Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Momentul când Andriy Agafonov s-a supărat teribil pe cei de la U-BT. Video

Momentul când Andriy Agafonov s-a supărat teribil pe cei de la U-BT. Video

Porter Troupe este unul dintre cei mai importanți baschetbaliști care au jucat în Liga Națională de Baschet Masculin. Acesta s-a întors în această vară în România, la CSM Târgu Jiu, pentru a evolua în ultimul sezon al carierei sale.

Erată:

Se pare că meciul pe care noi l-am prezentat nu este cel înaintea căruia a avut loc această întâlnire între Troupe, Agafonov, Watson și Calnicenco. Duelul la care americanul face referire a fost mai târziu, în Top 6, când BCM U FC Argeș Pitești s-a impus cu 78 la 74. În acel joc, Agafonov a adunat 21 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac pentru un indice al eficienței de +23. Pivotul ucrainean a avut 80% la aruncările de la distanță (4/5) și 50 % la aruncările din interiorul semicercului (4/8).

De partea cealaltă, Zeljko Sakic a terminat cu 7 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și doar 2 aruncări reușite.

Știrea inițială:

În urmă cu câteva luni, Troupe a fost invitat la podcastul Expat Hoops, în cadrul căruia a vorbit despre experiența sa ca jucător profesionist de baschet și a povestit câteva dintre cele mai amuzante amintiri. Una dintre ele este legată de perioadă când juca în țara noastră, la BCM U FC Argeș Pitești.

În sezonul 2017-2018, Troupe l-a avut drept coechipier pe Andriy Agafonov, sportiv ce evoluează în prezent la BC Odessa, în Ucraina. Înaintea unui duel cu U-BT Cluj-Napoca, Giordan Watson, care juca în echipamentul alb-negru, l-a invitat pe Porter Troupe la hotelul unde erau cazați clujenii pentru a petrece seara împreună.

Baschetbalistul american l-a luat cu el și pe Agafonov, care a mers în cameră la Andrei Calnicenco. Acolo, pivotul ucrainean a văzut foaia de scouting pe care o primise fiecare jucător al lui U-BT înainte de duelul cu piteștenii. În dreptul numelui său era trecut că are probleme în apărare și că nu este un aruncător bun.

Această caracterizare l-a supărat pe Agafonov despre care Troupe spune că nu a mai scos niciun cuvânt până înainte de meci. În vestiar, fostul jucător al Piteștiului l-a întrebat pe Troupe: „Îți vine să crezi că oamenii ăștia au scris pe foaia de scouting că eu nu pot arunca și că nu mă apăr? Cred că astăzi o să îi distrug”.

Conform lui Troupe, Agafonov a vorbit urât tot meciul, provocându-i pe Zeljko Sakic și pe Branko Cuic. În plus, baschetbalistul care avea atunci 31 de ani a jucat excelent, adunând 20 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un indice al eficienței de +22. Andriy Agafonov a avut 2/2 la aruncările de la distanță și 7/10 din interiorul semicercului.

Totuși, U-Banca Transilvania s-a impus cu 82 la 81 după o liberă înscrisă pe final de Sakic, adversarul direct al lui Agafonov, care părăsise terenul cu cinci greșeli personale.

Video-ul în care Porter Troupe povestește această întâmplare poate fi urmărit mai jos:

*foto: Facebook – BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ask no questions, hear no lies
    sau ce se intampla cand te uiti unde n-ar trebui :))

    cu 2 ani în urmă (28.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!