Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Motivarea sentinţei judecătorilor în cazul "Hardy"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
07.04.2012

foto: evz.ro

După exact 44 de zile de la anunţarea sentinţei în cazul uciderii lui Chaucey Hardy, Tribunalul Giurgiu a publicat vineri motivarea deciziei de a-l condamna la 5 ani de închisoare cu executare pe Ionuţ Tănăsoaia, cel care l-a lovit mortal pe baschetbalistul american, informează hotnews.ro

Instanţa a menţionat că pedeapsa lui Tănăsoaia a fost redusă cu o treime pentru că s-au avut în vedere mai multe aspecte. În primul rând, condamnatul şi-a recunoscut fapta, apoi că nu are antecedente penale, dar şi că vecinii săi de bloc l-au caracterizat ca fiind "o persoană liniştită şi respectuoasă". În plus, se menţionează faptul că acesta are 25 de ani, nu are un minor în grijă şi nu e cunoscut ca o persoană agresivă. 

Ucigaşul lui Hardy a fost acuzat oficial de lovituri cauzatoare de moarte, iar această infracţiune se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 15 ani, dar prin reducerea cu o treime se ajunge ca încadrarea să fie de la 3 ani şi 4 luni până la un maxim de 10 ani. În cele din urmă, Tănăsoaia a fost condamnat la 5 ani.

Baschetbalistul american Chaucey Hardy a decedat ca urmare a unei lovituri primite într-un club din Giurgiu. Acesta a căzut şi s-a lovit la cap. El a murit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011. După incident, Hardy a fost transportat ulterior la un spital din Bucureşti, dar a murit la puţin timp după intervenţia chirurgicală la care a fost supus. Cauza oficială a decesului a fost traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.

Iată mai jos câteva paseje din motivarea instanţei în cazul condamnării ucigaşului la 5 ani de închisoare:


sursa foto: Tribunalul Giurgiu, sentinţa penală nr. 67

Motivarea completă a sentinţei poate fi descărcată de pe site-ul hotnews.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sean :

    )
    Cititi cu mai multa atentie: NU are un copil minor.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2012) Raspunde
  • adi.cojocaru :

    Rectificare
    Am corectat. Multumim pentru atentionare.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ray20 :

    What?
    Asta ar trebui condamnat pe viata. *Vecinii sai de bloc l-au caracterizat ca fiind o persoana linistita si respectuoasa*. Cum sa motivezi astfel reducerea pedepsei? Unde mai exista asa ceva, pe planeta asta?

    cu 12 ani în urmă (07.04.2012) Raspunde
  • Rares_12 :

    ????
    Sunt curios daca judecatorul ar fi fost parintele lui Hardy,ar fi de acord cu o decizie ca asta?

    cu 12 ani în urmă (07.04.2012) Raspunde
  • alin23 :

    ?!?!?!
    Domnul Cojocaru,cazul Hardy a fost judecat la Bucuresti ,nu la Tribunalul Giurgiu.

    cu 12 ani în urmă (07.04.2012) Raspunde
  • uilly :

    bullshit
    ..Prea penal...5 ani.... e vorba de viata unei persoane, o persoana care ar fi putut avea o viata lunga si frumoasa...cum sa scape numai cu atat....foarte, foarte proasta decizie....dar totusi sa nu uitam ca e Romania, unde legea se aplica in favoarea celor cu influenta mai mare...pacat...

    cu 12 ani în urmă (07.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!