Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mirel Dragoste: „Clujenii s-au apărat mult mai agresiv în partea a doua a meciului și am cedat”

Mirel Dragoste: „Clujenii s-au apărat mult mai agresiv în partea a doua a meciului și am cedat”

CSU Sibiu s-a văzut învinsă în primul derby al Ardealului din sezonul 2021-2022 al Ligii Naționale de Baschet, 92-80 pe terenului lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci disputat vineri (12.11).

La finalul partidei, Mirel Dragoste a oferit câteva declarații pentru baschet.ro. Conducătorul de joc al Sibiului a spus unde s-a făcut diferența:

„Nu sunt foarte multe de spus. Am luptat până în ultimul minut, dar în sfertul trei ne-am cam pierdut puțin și acest lucru s-a văzut. U-BT este genul de echipă care vine peste tine dacă te prinde mai puțin focusat și ei au marcat niște coșuri foarte importante de 3 puncte. S-au apărat mult mai agresiv în partea a doua a meciului și am cedat, iar asta s-a văzut pe tabela de marcaj.”

Întrebat de ce formația sa a ales să se apere în 2-3 zonă, sportivul a adăugat:

„Trebuia să venim cu ceva nou, având în vedere că jucăm în puțini jucători, să-i impresionăm ca să zic așa și să nu se aștepte la asta. Se pare că am reușit până la pauză și încă la câteva faze după reluare, dar apoi au găsit sistemele necesare în atac și ne-au taxat de fiecare dată când au avut ocazia.”

Dragoste crede că rotația scurtă a fost principalul adversar al Sibiului, care are 1-7 bilanț în campionat:

„Nu pot să zic că e o situație wow, nimeni nu se gândea la începutul sezonului și nu știam că va fi așa. Dar cu toate aceastea dăm tot ce avem mai bun și știm că o să fie ok. Am avut multe meciuri pe care le-am pierdut în ultimul minut și asta ne-a costat, pentru că jucăm în puțini jucători și asta se vede. Obosim, iar pe finalul meciului nu mai suntem lucizi. Cu toate acestea, știm că o să vină și momentele bune și lucrăm zi de zi la antrenamente pentru asta și rămânem cât de pozitivi putem. O să trecem cu bine peste tot!”

Întrebat cum se simte că primește multe minute, alături de Lucas Tohătan și Rareș Uță, jucătorul Sibiului a replicat:

„Mă bucur de fiecare dată când jucătorii români joacă mult și-și fac treaba și merită să fie pe teren, indiferent că sunt din echipa mea sau din altă echipă. Mă bucur că pun osul la treabă și așteptăm să și câștigăm împreună meciurile care urmează.

Mirel Dragoste a încheiat meciul cu 10 puncte marcate, 3 recuperări și 4 assist-uri, dar a avut și 5 posesii pierdute.

 

*foto: arhivă Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!