Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Misiune complicată pentru CSU Sibiu în primul joc al anului în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.01.2024

Misiune complicată pentru CSU Sibiu în primul joc al anului în LNBM

În probabil cel mai atractiv duel al rundei în Liga Națională de Baschet Masculin, CSU Sibiu caută să își ia revanșa împotriva celor de la CSM Târgu Mureș pentru eșecul din tur. Confruntarea este programată sâmbătă, pe terenul vulturilor.

În unicul duel direct din acest sezon, gruparea care a promovat sezonul trecut a avut câștig de cauză la capătul unui meci dominat de la un capăt la altul. Scorul final a fost 80-66 într-un meci în care oaspeții nu au condus decât o singură dată.

Formația pregătită de George Trif a fost dirijată de către patru baschetbaliști străini în acea dispută. Goran Gajovic și Jakob Lowrance au adunat câte 14 puncte, urmați de Mladen Jeremic cu 13, respectiv Jonathan Person cu 12. Szabolcs Santa a fost și el în double-digits cu 10.

De partea cealaltă, CSU Sibiu a avut doar trei jucători cu minim 10 puncte: Rareș Uță (11), Pavlin Ivanov (10) și Mouhammed Barro (10). Monyea Pratt a flirtat cu un triple-double: 9 puncte, 7 recuperări și 11 pase decisive. Galben-albaștrii s-au bazat doar pe patru jucători străini în acel meci deoarece nu îi găsiseră încă un înlocuitor lui Kyle Adnam.

Mureșenii sunt una dintre marile surprize ale primei faze din Liga Națională de Baschet Masculin. În ciuda problemelor ce nu le-au permis să realizeze prea multe mutări în această vară, elevii lui George Trif sunt aproape siguri de calificarea în Top 10 datorită bilanțului de 9-4. Echipa traversează o serie de cinci victorii consecutive, cea mai lungă din campionat după cea a lui U-BT Cluj-Napoca.

Dacă mergem mai departe, observăm că CSM a câștigat șapte dintre ultimele opt meciuri, singurul eșec venind pe terenul lui FC Argeș, la patru puncte. În acest timp, Mureșul a învins echipe precum CSM Constanța, SCM U Craiova, CSU Sibiu și cel mai important, CSM Oradea.

De partea cealaltă, Sibiul stă cu 7-6 în clasament și duce în continuare o luptă aprigă pentru calificarea în următoarea fază a campionatului. Avantajul ardelenilor este faptul că vor da piept cu codașele Conferinței B, Petrolul Ploiești și CSM Focșani, în ultimele două etape ale sezonului regulat.

Mladen Jeremic este coșgheterul oaspeților de sâmbătă, cu o medie de 14.9 puncte pe meci. La recuperări, cel mai bine stă veteranul Szabolcs Santa, cu 5.8 pe meci, în timp ce la pase decisive se remarcă Goran Martinic, cu 4.9 în medie.

Cel mai bun marcator al vulturilor este un jucător român. Rareș Uță are o medie de 12.4 puncte pe meci. Monyea Pratt are monopol asupra recuperărilor și paselor decisive, cu 7.1, respectiv 5.3 la aceste capitole.

Confruntarea dintre BC CSU Sibiu și CSM Târgu Mureș este programată sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!