe din România. Voi încerca să ajut echipa cu experiența mea să-și atingă obiectivele.”

Tot de pe pe site-ul oficial al Stelei am aflat că Pavkovic este suporter al lui Partizan Belgrad dar în același timp urmărește cu mare interes partidele rușilor de la CSKA Moscova, pentru care evoluează bunul său prieten Vladimir Micov. Idolul său este Sasha Dordjevic, fost campion mondial și european cu echipa Serbiei și de asemenea fostul antrenor al lui Vlad Moldoveanu de la Benetton Treviso.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!