Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mladen Jeremic aduce victoria lui Rapid București cu un coș în ultima secundă

Mladen Jeremic aduce victoria lui Rapid București cu un coș în ultima secundă

Astăzi, 28 ianuarie, SCM U Craiova și CS Rapid București s-au întâlnit într-un meci din cadrul etapei a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultima din prima fază a campionatului.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Demonte Flanningan, George Blaj Voinescu, Dimitrije Nikolic, Topias Palmi

CS Rapid București: Matei Dorneanu, Filip Barovic, Vaidas Kariniauskas, Tudor Gîrbea, Tyler Stone

Blaj Voinescu a marcat primele puncte ale partidei, urmate de trei coșuri înscrise de Kariniauskas, Stone și Barovic. Gazdele au răspuns cu un parțial de 10-0, însă oaspeții s-au apropiat curând la o singură posesie: 16-13. Milivoje Mijovic și Josip Bilinovac și-au mai trecut în cont câte un coș iar, după două libere transformate de Watson, scorul primului sfert a fost 20 la 16 pentru olteni.

Aceștia au controlat sfertul secund, având două momente în care s-au distanțat la șapte puncte (26-19 și 34-27). Dar giuleștenii au găsit soluții de fiecare dată, grație ofensivei lui Kariniauskas, Stone și Barovic. În cele din urmă, actul al doilea s-a încheiat cu scorul de 41 la 39 pentru SCM U Craiova.

După revenirea de la vestiare, cele două adversare au continuat să meargă cap la cap, niciuna nereușind să se distanțeze decisiv. De fiecare dată când una dintre formații reușea să marcheze și să aibă un avantaj de o posesie, cealaltă grupare egala. Cu 33 de secunde rămase din sfertul al treilea, Mladen Jeremic a izbutit o triplă, însă Edwards a răspuns cu un coș în ultima secundă și tabela arăta egalitate: 64-64.

Elevii lui Vitaly Stepanovski au început mai bine actul decisiv și s-au distanțat la cinci puncte (69-64), provocându-l pe Tudor Costescu să ceară time-out. A urmat un parțial de 10-2 al alb-vișiniilor și Rapid a trecut la conducere: 71-74. Craiova a răspuns cu un run de 9-4 prin care a trecut în față și a urmat un nou timp de odihnă. După reluarea disputei, Stone a marcat patru puncte la rând, apoi Nikolic a egalat și Kariniauskas a înscris un coș, provocându-l pe tehnicianul alb-albaștrilor să solicite întreruperea jocului. Hopkins a egalat printr-un slam-dunk, apoi fiecare formație a ratat câte o aruncare și, în ultima secundă, Jeremic a reușit coșul victoriei pentru CS Rapid București: 86-84.

Pentru învingători s-au remarcat Tyler Stone (22 de puncte), Josip Bilinovac (18 puncte), Vaidas Kariniauskas (15 puncte) și Mladen Jeremic (10 puncte). De partea cealaltă, liderii gazdelor au fost Dimitrije Nikolic (20 de puncte), Giordan Watson (16 puncte), Shawn Hopkins (13 puncte) și Demonte Flanningan (10 puncte).

*foto: Facebook – Baschet Rapid

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Ne-am batut singuri!
    Rapidul e o echipa departe de a fi o sperietoare,ne-a invins cu noroc intr-o partida in care am continuat seria evolutiilor slabe.In rest de semnalat doar ca Stone e un jucator excelent si care se si implica,nu traieste doar din valoare;arbitrajul din liga este la cote inimaginabile de slab si sustin asta in conditiile in care urmaresc cel putin doua jocuri in fiecare etapa;poate imi explica si mie cineva mai priceput cum reuseste Tibarna,la 2,1m si 20 de ani de baschet sa faca 4 meciuri consecutive(Sibiu,Ploiesti,Porto,Rapid) cu ZERO PE LINIE la realizari,ca la nesimtirea pe care o are el nu poate nici macar sa isi ceara scuze!

    cu 1 an în urmă (28.01.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Rapid
    Aștept cu maxima nerăbdare următoarea mutare a Rapidului. Blevins este din alt film neadaptat as zice și îl vad ca un mare minus în rotația echipei. De altfel sunt convins ca Rapidul va fi i nuca tare în actualul sezon... Craiova asa cum o vad eu astăzi trebuie sa spere la maximum locul 7 dar nu m-ar mira sa cada în afara locurilor de play-off.

    cu 1 an în urmă (29.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!