Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Misiune grea, dar nu imposibilă pentru Energia Rovinari

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
16.10.2012


Sala Sporturilor Tg-Jiu

Miercuri, 17.10

Ora 19.00


  Fișa meciului

 

Un nou episod al seriei dintre CS Energia Rovinari și BC Timișoara va rula miercuri, la Sala Sporturilor din Tg-Jiu. Cea de-a 14-a confruntare dintre cele două protagoniste va debuta cu începere de la ora 19.00.

Echipa gazdă se reîntoarce pe terenul propriu după ce a înregistrat o victorie importantă în compania celor de la Miercurea Ciuc. Elevii lui Slobodan Nikolic au avut emoții pe finalul de meci, pe care însă au reușit să și-l adjudece la scorul de 81 la 74. Astfel, gruparea gorjană are la activ un bilanț de 2 victorii din tot atâtea posibile, clasându-se momentan pe locul al 5-lea.

Urcăm mai sus cu trei poziții și găsim echipa condusă de pe margine de Predrag Badjnarevic. Cu un start de foc împotriva celor de la BC Mureș, respectiv CSM București, formația de pe Bega a adunat 4 puncte din 4 posibile și arată momentant ca o echipă de neoprit.

Așa cum am precizat anterior, amfitrionii primesc vizita unei echipe redutabile a campionatului, cu aspirații serioase la titlu. Balanța înclină cu siguranță înspre oaspeți care nu numai că au un lot mai valoros decât cel al Energiei, însă legăturile de joc sunt mult mai strânse, iar colectivul este unul unit. Formația bănățeană mizează în principal pe nucleul din sezonul trecut, de la mare la mic amintindu-i: Zlatko Jovanovic, Bogdan Poesscu și Dominique Archie. De asemenea, acestora li se pot adăuga și noile achiziții, printre care se regăsește și noua revelație a campionatului din spatele liniei de 6.75 în persoana lui Ivan Jelenic.

La polul opus, gruparea gazdă se așteaptă la un meci dificil împotriva oponentei timișorene, cum de altfel a fost dintotdeuna. Amfitrionii își păstrează șanse la victorie, întrucât aceștia au puterea și forța de-a consemna oricând surprize. Pentru ca misiunea să devină posibilă însă, va trebui ca principalii artizani ai ultimelor două victorii, David Steffel și Stefan Atanackovic să joace la aceeași capacitate precum în confruntările anterioare. De asemnea, Louis Darby, o prezență nu atât de semnificativă în debutul acestui campionat, va trebui să se ridice la nivelul său, caz în care se află și noul venit, Flavius Lăpuște. Bineînțeles că la toate acestea ar mai trebui să adăugăm o defensivă mul tmai responsabilă și o concentrare mult mai intenă, factori ce ar putea-o propulsa echipa Energiei la cârma meciului.

Un alt aspect important al meciului este de asemenea banca de rezerve de care fiecare protagonistă va dispune. La acest capitol am putea spune că cele două formații sunt echilibrate. Ambele au o rotație de 4, respectiv 5 jucători de rezervă dintre care 2 pot fi folosiți cu încredere în postura de titulari.

În ceea ce îi privește pe jucătorii români, atuul merge direct către echipa vizitatoare. Având în Bogdan Popescu și Andrei Căpușan, de altfel foști jucători ai Energiei, doi oameni de încredere, tehnicianul Badjnarevic îi mai are la dispoziție atât pe Dragoș Andrei, cât și pe Dan Păltinișanu, asta sigur exceptându-i pe cei 3 juniori de perspectivă. De partea cealaltă, Flavius Lăpuște, Viorel Mocanu și Adrian Roșu sunt cei trei autohtoni pe care Nikolic senior mizează în acest sezon. Ca o completare, în ciuda regulii Federației privind ”românul în teren”, cei doi antrenori par să nu ia în calcul decizia și să beneficieze cu încredere de aportul jucătorilor români.

Totodată, diferența dintre cele 44 de pase decisive ale timișorenilor și numai 17 aparțiând echipei Energiei spun foarte mult despre jocul ambelor echipe și despre cum tehnicianul bănățean, spre deosebire de Slobodan Nikolic, mizează mai degrabă pe un joc colectiv, nu pe individualități.

Toate acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să urmărim îndeaproape confruntarea și să vedem care dintre cele două protagoniste va gestiona mai bine situația și va reuși să se impună.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!