Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Moment istoric pentru U-BT Cluj-Napoca - galeria s-a reîntors la sală

Moment istoric pentru U-BT Cluj-Napoca - galeria s-a reîntors la sală

Luni, 10 februarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSM CSU Oradea, scor 68-61, și a câștigat Cupa României. Prin urmare, sezonul 2019-2020 a devenit al 5-lea consecutiv în care alb-negrii reușesc să obțină un trofeu.

Stagiunea precedentă nu s-a încheiat prea bine pentru gruparea clujeană. U-Banca Transilvania a fost eliminată, atât din semifinalele Cupei, cât și dn semifinalele Ligii Naționale, de către CSM Oradea, iar aceste rezultate au dus la demisia lui Mihai Silvășan.

Medaliile de bronz nu au fost de ajuns pentru a-i satisface pe suporterii dezamăgiți, iar un nor de incertitudine s-a lăsat deasupra clubului universitar. Însă, situația avea să se schimbe curând.

Prima veste a verii legată de U-BT se referea la venirea lui Dusko Vujosevic în staff-ul tehnic al ardelenilor. Acesta urma să fie ajutat de Silvășan care, în cele din urmă, a revenit în funcția de antrenor principal.

Opt luni mai târziu, formația clujeană a obținut Cupa României, primul trofeu pus în joc de către Federația Română de Baschet. Pe lângă această performanță, „studenții” se află pe locul al doilea în Liga Națională și în primele opt echipe din FIBA Europe Cup.

Însă, dincolo de reușitele din teren, probabil cel mai important eveniment din acest an este reprezentat de revenirea galeriei lui „U” la sală. Aceasta s-a dovedit a fi decisivă în victoriile obținute de elevii lui Vujosevic în FIBA Europe Cup și în Cupa României.

De altfel, reputatul antrenor muntenegrean a subliniat de mai multe ori, de-a lungul sezonului, importanța publicului.

„Nimic nu poate exista fără fani. Suporterii din sală trebuie să primească respectul nostru. Drept urmare, marketing-ul este foarte important. Avem datoria să aducem cât mai mulți oameni în sală și să îi convingem să mai vină la meciurile noastre. Când antrenam în Euroligă, cei de acolo ne-au dat o serie de amenzi și am jucat cu sala goală. Totul părea un teatru al absurdului și baschetul nu trebuie jucat în astfel de condiții. Meciurile grele, cu sala plină, transmit o emoție diferită”, spunea Vujosevic într-un material video apărut pe pagina de Facebook a lui U-BT Cluj-Napoca.

Galeria lui „U” a cântat în continuu în timpul finalei cu CSM CSU Oradea și nu s-a oprit nici după fluierul final. La 4Champions, un restaurant din incinta BTarena, fanii au sărbătorit victoria alături de o parte din jucători și din staff.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro) on

Aceștia le-au scandat numele lui Mihai Silvășan, Branko Cuic și Dusko Vujosevic și au cântat împreună cu ei. De asemenea, galeria, condusă de Mircea Cenan, a strigat și „Mircea Cristescu”, făcând astfel un pas important spre rezolvarea unui conflict mai vechi.

Aștept de 15 ani momentul acesta”, ne-a mărturisit, emoționat, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai alb-negrilor, referindu-se la revenirea galeriei la meciurile de baschet.

Și jucătorii au avut parte de o primire foarte bună. Ultrașii lui „U” au cântat alături de Patrick Richard și Darko Planinic, strigând „Petrică” și „Il Capitano”.

Sărbătoarea a ținut până după miezul nopții, iar fanii au promis că vor continua să-și susțină echipa iubită.

Mergem în Germania, la meciul cu Medi Bayreuth. Am sunat alți membri ai galeriei, care lucrează în Germania, și i-am anunțat să se adune toți în Bayreuth”, ne-au spus mai mulți suporteri prezenți în BTarena.

Așadar, este un nou început pentru U-BT Cluj-Napoca. Toate eforturile depuse de către echipa de marketing, prin interviuri, materiale video, prezența pe rețelele de socializare și multe altele, au dat roade, iar succesul de pe teren a avut și el un rol important.

Rămâne de văzut cum se va desfășura situația în continuare, dar cert este că galeria reprezintă piesa lipsă de care clujenii au avut atâta nevoie în ultimul deceniu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Atmosfera senzationala 1
    Nu a mai fost asa o atmosfera de pe vremea echipei cu Ghita Muresan pivot, cand galeria, printre altele, fredona celebrul " Profesoru, Ghita profesoru ! " . Reantoarcerea galeriei este chiar mai importanta decat cucerirea Cupei, cum am mai subliniat, sper ca conducerea sa constientizeze, ca acest public minunat merita un lot valoros, care sa adune treptat cat de multi spectatori in BTArena, de la 5000 in sus . Cu privire la finala, felicitari pt victorie si determinare, dar trebuie sa recunoastem ca am avut si noroc cu jocul extrem de slab al CSM-ului . Tarolis in aparare imperial, Petrica tot cu greseli nepermise, Peak asa si asa . Uta a demonstrat ca merita mai multa incredere, Kuti, cum bine a anticipat un coleg, n-a mai repetat evolutia din meciul cu Timisoara , Calnicenco , ca in majoritatea cazurilor, modest . Planinic foarte bun, Zganec, util . Oricum , pt o eventuala finala de campionat cu Oradea, trebuie un joc mult inbunatatit, ca doar bihorenii nu vor repeta, presupun, evolutia palida de ieri . Haide UBT !!!

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    *
    Oare si pe baschet. Ro i-am cumparat cu bitcoin sau cu vreun bancomat plin de la Bt pt acest articol? Sa ne zica suporterii oradeni.
    Felicitari pt articol. Frumos si articolul cu Mircea Cenan aka RJ. Respect pt 'boxa' cei care stiu ce scriu. La meciul cu Ironi era la fel de transpirat ca jucatorii

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Deși nu ma omor după Cupa României, este un trofeu și trebuie apreciat ca atare. Însă atmosfera de la meci a făcut toți banii.
    Rămâne însă să vedem ce se va întâmpla cu galeria și atmosfera și în momente neplăcute. Sper ca acest moment de ieri sa nu fie singular și sa continue indiferent de parcursul echipei.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    galeria are ntotdeauna dreptate!
    Repet: galeria lui U a fost adevărata furtună de ieri din Cluj, echipa clujeană merită felicitată, dar orădenii s-au bătut singuri prin jocul lor modest din finală! Îmi place publicul de baschet clujean de aseară, acesta se apropie de publicul clujean de baschet al anilor 80 din care făceam parte cu bucurie de fiecare dată, dar parcă mai lipsește ceva pentru ca să fie la fel ca și pe vremea celebrului "Profesore, Ghiță profesore!" ...

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • Cosovic :

    "Transfer"
    Asta este "jucatorul" care trebuia transferat. Sanatosi sa fim cu totii si sper sa prind Polivalenta plina, cu asa atmosfera.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Foarte bine !
    Salutam revenirea galeriei clujene !

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!