Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milos Pesic: "La U Mobitelco nu am fost mulţumit de minutele care mi-au fost acordate"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.11.2011

Milos Pesic este unul dintre cei mai longevivi jucători străini care a activat în România. În vârstă de 27 de ani sârbul a debutat în Divizia A în sezonul 2006-2007 la BC Timişoara, formaţie cu care a cucerit Cupa României în sezonul 2009-2010 şi a jucat o finală a Cupei Europei Centrale. Începutul sezonului trecut l-a găsit la U Mobitelco Cluj-Napoca, însă Pesic nu a primit acelaşi număr de minute acordat la Timişoara şi nu a mai putut repeta performanţele din anii precedenţi înregistrând medii de 8 puncte, 2.4 recuperări şi un indice de doar 4 unităţi la capitolul eficienţă în 9 meciuri sub maieul alb-negru.

După trei luni petrecute la Cluj cele două părţi şi-au reziliat amiabil contractul invocând motive personale: "Nu m-am acomodat aici, am niste probleme in familie si am nevoie sa fiu mai aproape de casa. Vreau sa multumesc clubului, jucatorilor si antrenorilor si le doresc sa castige campionatul, pentru ca sunt o echipa mare si merita acest lucru", spunea în acea perioadă Pesic. Însă din ceea ce ne declară jucătorul ce măsoară 2.05 în acest interviu, realitatea pare a fi alta. La scurt timp după ce a părăsit formaţia din Ardeal, sârbul s-a reîntors la Timişoara echipă alături de care nu a prins play-off-ul.

Următarea stagiune "Peşa" s-a înţeles cu CSM Oradea, oraş şi echipă care pare să-i priiască. Sportivul ce evoluează pe poziţiile 3-4 a ajuns rapid în inimile suporterilor bihoreni datorită execuţiilor sale precise de după linia de 3 puncte, dar şi a prestaţiilor constante. În 6 meciuri disputate, Pesic are medii de 37 de minute, 17.7 puncte, 3.5 recuperări, 2.2 pase, dar şi 4.0 mingi pierdute per meci pentru un indice de 16 unităţi la eficienţă.

Total Baschet a fost prezent la unul dintre antrenamentele formaţiei antrenate de Cristian Achim şi a stat de vorbă cu Milos Pesic. Sârbul ne-a vorbit despre cum se simte la Oradea, despre partida de etapa trecută cu Târgu Mureş, dar şi despre perioada petrecută la Cluj-Napoca. Referitor la partida de joi cu CS Otopeni, sportivul Oradiei este de părere că acum este momentul când ştacheta poate fi ridicată.

Cum te simţi după 3 luni petrecute la Oradea ? 

Mă simt foarte bine la Oradea şi nu o spun doar aşa ca să fie spus sau din pricina rezultatelor bune. Când am sosit la Oradea foştii jucători, cei care au evoluat şi sezonul trecut aici, m-au ajutat foarte mult să mă acomodez şi astfel m-am adaptat foarte rapid. Atât ca şi echipă, din punct de vedere baschetbalistic, dar şi în acest oraş.

Cum ai descrie partida din etapa trecută, victoria de la Târgu Mureş ? 

A fost un meci foarte greu în care am jucat şi ne-am comportat ca şi o echipă. Este cel mai mare plus al echipei, în acest moment. Chiar dacă sunt 3-4 jucători noi ne-am adaptat foarte rapid şi s-a continuat panta ascendentă de sezonul trecut. Sunt sigur că vom evolua şi mai bine în viitor.

Acum că ai revenit în formă şi ai dat dovadă de o evoluţie constantă la Oradea lumea a început să vorbească din nou despre perioada pe care ai petrecut-o la Cluj-Napoca. Ne poţi spune de ce ai părăsit U Mobitelco Cluj-Napoca ? 

