Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: "Putem beneficia de un wildcard EuroCup"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.06.2011

În cadrul unei declaraţii publicate pe site-ul u-mobitelco.ro preşedintele formaţiei campioane în Divizia A masculină de baschet, Mircea Cristescu, afirmă că echipa ar putea primi un wildcard pentru a evolua sezonul viitor în EuroCup. Acest lucru ar fi o surpiză ţinând cont de faptul că "U" Mobitelco Cluj-Napoca are două participări în Cupele Europene, în sezonul 2005/2006 participând în cea de a 4-a competiţie ca nivel în Europa: Europe Cup Challenge (competiţie ce acum nu mai există) respectiv în anul 2008/2009, părăsind competiţia după primul tur preliminar. Nu punem la scoteală Liga Europei Centrale de anul trecut, competiţie care nu s-a mai disputat datorită numărului mare de echipe ce s-au retras.

Chiar dacă Cluj-Napoca nu va primi un wildcard, aceasta va evolua cu siguranţă în Euro Challenge conform spuselor lui Cristescu.

Avem sansa, daca vom beneficia de un wildcard, de a juca in Eurocup. Vom primi un raspuns in acest sens in cateva zile, daca nu, vom evolua cu siguranta in Eurochallenge - a declarat preşedintele executiv pentru sursa mai sus amintită.

Ruşii de la Unics Kazan au câştigat ediţia 2010/11 a EuroCup, cea de-a doua competiţie ca valoare în baschetul european masculin rezervat echipelor de club. Formaţia pregătită de către Evgeny Pashutin a depăşit pe Cajasol Sevilla, scor 92-77, în finala competiţiei.
Vă reamintim faptul că EuroCup este o competiţie în care ţările unde baschetul nu este considerat un sport profesionist, ca şi România, nu au acces decât dacă obţin un wildcard.

Foto: mediafax 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!