Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: "În acest an am reuşit să creăm o echipă mai solidă"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.10.2012

Au mai rămas câteva ore până la duelul dintre "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca şi BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, confruntare ce face parte din etapa a 3-a, intermediară, a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Cele două echipe se vor confrunta la Sala Sporturilor Horia Demian, de la orele 19:00.

La conferinţa de presă premergătoare partidei, Mircea Cristescu a declarat, conform u-mobitelco.ro, că este mulţumit de meciul cu Sibiu, însă nu şi de cel cu Dinamo.

Să nu uităm că am jucat cu Dinamo și cu Sibiul, echipe care sunt în formare și sunt ferm convins că au mai mult de arătat în acest campionat. Suntem însă peste plan în ceea ce privește accidentările. Avem șase jucători accidentați, dintre care trei operați, dar așa este în sport și în special când încerci să faci performanță, nu tot timpul se întâmplă așa cum ne dorim. În acest an, am reușit să creăm o echipă mai solidă din toate punctele de vedere. Sunt mulțumit de victoriile de până acum, mai puțin de ceea cu Dinamo și, după cum a spus și domnul Bavcevic, atitudinea jucătorilor nu a fost ceea care ar fi trebuit. Să sperăm că în meciurile care vor veni vom jucă mai bine. Miercurea Ciuc este o echipă destul de periculoasă, dacă nu te pregătești cum trebuie. Ei au trecut de factorul necunoscut, în sensul că ne cunosc destul de bine, pentru că am jucat cu ei în pregătiri.

Preşedintele clujenilor a vorbit şi despre cei şase jucători accidentaţi, lista fiind "completată", zilele acestea, şi de Reinar Hallik.

  • Steve Ross a inceput alergarile usoare, banuiesc ca in scurt timp, cred ca in 2 saptamani, va reintra in pregatirea echipei.
  • Tyler Morris - din pacate, cu toata dragostea si respectul fata de ce a fost cand ne-a adus un plus, vorbesc de norocul din finala, Morris a venit la Cluj, s-a antrenat doar patru zile si dupa aceea am observat ca accidentarea e mai mult o uzura foarte mare in articulatia genunchiului. Probabil ca recuperarea pe care a facut-o in SUA a fost prea puternica si tot cartilajul lui este ros si mancat. La el este o problema de timp, de regenerare a cartilajului, tratament, probabil undeva in luna ianurie va putea reveni.
  • Mihai Silvasan - speram ca aceasta este ultima saptamana de recuperare la Targu Mures. El a avut o ruptura musculara pe care, dupa o gramada de ecografe si rezonante magnetice, care nu aratau ca ar fi ruptura, s-a dovedit ca pana la urma a avut o ruptura de 5 cm. Acum a ajuns la la 2 cm si banuim ca de saptamana viitoare va putea reintra in pregatiri cu echipa.
  • Paul Chetreanu - Din pacate ruptura lui de 14 cm peste care am crezut ca a trecut nu este atat de bine sudata pe cat ne-am fi dorit. Domnul Bavcevic a luat legatura cu specialisti  din Croatia pe care ii cunoaste si, daca va fi cazul, pentru Paul vom face absolut totul pentru a-l aduce pe teren. Si la el este vorba de timp.
  • Reinar Hallik si Sean Barnette nu sunt refacuti suta la suta: Hallik are o contuzie la umar iar Barnette la glezna, a primit o lovitura in meciul cu Dinamo.

Nu în ultimul rând, oficialul ardelenilor l-a lăudat pe tânărul Mario Lazăr pentru prestaţiile sale de până acum.

Din fericire, avem un lot numeros si plusul cel mai mare a venit din partea copiilor. Mario Lazar ne-a surprins placut la Sibiu prin combativitatea pe care a avut-o, prin mingile castigate si modul lor de a vedea primul impact cu Divizia A. Sa speram ca nu o sa fie un caz singular, aceelasi lucru il asteptam si de la Ciotlaus si de la ceilalti tineri".

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!