Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: "Dorim să luptăm la un nivel cât mai înalt chiar dacă nu avem echipă cu super valori"

totalbaschet.ro, Foto: Andor Marton

totalbaschet.ro, Foto: Andor Marton
21.06.2011

Formaţia "U" Mobitelco Cluj-Napoca a câştigat ultima ediţie de campionat, chiar în faţa rivalilor de la CSU Ploieşti cu scorul general de 4-2. În urma acestiu rezultat "U" are dreptul de a participa într-o întrecere europeană, însă deocamdată nu se cunoaste numele acesteia. Conducerea ardeleană aşteaptă cu mare interes răspunsul organizatorilor EuroCup care au trimis echipei clujene mai multe formulare de completat, în vederea obiţinerii unui wildcard.

Contactat de către totalbaschet.ro preşedintele executiv al grupării campioane, Mircea Cristescu, a afirmat faptul că nu ştie când va primi un răspuns oficial din partea organizatorilor EuroCup.

Am primit mai multe formulare din partea organizatorilor spre a le completa, să răspundem scris la faptul că suntem înteresaţi să jucăm în EuroCup. Este un wildcard disponibil, noi l-am primit şi acum rămâne să aşteptăm. Decizia rămâne la latitudinea organelor competente. Nu ştiu să vă spun exact când vom primi răspunsul, însă cu siguranţa acesta va fi trimis înainte de 7 iulie, atunci când vor avea loc tragerile la sorţi de la Barcelona.

Cristescu a adăugat că "U" Mobitelco Cluj-Napoca îşi doreşte să evolueze într-o competiţie puternică.

Ne dorim să luptăm la un nivel cât mai înalt chiar dacă nu avem echipă cu super valori. Anul trecut eu sunt de părere că CSU Ploieşti şi Steaua Bucureşti au avut evoluţii bune în EuroChallange, Steaua fiind foarte aproape de a trece de grupe, iar dat fiind faptul că noi am fost mai buni decât ambele formaţii probabil că putem trece de grupe. De asemenea, putem să ne încercăm norocul şi în EuroCup, ne dorim să evolăm într-o competiţie puternică.

Întrebat dacă participarea în EuroCup ar schimba strategia transferurilor, Cristescu a afirmat următoarele:

Nu neaparat. Străinii în mare parte se cunosc. La capitolul jucători români probabil vom mai aduce încă unul pe lângă Miţă Paul.

Abordată situaţia privind viitorul lui Claudiu Fometescu, odată cu sosirea lui Miţă Paul la Cluj-Napoca, Cristescu afirmă că nu s-a luat nicio decizie în ceea ce-l priveşte pe Claudiu.

Încă nu ne-am hotărât, mă refer la conducere şi la Fometescu. El şi-a atins un scop, pot să spun că ne-a ajutat să ne atingem scopul, iar de aici încolo rămâne să vedem.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!