Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: "Antrenorii la baschet nu vor fi niciodată ca cei de la șah"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.10.2012

Poate cea mai importantă rivalitate a ultimului deceniu în baschetul românesc, cu patru finale de campionat și peste 40 de meciuri oficiale, confruntările Cluj - Ploiești au ceva specific. Mircea Cristescu, președintele U Mobitelco Cluj-Napoca, a prefațat confruntarea cu CSU Ploiești, din etapa a 5-a în Liga Națională de baschet masculin.

"In ultimii 8 ani cred ca cele mai antrenante partide au fost intre noi si Ploieti, cred ca si numarul partidelor jucate este foarte mare. Va fi o partida grea pentru ambele echipe fiind inceput de campionat. Putem spune ca este speciala pentru ca ne-am intalnit in patru finale si bineinteles ca fiecare echipa are ambitiile ei, dar la ora actuala in acest sezon cred pe etapa sunt cel putin 6 daca nu 7 partide speciale si aici ma refer la valoarea campionatului romanesc care dupa spunea si domnul Bavcevic este in pe locurile 11, 12 din Europa."

Întrebat dacă afirmațiile sale ce au urmat meciului de la Timișoara au avut bătaie mai lungă, incluzând și meciul cu Asesoftul, oficialul clujenilor a replicat:

 "Am spus acest lucru pentru ca simtim ca nu suntem respectati prin maniera in care se aplica regulamentul, chirurgical pentru noi si mult mai lejer pentru alte echipe. Sunt in baschet de peste 30 de ani, cred ca faptele mele arata ceea ce am facut pana la ora actuala atat ca jucator cat si ca om din stafful de conducere. Sunt maestru emerit al sportului si inca detin doua recorduri in Romania.

De asemenea domnul Bavcevic este de 40 de ani in acest fenomen, reprezentand atat echipe de seniori cat si nationala Croatiei de U20 si cred ca amandoi stim regulamentul foarte bine si nu trebuie sa fim pusi la punct pentru lucruri colaterale baschetului.

In plus baschetul este un sport dinamic iar antrenorii de la baschet niciodata nu o sa fie ca antrenorii de la sah. Noi dorim un singur lucru: regulamentul sa fie unul si acelasi pentru toata lumea, daca altora li se permite, sa ni se permita si noua, daca altora nu li se permite, sa nu ni se permita nici noua. Dar acum sa trecem la baschetul pur."

În încheiere, Cristescu a fost întrebat pe cine consideră favorită înaintea meciului de duminică.

"Cred ca in acest sezon, in general, nu mai exista prima sansa. Drept dovada ati vazut inceputul sezonului si rezultale. Consider ca fiecare echipa are plusuri si minusuri si vom vedea dupa sfarsitul meciului cine va reusi sa invinga. Pana la urma cred ca acest lucru este frumos in sport si nu declaratiile de dinaintea partidelor." 

Foto: u-mobitelco.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!