Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Milosevic, impecabil din nou, iar Karpelesz la cel mai bun meci stagional

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.12.2014

Muntenegreanul Nemanja Milosevic și româno-israelianul Tal Karpelesz au fost de departe cei mai buni oameni ai Energiei Târgu Jiu în meciul câștigat de aceștia în fața Timbei Timișoara la 20 de puncte diferență, scor 81-61. Cei doi au acumulat împreună exact jumătate din totalul eficienței cu care a terminat Energia disputa cu bănățenii, 94 de unități. 

Milosevic a început partida pe banca de rezerve, iar până la final a petrecut în teren 20:41 minute. În tot acest timp, sportivul pregătit de Antonis Constantinides și-a trecut în cont 18 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepții, o minge pierdută și 26 la eficiență, fiind cel mai productiv jucător al meciului. Toate punctele marcate de muntenegrean au venit din interiorul semicercului, având un procentaj de 90% cu 9/10. 

De cealaltă parte, Karpelesz a fost titular, însă a jucat mai puțin decât cel amintit mai sus, 18:31 minute. Extrema Energiei a totalizat 14 puncte, 5 recuperări, 4 assist-uri, 3 intercepții, un capac și nicio minge pierdută, totul pentru un index la productivitate de 21 unități. Din punct de vedere al procentajelor, Tal a încheiat jocul cu 33% (2/6) de la 2 puncte, 100% (2/2) de la 3 puncte, respectiv 67% (4/6) de la libere. 

Acest meci a fost cel mai bun reușit de Tal Karpelesz în actuala ediție de campionat, o performață asemănătoare fiind izbutită de baschetbalistul cu cetățenie română în disputa cu Asesoft, atunci când a contribuit cu 9 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări și nu mai puțin de 7 mingi câștigate, având la eficiență tot 21 de unități. 

*Foto: Bogdan Dănescu / Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!