Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Misa Perisic: ”Există un progres în jocul echipei!”

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
18.01.2013

Într-o conferință de presă susținută joi, Misa Perisic, antrenorul lui CSU Atlassib Sibiu, a afirmat că rezultatele din ultima perioadă  ale echipei pe care o pregătește se datoarează programului încărcat și schimbărilor ce au intervenit la nivelul lotului. Tehnicianul consideră însă că este evident progresul în evoluția echipei, dând drept exemplu rezultatele cu BC Timișoara din campionat și din Cupă.

Mai întai vreau să spun că mă aflu aici de 40 de zile şi în acest timp am avut 10 de meciuri. Asta înseamnă că a fost foarte greu sa pregătim echipa pentru că am jucat în fiecare vineri şi trebuia să odihnim jucătorii care au jucat meciul trecut şi în acelaşi timp să schimbăm ceva, a fost aproape imposibil. Din cauza asta nu sunt mulţumit, însă am câştigat 5 şi am pierdut 3 din cele 8 meciuri pe care le-am jucat în campionat. Asta înseamnă că avem încă şanse să prindem Play-Off-ul. Cea mai mare problemă pentru noi a fost că fiecare echipă cu care am jucat a jucat înainte cu Dinamo şi a putut să îşi odihnească jucătorii mai importanţi şi să se antreneze pentru că până acum Dinamo a jucat doar cu juniori. Pentru noi a fost diferit, am avut meci greu miercuri, meci greu sâmbătă şi asta nu a fost un lucru bun. Cred că ne trebuie timp să muncim. Este total diferit când te poţi pregăti 7 zile, mai ales că echipa şi-a schimbat antrenorul şi 2 jucători. O să dau un exemplu: am pierdut 2 meciuri cu Timişoara în cupă la câteva puncte şi la 1 lună şi jumătate distanţă am pierdut la 20 sau 30 de puncte. Un progres există şi sper că acum, având meciuri din 7 în 7 zile o să ne descurcăm mai bine […] De când am venit, toate meciurile au fost de totul sau nimic. Toate echipele sunt foarte puternice, să luam de exemplu Asesoftul, cea mai bună echipă din România, care a pierdut cu Timişoara şi Mureş.  Sau Mediaşul, care se află într-o situaţie asemănătoare cu a noastră.

Referitor la CSM Oradea, adversarul din această etapă al sibiului, Perisic spune că este o echipă bună, cu relații de joc sudate și cu un antrenor foarte bun.

Despre acest meci pot spune că Oradea nu ne-a prins într-un moment prea bun deoarece avem nevoie de timp. Dar asta e,  eu cred că atunci când toţi jucătorii vor fi “în funcţiune” o să fie bine. Nu pot promite nimic, chiar dacă jucăm cu Constanţa sau cu Asesoft.  Jucătorii de bază de la Oradea sunt împreună de mult timp, cu acelaşi antrenor. Au un avantaj mare pentru că se înţeleg foarte bine şi ştiu cum să reacţioneze.  La Oradea s-a facut o treabă foarte bună, bine gândită. Când Cristi (Achim, n.r.) a mers acolo erau pe locurile 12-13 şi au mers pas cu pas.

Antrenorul pune înfrângerea cu U Mobitelco din etapa trecută pe seama faptului că jucătorii nou sosiți la echipă nu au avut timp să se integreze și crede că sunt exagerate criticile de după fiecare partidă pierdută.

Noii jucători au nevoie de timp să se acomodeze, în meciul cu Cluj nu au fost încă integraţi în echipă. Am fost întrebat dacă jucătorii nu au înţeles ceva. Oamenii sunt obișnuiţi să acuze dar ăsta e sportul.

CSU Atlassib Sibiu și CSM Oradea se întâlnesc duminică, d ela ora 18, în direct pe DigiSport.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!