În acest moment nu vreau să vorbesc nimic despre Cluj-Napoca. Am evoluat trei luni acolo şi în unele momente m-am simţit foarte bine, însă ... voi vorbi despre acest subiect într-o bună zi, dar nu acum. Probabil peste 2-3 ani, acum nu e momentul.

Ai fost liderul echipei de pe teren la Timişoara şi se pare că eşti foarte aproape de a deveni şi la Oradea. Unele guri rele susţin faptul că nu ai putut să îţi impui acest stil la Cluj-Napoca şi că aceasta a fost principala problemă. Este adevărat ?

Nu, nu aceasta a fost problema. Dacă mă întrebaţi despre minutele care mi-au fost acordate pot să vă răspund că nu am fost mulţumit. Eu sunt exigent cu mine şi îmi doresc să progresez baschetbalistic în fiecare zi, nu să stau pe bancă şi doar să mă uit. Am încredere în mine şi cred că ştiu baschet cât să primesc mai multe minute într-un joc. Acesta a fost unul dintre motive, însă nu este cel principal.

Ce ne poţi spune despre partida cu Otopeni de joi? Crezi că Oradea dispune de tot ce are nevoie pentru a se impune ? 

Da, dispunem de tot ceea ce avem nevoie pentru a ne impune în faţa celor de la Otopeni. Sper să câştigăm, însă pentru acest lucru trebuie să luptăm 40 de minute. Cred va fi foarte greu pentru că după cum aţi văzut şi voi cu Clujul au jucat foarte bine şi vor să facă acelaşi joc şi la Oradea însă noi jucăm bine acasă şi sper să continuăm în aceeaşi notă. Cred că acest meci este momentul în care putem să ridicăm ştacheta, să o punem mai sus, sau să rămânem la un alt nivel ceva mai jos. Eu sunt de părere că vom urca ştacheta.

Care este principalul pericol de la formaţia ilfoveană ?

Ei au patru jucători sârbi foarte experimentaţi alături de doi tineri români care sunt foarte promiţători. De asemenea ei joacă foarte unit, ca o adevărată echipă, au demonstrat-o sezonul trecut. Ei nu au schimbat prea mulţi jucători şi se cunosc foarte bine şi acesta este principalul avantaj pentru ei.

Foto 1: Andor Marton
Foto 3: Jeff Warders

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    bun
    daca i s-ar fi acordat putin mai multa incredere, ar fi facut treaba foarte buna la cluj. Pacat ca am pierdut acest jucator

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    si mai bun!
    Bine ca a venit la Oradea! sper sa stea cit mai mult si sper sa-i placa aici!
    Este un jucator echilibrat, un coechipier puternic si de nadejde. Hai Pesici!

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • pop :

    pretentii
    toti strainii au pretentii de peste 30 minute pe meci, si asa ramnem subdezvoltati noi romani.

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • pop :

    pretentii
    toti strainii au pretentii de peste 30 minute pe meci, si asa ramnem subdezvoltati noi romani.

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • pop :

    si multi
    si cu pretentii, noi luam ce cade pe langa farfurie, nu avem nivelul. Eu nu cred ca strainii astia la 18-20 de ani nu erau comparabili cu tinerii romani. De la 20 de ani tinerii romani fraca banca si nu au cum sa mai fie competitivi

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • pop :

    sansa
    este ca meciurile sa se dispue 2 pe saptamana, atunci ar mai ramane loc si pentru altii, altfel ei, strainii iau aproape totul, ei sunt superiori, noi ramanem subdezvoltati.

    cu 12 ani în urmă (02.11.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Pesic, fii serios
    Problema cu Pesic e alta. La timisoara intreg jocul echipei era gandit pentru el. Asa e acum si la Oradea. El e vioara intai. Ori, la Cluj, vioara intai e Zoran. Mai sunt apoi Dykes, probabil Silva si abia apoi venea la rand Pesic. Nu-i neaga nimeni calitatile, dar nici n-a avut puterea sa se impuna, desi intra in primul 5.

    cu 12 ani în urmă (04.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!