Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mirel Dragoste: „Oradea porneşte ca favorită, dar vom lupta pentru victorie”

Mirel Dragoste: „Oradea porneşte ca favorită, dar vom lupta pentru victorie”

SCM Timișoara joacă sâmbătă, de la ora 18:45, pe propriul teren cu CSM CSU Oradea. Cele două formații sunt despărțite de un punct în clasament, cu o victorie în plus pentru campioană. Mirel Dragoste, jucătorul lui SCM Timișoara, a prefațat duelul din etapa a 6-a a grupei valorice A din LNBM. Acesta speră la victorie, dar nu se bazează pe oboseala bihorenilor, care au jucat dublul meciurilor oficiale față de timișoreni în acest sezon.

Alb-violeții au avut o săptămână după meciul de la Cluj-Napoca (din etapa a 5-a, pierdut cu 70-79) pentru a pregăti confruntarea de sâmbătă. Bănățenii au 2 victorii și 3 înfrângeri în startul de campionat, fiind pe locul 6, la egalitate cu alte trei echipe. Campioana are un punct în plus (8) după 3 victorii și 2 înfrângeri, fiind pe doi. CSM CSU Oradea a disputat două partide cu BC CSU Sibiu în ultima săptămână, duminică în campionat și miercuri în FIBA Europe Cup. Victoria din ultimul joc cu sibienii le-a adus elevilor lui Cristian Achim calificarea în faza următoare a cupei europene.

„Suntem pregătiţi pentru aceste dueluri. La Cluj am ţinut aproape de adversari cam pe toată durata meciului, însă pe final nu am fost la fel de concentraţi cum ne-am fi dorit să fim. În partida cu Oradea, adversara noastră porneşte ca favorită, dar vom lupta pentru victorie. Fie ca echipa mai bună să câştige! Sperăm să fim victorioşi, vrem să ne impunem în faţa propriilor suporteri, pentru că am pierdut două partide pe teren propriu. Nu ne bazăm pe faptul că orădenii sunt obosiţi, ei au arătat că pot face faţă şi în campionatul intern, şi în Europa, unde au acumulat patru victorii consecutive şi sunt deja calificaţi în runda următoare. Vom intra pe teren foarte motivaţi, vom da totul pentru a câştiga!”, a declarat Mirel Dragoste pentru site-ul oficial al SCM-ului.

Jucătorul de 24 de ani a disputat în sezonul precedent ambele finale ale competițiilor interne contra lui CSM CSU Oradea, câștigând cupa alături de BC CSU Sibiu, dar pierzând titlul. În această vară fundașul a trecut la SCM Timișoara și în 5 partide din campionat are medii de 5,2 puncte, 2,2 recuperări, 1,2 pase decisive, 1,2 turnovers și 3,2 eficiență în 19:26 minute.

„În ceea ce mă priveşte, mă simt foarte bine la Timişoara. Domnul antrenor Dragan Petricevic ne ţine concentraţi pentru fiecare meci, iar conexiunile de joc funcţionează tot mai bine. Mă bucură să văd că la antrenamente ne înţelegem tot mai bine pe parchet. Eu cred că va fi un sezon foarte bun pentru echipa noastră, deşi se anunţă a fi un campionat extrem de puternic. Victoriile obţinute pe teren propriu ar trebui să conteze enorm. Urmează deplasări lungi pentru noi, dar vom lua fiecare meci în parte. Fie că jucăm acasă sau în deplasare trebuie să ne facem datoria cât mai bine şi să câştigăm”, a adăugat Mirel Dragoste pentru aceeași sursă.

Partida dintre SCM Timișoara și CSM CSU Oradea se dispută sâmbătă, de la ora 18:45, la Sala Constantin Jude. Brigada de arbitri va fi formată din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Istvan Bertalan, supervizați de Mihai Caraion. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 3.

*foto: Baschet SCM Timișoara facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!