Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Moș Crăciun Drăgușin

Costin Marinescu

Costin Marinescu
18.12.2012

82 - 70
19-11, 20-17, 21-18, 22-24
  Statistică  

Drăgușin a marcat 22 puncte, a recuperat 14 mingi, ambele recorduri personale stagionale, dar, mai important, a dominat jocul de sub ambele panouri punând reale probleme Mediașului. Din punct de vedere ofensiv pivotul Craiovei a înscris 8/10 aruncări de 2 puncte și 6/9 libere iar în apărarea, pe lângă numărul de recuperări, a contribuit cu 4 capace. Prezența sa a incomodat vizibil o echipă a Mediașului lipsită de aportul lui Mike St. John, accidentat, și care nu a fost capabilă să folosească nici arma aruncărilor de la mare distanță.

Mediașul a înscris 50% dintre aruncările de 2 puncte încercate și doar 19% (3/16) dintre cele de la mare distanță. Având în continuare indisponibil pe Deven  Mitchell, a găsit principalul marcator al meciului în persoana lui Paul Graham III. Americanul a înscris 15 puncte, la fel ca și Alexandar Mladenovic. Sârbul a terminat în double double, punctelor marcate adăugându-le și 10 recuperări.

Craiova a dominat jocul de la un capăt la celălalt. Prezența lui Drăgușin în zona de 3 secunde și încercările de dublaj ale oaspeților au creat spațiul la semicerc pentru aruncări de la mare distanță. Oltenii au înscris 11 dintre cele 27 de aruncări încercate de dincolo de semicerc. Le Var Seals și-a trecut în cont patru astfel de reușite, dintre care una în ultimul minut de joc când Mediașul încă spera la victorie.

Rade Dzambic a înscris 5 coșuri de la mare distanță și a terminat meciul cu 26 puncte și 10 pase decisive, fiind pricipalul realizator din tabăra învingătoarei.

SCM U a obținut a 10-a victorie a sezonului și se menține pe podim, la egalitate cu BC Mureș Tg. Mureș. Mediașul continuă să sufere din cauza accidentărilor și lipsei unui conducător de joc capabil să limpezească jocul prin acțiunile sale. Gazul a ajuns la al patrulea eșec consecutiv și al 7-lea al sezonului și în acest moment este în afara playoff-ului.

2 comentarii la aceasta stire:
  • secu :

    tur
    felicitari echipei oradene ,merita locul I,asta ca sa incepem cu un lucru frumos....despre medias un singur lucru dundjreski daca ae fi fost jucator roman ,dupa meciul de la ploiesti,ar fi stat pe banca 6 luni,dar ... el e titular ,ne-a luat ochii cu cateva meciuri bune pe faza ofensiva,dar e egoist,individualist,tine mg. extrem de mult indiferent de schema ,circulatie,jucatori liberi.....dar este fffff.slab in aparare,practic mediasul a jucat astazi in 4 jucatori in aparare,el nu se putea apara la nici un jucator,iar gafa din final cand mai erau sanse ,a pierdut mg.din dribling pe la mijlocul terenului si.....a ramas pe loc si gata meciul....afara,direct la vestiar...????jucator strain?????....si totusi mediasul vrea sa joace in 6-7 jucatori din 3 in 3 zile,au inceput in noiembrie ,decembrie ,ianuarie,februarie

    cu 11 ani în urmă (18.12.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    completare
    Exact @secu, sunt si eu curios ce facem in continuare. Daca nu facem 2-3 transferuri care sa si joace, nu prindem playoff-ul.Cupele europene ne-au costat scump de tot, St.John nu mai joaca, Mitchell nici el (cea mai importanta absenta), Titus nu stiu ce e cu el nu mai joaca nimic, iar restul echipei NU MAI POT. Si cand ma gandesc ca mai vin 6 meciuri in Eurochallenge...In plus cred ca la aruncari de trei puncte suntem cea mai slaba echipa din campionat. Se dovedest einca o data ca nici o echipa romaneasca nu rezista pe doua fronturi, jucand in ritmul marti-sambata. Singura consolare e ca si Asesoft-ul a incheiat anul trecul turul cu o linie de 8 victorii si 7 infrangeri si in retur a batut tot. Dar la noi nu se intrevede nimic bun...

    cu 11 ani în urmă (19.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!