Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miză importantă la Sibiu pentru ambele protagoniste

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.03.2012

BC Timișoara întâlnește pe CSU Sibiu, la Sala Transilvania, în cea mai scurtă zi a anului calendaristic 2012. Partida de pe Cibin prezintă miză deosebită pentru ambele protagoniste.

Formația pregătită de către Cătălin Vulc are 13-12 în acest moment și ocupă poziția a 8-a în clasament datorită faptului că are un meci mai mult disputat decât Energia Rovinari. În aceste condiții, CSU Sibiu are nevoie de victorie în propriul fief pe mâna unei formații aflate pe prima poziție a clasamentului dar care a dat semne de oboseală recent, cu precădere în partidele disputate în deplasare.

BC Timișoara a pierdut surprinzător la Giurgiu și apoi în partida de la Târgu Jiu dar în pofida acestor rezultate Leii din Banat sunt în prima poziție. Această situație este datorată parcursului foarte bun din perioada premergătoare, atunci când alb-violeții au jucat la altă intensitate. Trupa lui Predrag Badnjarevic va reveni fruntea clasamentului chiar și în cazul unui eșec la Sibiu, dar într-o astfel de situație ar avea șanse tot mai mici de a încheiat sezonul regulat în prima poziție.

Așadar, miză deosebită pentru ambele protagoniste, chiar dacă din motive complet diferite. În plus, va fi cea de-a 20-a confruntare directă consemnată în ultimii șapte ani de zile. În momentul de față bilanțul general al acestui duel este de 10-9 în favoarea bănățenilor.

În sezonul regulat Sibiu are 7-6. Leii din Banat au câștigat seria de playoff care a opus cele două formații în sezonul 2009/10. Atunci a fost 3-2 pentru alb-violeți. De asemenea, Timișoara a triumfat și în semifinala de Cupa României din sezonul 2006/07.

În Sala Transilvania cele două protagoniste ale jocului de mâine s-au confruntat de nouă ori. Scorul este de 6-3 în favoarea gazdelor. Ultimul meci desfășurat la Sala Transilvania a avut loc pe 14 noiembrie 2010 și s-a încheiat cu scorul de 91-81 în favoarea lui CSU Sibiu. A fost ultima victorie a ardelenilor în fața Timișoarei. De atunci s-au întâlnit în două rânduri pe malul Begăi și victoria a fost obținută de gazde: 67-66 în 13 martie 2011, respectiv 101-97 în 10 decembrie 2011.

Ultimul joc direct a consemnat și singura confruntare între Vulc Jr și Badnjarevic. În acel meci Zlatko Jovanovic a avut 29 puncte și 6 pase decisive, Dominique Archie a adăugat 28 puncte și 10 recuperări, Bogdan Popescu a bifat 19 puncte și 13 recuperări, iar Branko Cuic a terminat cu 12 puncte, 11 recuperări și 6 pase decisive. În replică, Mychal Kearse a avut 23 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, Kaylone Riley a contribuit cu 22 puncte, Jay Wisseh a avut 18 puncte și 9 pase decisive, iar Nikita Khartchenkov a totalizat 18 puncte și 6 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!