Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Monyea Pratt revine pentru prima dată în Sala Transilvania în calitate de adversar

Monyea Pratt revine pentru prima dată în Sala Transilvania în calitate de adversar

Etapa a 8-a din Liga Națională de Baschet Masculin programează partida dintre BC CSU Sibiu și SCM U Craiova. Acest joc este unul special pentru Monyea Pratt, cel care revine pentru prima dată în Sala Transilvania din postura de adversar.

Monyea Pratt a jucat primele sale două sezoane în România la Sibiu. El a devenit rapid printre cei mai apreciați jucători ai formației „galben-albastre” datorită combativității arătate pe parchet dar și pentru aportul adus la toate capitolele statistice ale jocului. Pratt a jucat 53 de partide în echipamentul lui BC CSU Sibiu în cele două sezoane petrecute pe Cibin. În stagiunea 2017/2018 el a înregistrat medii statistice de 12.1 puncte, 6.1 recuperări și 4.4 pase decisive. În sezonul următor, 2018/2019, americanul a bifat cifre de 11.8 puncte, 7.7 recuperări și 5.0 pase decisive.

Al doilea sezon petrecut la BC CSU Sibiu i-a adus lui Pratt și primul trofeu în România, după cucerirea cupei în Final Four-ul de la Cluj-Napoca. Tot în acea stagiune, BC CSU Sibiu a jucat și finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, pierdută în fața lui CSM CSU Oradea.

Pentru Monyea Pratt, perioada petrecută la Sibiu a fost probabil cea mai bună a carierei. El a petrecut câteva sezoane în ligile inferioare din Germania și Franța unde a jucat pentru Uni-Riesen Leipzig, Cuxhaven BasCats și Charleville-Mez. Înainte de a sosi în România, Mo Pratt a jucat două sezoane în prima ligă din Finlanda, pentru Salon Vilpas și KTP Basket.

În vara lui 2019, Monyea Pratt s-a despărțit de BC CSU Sibiu pentru a semna la SCM U Craiova. În primele 7 meciuri ale sezonului americanul are medii statistice de 11.3 puncte, 7.7 recuperări și 6.0 pase decisive pentru formația oltenă.

La SCM U Craiova evoluează un alt jucător care a avut succes la BC CSU Sibiu. Tyler Laser a ajuns și el în vara lui 2019 în Bănie. Fundașul american a fost cel mai bun marcator al LNBM în sezonul 2017/2018, când a îmbrăcat echipamentul lui BC CSU Sibiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!